28 July 2017

Chicken Pox is not COOL at ALL!!

Assalamualaikum..

Halaman 209 dari 365.

Hi semua. Apa Khabar? Hope sihat la engkau orang ye. Harini cik aieen tak berapa sihat. Cik aieen terkena chicken pox. Serius tak cool langsung kena chicken pox bila dah besar macam ni. Umur nak masuk 3 series pulak tu baru nak kena chicken pox! Huaaarghhhh..

Bukan nak merungut atau apa. Islam kata sakit itu kifarah dosa, Alhamdulillah. Yang buat tak cool adalah kerana chicken pox tu naik kat muka.. Bila effect muka, korang tau jela kan, macam aku ni ha - kerja kena jumpa dengan orang ramai - sekaligus rasa tak confident kalau muka macam hapa.. Adui!

Simptom dia boleh refer gambar di bawah.


Alhamdulillah, walaupun kena chicken pox, tapi tak demam or sakit kepala. Sempat settlekan semua kerja and taip entry ni. Nak jalan pun dah tumbuh satu kat tapak kaki. Memang nak suruh aku rilek kat rumah la katanya kan..

Anyways orang kata nak cepat elok kena minum air kelapa muda banyak2. Sekarang dah kebah sikit, tapi gatal-gatal tu tak payah cerita la kan. Rasa nak garu tapi tahan je. Rusak sudah kejelitaan aku.. hahahaa..



Apa-apa pun kau orang doakan la ye supaya cik aieen cepat sembuh dan boleh kerja macam biasa. Siapa tau lepas ni bertambah gojes dan sukses pulak kan. Amin. In shaa Allah.

Ok chow dulu la ye.. mau beradu.

Till then.

sincerely,
sitinurulaieen
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...