30 September 2016

Rahsia Menabung Orang Cina

Assalamualaikum,

Hi readers.

Harini just nak kongsi rahsia tabiat menabung orang cina. As we all know, Chinese people pandai berniaga and pandai manage duit. So macam mana cara mereka uruskan duit especially tabung simpanan anak-anak?

RAHSIA TABIAT MENABUNG KAUM CINA *KITA WAJIB TAU!!**
Saya : Macam mana orang cina menyimpan duit untuk anak-anak?
Calvin : Kami menabung untuk anak-anak sejak kecil melalui insuran. Bila mereka sakit kami tak perlu keluarkan duit. Setiap seorang anak saya mempunyai dua insuran.
Saya : Kenapa tak simpan dalam bank? Bukan ke lagi senang kalau nak keluarkan bila nak pakai duit?
Calvin : Menabung bukan untuk keluarkan duit sesuka hati. Kami menabung untuk kegunaan anak di masa hadapan.
Bila anak belajar pandai, duit dalam insuran guna untuk sambung belajar. Kalau kurang pandai itu duit dia boleh guna untuk bukak bisness maa..

Contact me 011-3970 931 (Miss Ain)
:Ha? see? the important of insurans/takaful?? We malays should follow this advice. Sebab tu cina makin kaya..sebab tak risau and ada protection. Best ke best? 

*Free consultation jer bagi sesiapa yang berani untuk ubah cara menabung untuk masa depan. Sila lah contact saya. Im a full-time Aia Life Planner. :)

Call/whatsapp/pm
Siti Nurul Ain
AIA Public Takaful Bhd
011 - 3970 9391
011 - 3970 9391
011 - 3970 9391

Call me now. I'm waiting for you! You la.. yess you yang baca message ni!!

Sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...