23 September 2016

Krabi Trip 2016 - Hong Island

Assalamualaikum..

Hi readers..

Third Day - 1st August 2016 (Monday)

Alhamdulillah, Subhanallah, Allahuakbar!! Seronok sangat sebab bulan August always be my favorite month! Hee. I start my fav month with the most interesting activity that I never done before in my life, SNORKELING!! hehee..


Macam sotong pon ada. Sorry ler gambar blur, xde go pro.Guna samsung hp je!
  • Excited bangun pagi sebab tak nak miss the trip. Janji jam 830am teksi sampai jemput depan hotel.. tepat 830am sampai. memang janji ditepati sungguh la. Good services. Thumb Up!
  • Decide untuk ambil trip yang tak lama sangat and more relaxing. Sebab tak tau kenapa, even though kami pergi pulau, tapi kurang minat sikit nak explore pulau-pulau.. Hahaaa...
  • We decided to go Hong Island. Hong means Room in English. Fikir punya fikir, aku rasa better g sana dengan speed boat. Sebab aku bukan suka sangat ada kat tengah laut tu. To be honest aku memang suka pantai..tepi pantai je.. Tapi kalau atas boat atas laut.. I don't think I fancy it!
  • Masa tu ambil package dari "Chok Paisan Andaman". Highly recommended! Masa tu dapat tour guide yang best. Nama dia Wawa. The best part she is very fluent in English, Thai, Malay and Chinese. Kagum pulak dengan wawa ni..dah la suara halus, lembut je *macam doraemon kata orang thai tu*..Hahaha..Package include lunch *halal*, free juice,mineral water/ fruits and snorkeling mask. 
  • Better ada action camera. Beli yicam jer bagus juga. Kalau kaya beli la go pro! Haha (Aku takda, so tak boleh posing sakan)
  • Hong Island Tour - 600 bhat/person (RM70), National Park Entrance 300 bhat/person (RM35). National park tu nanti bayar bila dah sampai kat sana. Hong Island - visit 4 tempat. 
Hong's Lagoon
Koh Lading
Pakbia Island
Hong Island

Hong's Lagoon
PakBia Island
Before Hong Island
Masa Ni Kat Koh Lading
  • Semua best senang cerita. Walaupon aku excited bukan main.. hari ni memang aku spent most of my time dalam air je.. Sebab aku tak ada camera yang boleh masuk dalam air tu..camera dan handphone semua simpan je dalam beg. So gambar pon tak banyak ambik.. Aku memang letak semua memori tu dalam kepala. Kiranya enjoy the moment masa kat sana puas-puas!
  • So ada siapa-siapa yang bercadang nak ke Krabi. Hope this entry will help you. Korang boleh je pilih nak g 4 Island ke, Hong Island ke, or PhiPhi Island.. Boleh pergi by speedboat or Longtail.. terpulang pada budget masing-masing ye. Lain package lain harga. Basically tour dari pukul 8.00am to 430pm.

Harap korang enjoy your trip okay. Aku ada baca banyak sangat komen kata nak pergi Krabi better join tour or pergi sendiri? In my opinion, aku suka jalan sendiri. You got to explore new places by yourself, your way. Sebab sangat berbeza. Cuma kalau betul-betul nak relax and tak nak pening kepala. Better join tour. Then again, its all depend on what you want.. Best of luck..:)

Enjoy your trips okay guys. Explore and learn new things. Experience is the best teacher, right?! Earn it! See you soon. Adiozzaaa...


Sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...