07 April 2016

Zikir "YA-WAHHAB"


Assalamulaikum bloggers.

Aku ada terbaca dari facebook berkenaan dengan nama ALLAH - YA WAHHAB, kelebihan dan keindahannya sekiranya di amalkan. This is a copy paste entry. Thank to Miss Molly Dolly from facebook.. Ilmu yang baik, haruslah dikongsi. Semoga bermanfaat.. Selamat beramal guys..


"YA-WAHHAB"
maksudnya: Yang Sentiasa Memberi. Allah s.w.t.mencurahkan rahmatNya ke atas makhlukNya.Dia Maha Pemberi.

Rahsia kehebatannya:

1. Menjadi terkaya dan terkenal
  • Bila membaca Ya Wahhab 300 kali setiap hari atau selepas setiap solat fardhu, In Shaa Allah anda akan dikurniakan kekayaan, kemakmuran dan kemasyhuran .Jika anda mengamalkan solat sunat Dhuha dan membaca Ya Wahhab 41 kali di sujud yang terakhir, In Shaa Allah anda akan dirahmati dengan harta yang banyak. Peluang akan datang dengan mudah sekali.

2. Permintaan dimakbulkan
  • Siapa yang membaca Ya Wahhab 7 kali sebelum meminta sesuatu, In Shaa Allah permintaanNya akan diperkenankan. Jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit,doa anda akan dimakbulkan.

3. Mencari pekerjaan
  • Siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin ,hendaklah dia mengamalkan solat sunat, kemudian sujud dan membaca 70 kali Ya Wahhab .Dia akan mendapat makanan tanpa disangka-sangka (dari kawan,jiran atau seumpamanya).

4.Membayar hutang
  • Jika anda mempunyai hutang yang banyak tetapi tidak ada wang untuk membayarnya, kerjakanlah sembahyang sunat hajat atau nafil 2 rakaat selepas tengah malam setiap Khamis selepas Maghrib dan Isyak, kemudian memalingkan wajah ke langit dan membaca Ya Wahhab 111 kali. Kemudian hendaklah dia membaca Al-Fatihah dan ini hendaklah dilakukan 3 malam berturut-turut (tiga Khamis). Insya Allah keperluan anda akan tersedia dan hutang akan dapat dilangsaikan.

5. Menjauhi kelaparan
  • Baca Ya Wahhab 41 kali di sujud terakhir solat Zuhur, In Shaa Allah anda tidak akan merasa lapar.

6. Dimakbulkan doa
  • Baca Ya Wahhab 7 kali selepas berdoa pada bila-bila masa, kemusykilan anda akan terjawab dan permintaan anda akan diperkenankan In Shaa Allah.

7. Membebaskan diri
  • Jika ditangkap oleh musuh atau pendapatan anda tidak mencukupi, bacalah Ya Wahhab 100 kali selama 3 hingga 7 malam selepas solat sunat nafil 2 rakaat di tengah malam. Insya Allah anda akan berasa bebas atau mendapat rezeki yang banyak.
Untuk permulaan kita boleh praktis amal dalam 100x sehari, esok lusa kita up lagi. Lama-lama In Shaa Allah zikir a-wahhab ini akan jadi amalan kita.
 

p/s : kalau nk minta sesuatu, mintalah pada ALLAH dahulu, dia yang Maha Memberi, yang Maha mengetahui

p/ss : Ilmu tanpa amal, ibarat pokok yang tidak berbuah.. Amalkan lah ye para sahabatku! In Shaa Allah sama-sama kita mengejar syurga ALLAH.


Best Regards,
sitinurulaieen. 


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

05 April 2016

Tak Reti Sudah..

Assalamualaikum,


Hello my fellow bloggers.. How are you today? Hope everything is doing fine. Currently at office, planning for my week and schedule. Out of the sudden, I ter open my blog and feel like updating something here.. Hehehe... Feel like rasa addict nak menulis tu dah datang balik.. Oh My Allah! I love this feeling and excited sebab dah lama gila berhenti menulis.. (*aku bukan mengulau okay, time ni time rehat*)..


Seriusly, aku sekarang dah balik pada mode menulis dan dah rasa sayang yang teramat kat blog aku ni. Lepas tu aku perasan banyak rupanya alteration yang aku kene buat kat blog aku ni. Dulu aku start menulis masa zaman study. Masa tu memang masa banyak, and free nak google sana sini pasal blog layout segala jadah.. 

So sad, sekarang bila dah jadi career woman, masa untuk blog tu tak ada sangat dah. So aku betul-betul dah tak reti pasal segala coding and all stuffs. Aku rasa aku nak buat make over kat blog ni.. Sebab macam kanak-kanak rebina je aku rasa.. Hahahaa.. Kalau boleh nak la belajar balik pasal layout, coding semua tu.. Tapi masa mencemburui pulak.


So aku nak tanya la sapa-sapa yang terer, nak upah la make-over blog aku ni. Bagi nampak sophisticated sikit seiring dengan usia blog owner.. Heee.. Aku memang dah tak reti. Kalau ada recomendation or nak tolong buatkan dengan niat sedekah pon boleh jugak! hahaa..


Anyhow, will do something juga nanti.. Talk to you later peeps..


Best Regards,

sitinurulaieen.


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

01 April 2016

Belated Birthday Shout Out!

Assalamualaikum bloggers..


How are you today? Hope everyone is doing super fine today! Yeayy.. berjaya jugak up satu lagi entry harini.. Haha.. Alhamdulillah.. Kalau tak tu entah bila lah boleh update kat precious blog ni.. hehe.. Ahh sudah-sudah lah melalut...*tajuk ke lain, bebel ke lain*..


So harini baru berkesempatan nak wish birthday to my someone special. Happy belated birthday to Mr Muhammad Abdul Hakim bin Salleh. Semoga panjang umur, dilimpah ruahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik-baik.. Semoga segala impian you tahun ni akan jadi kenyataan.. Moga dapat cepat nikah!! hahaha.. Muaaaahh! Love you! 


So sempat la jugak celebrate birthday my dear ni haritu.. Dok pusing-pusing Melaka town, and Hakim suggest pergi Billionaire's Concept Cuisine! Sebab dia pernah datang sini untuk team night office dia, so dia pon bawak lah ke sini.. kene ikotkan aje birthday boy punya tekak.. Aku pon dah lama tak acah-acah Hipster ni.. haha..


Acah-acah jadi billionaire plak bila datang ke sini.. So far my review makan kat sini, okay lah.. kawasan selesa, santai and bersih.. memang hipster habes.. Aku ni gadis kampung je.. Tak lah style mana, tapi tekak boleh tahan nak western je.. Hahahaa... 


Bab makanan, my review okay jugak.. cuma bagi aku kalau dah namanya western food macam tu jugak rasa dia.. flavor still sama macam makan kat Windmill, OldTown or yang sewaktu dengannya.. Price wise still affordable and aku suka layout and susun atur kedai ni.. Sedap mata memandang! Plus memang sangat santai, and privacy.. Suka sebab boleh borak panjang2!  


So kalau datang melaka, try-try la cafe hipster dekat dengan Aeon Bandaraya Melaka ni. 




Happy Birthday again to my super special Hakim.. Sorry no cake, no big present.. Kerja I bagi you makin berisi sebab I like it like that.. Love you the way you are.. Happy Birthday Sayang!


Best regards,

sitinurulaieen.



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...