16 March 2015

Masak Memasak



Assalamualaikum..


Hi......

How everything so far? Bagi aku kat sini ok je.. I see a lot of improvement in everything.. Alhamdulillah.. About life, i am so blessed sebab aku rasa dah semakin stable kat sini.. Mungkin ada rezeki nak tamatkan zaman bujang secepat mungkin.. Hehehe... Insya Allah..


Hati sedang berbunga-bunga sekarang~~ Weee~~


Ceh..status tak nak kalah.. Almaklumlah, umur memang lah muda, tapi tahun berganti tahun...tua jugak jadinyer.. so sebagai persediaan kene la belajar-belajar untuk jadi lebih baik, and ready untuk berumahtangga.. huuhu


So first tasks.. MASAK!

m


To be honest aku bukan nya girl yang pandai masak.. Serius tak reti la nok.. Tapi dah namanya pon girls kan..Kalau tak rajin masak, ko nak bagi laki kau makan apa nanti ye dok?? Bak kata future hubs, kalau nak suruh maid masak, baik kawen dengan maid jer,, hari2 kenyang,.... Ishhhh.. malu tau if tak pandai masak...


Lagi malu bila future hubs pandai masak.. OH NO!! Seriusly dia suka masak and suka makan of course! Sampai aku pon dah terpengaruh untuk buncit sama macam dia.. Hahaa... So I made my promise... As long as you are with me, I promise you won't get hungry honey! 


I learn masak from my future hubs... Yeay, suka tengok dia makan apa yang aku masak, sambil komen apa yang kurang.. Actually banyak kot yang kurang, but I know i am improving day by day.. And dia pon kata everything dah ok dah.. Satisfaction!  


Alhamdulillah... Kalau korang nak aku masak beriyani or rendang kemain lagi.. Belum boleh lagi la der.. Setakat masak yang biasa2 tu boleh la.. At least I am proud of myself sebab ada jugak improvement and achievement yang aku capai dalam tahun 2015 ni.. Alhamdulillah for everything.. I am so blessed!! 


So lepas ni apa? 

Cari duit nak NIKAH la apa lagi.. Mohon doa semua.. Amin.. 

See ya next entry... Daa,... Assalamualaikum 



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...