23 March 2014

Don't You Remember ?


Assalamualaikum and hi....



Don't you remember, a song sang by Adele. I do really love this song. It just to powerful for me. In a situation that I am facing right now, I do really feel that this song connect to my love and life story. 

                                             I gave you the space so you could breathe,
                                                I kept my distance so you would be free,
                                             And hope that you find the missing piece,
                                                           To bring you back to me,

Ya, I am so sorry because I kept my distance between me and you. I just want you to know that I am not avoiding you, but I just want to give you some space, so you can think back, Who am I to you....?


Saya tau mungkin awak tertanya-tanya, kenapa saya pergi... kenapa saya senyap tanpa ada membalas sebarang mesej ringkas dari awak.. kenapa saya langsung tak peduli phone call dari awak.. Hati saya sakit wak, sakit sangat.... tak pernah saya rasa sesakit ni selama ni.. Hati saya remuk, pecah berderai besepai-sepai.... Love made me sick.. Really-really sick. 


Saya terus terang bagitau awak, saya merajuk membawa diri. Awak mesti anggap saya main-main je.. "Alah esok ok la tu" mungkin itu yang awak fikir... tapi kali ni, saya betul-betul maksud kan apa yang saya cakap. Sebab awak dah terlalu lama buat hati saya kosong, awak dah terlalu lama tinggalkan saya kesorangan, awak dah terlalu lama abaikan perasaan saya....


Awak selalu anggap esok pasti saya akan ok, esok pasti semua elok macam biasa, esok pasti saya baik semula........ tapi bagi saya, saya dah terlalu banyak mengharap untuk esok hari.... Sedangkan semua boleh diselesaikan hari ini.... Kenapa tidak hari ini.. kenapa harus menunggu esok?? 


Maafkan saya awak, saya betul-betul sayangkan awak. Tapi kenapa awak buat saya macam ni? Dulu saya mesej awak, awak selalu busy.. awak tak ada masa dengan saya.. Selalu saya call awak, saya memang nak bagi tau awak banyak benda, tapi selalu saya kata "xpelah" or "xde apelah" or "nantilah saya cerita".. And then awak mula paksa-paksa saya suruh cerita, which means memang tak la saya nak cerita apa-apa kat awak... 


Feel tu dah takde. Mati.


And then, saya mintak maaf sejak akhir-akhir ni nada saya bercakap dengan awak asyik nak marah jer. Sebab saya nak sampaikan sesuatu dekat awak, and awak tak layan saya. Dan bila saya marah bukan sebab saya marah kat awak. Saya just nak awak baca point yang saya nak sampaikan kat awak.... 


Bila saya marah awak terus dismiss saya.. Awak terus reject saya. "Dah lah, tetiba nak marah" "Bye" "Nite"... Hurm..... how could i react to this..? Buat saya bertambah kecewa dengan awak. Buat hati saya bertambah remuk....


Maafkan saya awak, this letter bukan nak blame awak or sakitkan hati awak.. Saya just nak sampaikan point saya.. Saya tau saya LAGI BANYAK buat salah kat awak. Saya tau saya lagi tak pernah ambil hati awak, saya tau saya jarang pujuk awak, saya tau saya ni langsung tak paham awak... Saya mintak maaf awak.. Saya minta maaf. Saya terlalu sayangkan awak...


Awak, dalam satu hubungan tu ada KOMITMEN.. kalau awak tak boleh nak bagi komitmen kat saya.. perlu ke ada hubungan tu? Saya masih mengharap pada awak.. Cuma saya tak mahu letak harapan yang terlalu tinggi, sebab saya tak mahu lagi ada rasa hati yang pecah berderai macam begini... 


PLEASE FIX MY HEART SAYANG..

p/s : don't you remember the reason you love me before? 
p/s : Every person deserved a second chance. I'll give you the chance. Fix it.


Till we meet again. Assalamualaikum..



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

1 Respond Chill-lah....:

NARDtheNERD said...

sabar banyak2 dear.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...