21 July 2012

Ramadan Kareem



 Assalamualaikum warahmatullahi wabaratuh..


| Ku mengharapkan Ramadan kali ini penuh makna |
 | Agar dapat ku lalui dengan sempurna |


Alhamdulillah.. Masih dipanjangkan usia untuk berada dalam bulan Ramadan Al-Kareem. Bulan penuh barakah dan bulan untuk mengumpul pahala berganda. Alhamdulillah syukur, dapat juga aku bertaraweh untuk hari pertama malam tadi dan bangun sahur untuk hari pertama. Gembira tengok masjid penuh dengan muslimin dan muslimat...

 
Selamat Berpuasa Buat Muslimin dan Muslimat


Rasa sangat bersyukur ku dipertemukan dengan bulan ramadan ini.. Moga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang bulan rahmat ni, moga dapat mengerjakan ibadah dengan lebih khusyuk dan penuh dengan keimanan.. Ameen.. :)



Kau orang sahur tak pagi tadi? Dulu aku sikit punya liat nak bangun sahur.. Lebih-lebih lagi masa Uni life dulu.. Alasan ngantuk tahap gaban and dah supper before tidur.. Dan bila aku dah mula berubah ke arah kebaikan nie, terasa menyesal dulu-dulu tak bangun sahur sebab banyak kelebihan bagi sapa-sapa yang bangun sahur ni..



Bangun sahur ni sunat.. Tapi siapa2 yang bangun, dapat pahala lebih sikit, dapat keberkatan.. Itu sebenarnya yang kita mahu.. Keberkatan.. Senang-senang je dapat pahala kan, just bangun and makan.. Subhanallah... Lagi pula, masa sahur adalah masa yang mustajab untuk kita berdoa dan malaikat turut turun sama mendoakan dan mengamin kan doa kita.. Masyallah.. Indahnya bulan Ramadan ini kan??



| Banyakkan amalan, zikir, membaca Al-Quran, tarawih, tahajud dan jaga tuturkata dan perbuatan okay sahabat-sahabat sekalian.. Salam Ramadan..:) |



p/s : ada banyak aktiviti nak buat nie .. Akan update dari semasa ke semasa.. :)


As-salam..



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...