25 July 2012

Journal Ramadan - Hari Ke-4



| Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh |


Alhamdulillah.. Selesai sudah mengerjakan ibadah terawih untuk malam yang kelima. Syukur sangat sebab Allah panjang kan usia aku, sihatkan tubuh badan aku dan ramadan kali ini cuaca agak redup-redup je.. Alhamdulillah..:)


Aku terlupa nak update entry semalam.. Memang aku dah ye ye sangat dah nak taip, pastu aku online sana, online sini terus lupa. Idea pon hilang xD .. Sementara idea aku mencurah-curah nie, baik aku tulis selagi mampu..


Semalam macam biasa pergi masjid, ada imam jemputan. Masyallah merdu sangat suara imam tu bila baca surah-surah. Terasa macam eh dah 13 rakaat ke? (masjid tempat aku buat 10 rakaat saje plus witir 3 rakaat).. tak puas plak rasanya, seronok sangat.. And rasa syahdu sangat bila imam tu baca doa dalam bahasa melayu sambil berlagu.. Terasa kerdil sangat bila minta keampunan dari Allah.. Tak sedar bercucuran air mata.. :'(


Just aku nak tegur sikit lah.. A few days back, masa tu kan first and second day puasa. So masjid memang penuh. Sebab weekend and ramai anak-anak balik kampung kan.. And dalam tengah cuba mencari kekusyukan dalam solat tu.. Ada plak ntah mana datang bunyi talipon lagu ntah ape-ape dalam masjid..  


Hello?? Nak pergi masjid pon nak bawak phone ke?? 
  
 
Ok, aku paham if orang2 yang bawa talipon ke masjid ni untuk tujuan keselamatan, or senang nak col anak suruh jemput bila dah sudah terawih or dia baca Al-Quran/Zikir dalam phone.. Tu memang aku boleh consider la kan,, TAPI.................


Bila orang solat, talipon berbunyi betul2 menggangu konsentrasi.. silent kan la phone tuh dulu kok ye pon.. ni tidak.. berbunyi-bunyi la gamaknya sepanjang solat..kalau sekejap tak ape...lama plak tu.. Hilang dah focus aku and jemaah yang lain.. And lagi satu, if ringtone dia lagu aku tak tau xpe la jugak.. Nasib baik bulan ramadan.... Sabor jela... 


picture source : google

p/s : so macam mana dengan puasa korang setakat nie? Ok?



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

24 July 2012

Day 02 - How you got your tumblr/blog name



| Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh |


Day 02 - How you got your tumblr/blog name




My blog name is Belog Si Nurul Aieen.. The Url of my blog is http://belog-sn-aieen.blogspot.com

Actually, I didn't know why I put "belog" at the front of it, I think maybe because I just want to. 

The "sn" is stand for Siti Nurul which is my first and middle name..:)

"Aieen" is my name.. hehe.. but the gedix one lah.. the real spelling of it is just Ain.

Hye, I'm Si Nurul Aieen..:) 

So that's is how I got my blog's name. They are simply taken form my name..

Oh by the way, I also got tumblr but unfortunately I forgot the password.. LOL..

I think I'm getting old.


p/s : how about yours? till then..babai



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 July 2012

Day 01 - Photo of you along with ten facts



| Assalamualaikum lovelies..|

I am ready to start the 30 day challenges and today is the first day.At last I have something to post on my blog and I am happy with it. Hooreey :) Oh! okay right, stop mumbling and here we go :

Day 01 - Photo of you along with ten facts



1. I have challenged myself to read more books nowadays.There a lot of book that I bought but didn’t have time or not in the mood to read *gah*!

2. My favorite color is Purple, but I think right now I am more to Green because it is just the most beautiful thing in the world and it makes me happy.Plus my baju kurung raya this year is Green.Yeehooww.. 
 
3. Love island so much! Fall in love with the sea, the sand, the beach, the sunset view, Subhanallah.I really love to live in an Island.Malaysia got so many beautiful island and I really wanted to go to Sabah and Pulau Redang.

4. I am just finish my study and right now I am jobless.Will graduate on this coming October 2012.Insyallah and Oh! I am Universiti Utara Malaysia (UUM) student.You know what,I am very nervous because my practicum’s result will come out on 26 July 2012 at 3 pm.Oh, I am so afraid.. 

5. Very simple person and love simple thing but sometime I can be very complicated.

6. I want to travel all over the world with my best mates.

7. Addicted to online window shopping. Just want to see current fashion but I am not a fashionista. :)

8. Oh I am the only daughter in my family and I am very cute (exaggerate much huh!)
 
9. When it turn to say something random about myself, I suddenly blank because I don't know how to explain myself to all. Whether I am gonna say about the good side of me or the bad side of me. hurmm...

10. Last but not least, I am proud to be Muslim and I hope that I can be better Muslimah. Ameen.


Finally, I managed to do it. It's so random but awesome..So yeah, that is ten random fact of me. How about you guys?

p/s : Have a nice day ahead :)


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Journal Ramadan - 2nd Day..



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Alhamdulillah.. Selesai sudah sahur untuk hari yang kedua sahur nie.. Macam semalam aku sahur sikit je sebab belum ade feel nak makan pagi-pagi and then I end up to be very tired at the evening. Dalam pukul 5 petang tu dah rasa macam penat sangat pulak.


So for the second day nie, aku macam semangat sikit lah nak makan sahur banyak sikit. Sebab aku tak mau lah macam letih gila time nak petang-petang nanti. Disebabkan petang-petang aku kena kandangkan lembu and sometime lembu-lembu tu jalan jauh.. Ponek den nak halau balik masuk kandang. 


Malam tadi punya terawih superb kot aku rasa. Penuh sangat masjid, rasa macam kecik plak masjid kat kampung aku nie.. Subhanallah.. Tapi ramai yang datang tu muka-muka yang aku tak kenal. Almaklum lah kan, ramai yang balik kampung sebab nak berpuasa dengan mak ayah datuk nenek and sanak saudara la katakan..hehee


Sila amalkan. Amat Mudah!

How to complete the Al-Quran in 30 days for Ramadan? Just follow the picture above and Insyallah you can do it.  I've been practicing it, so will you okay? Pahala berganda tau? Indah sangat bulan Ramadhan dan kali ni aku berharap dan berdoa agar ditetapkan iman untuk kerjakan Rukun Islam yang ketiga ini dengan sempurna.. Ayuh! :)


p/s : I love Islam..:)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Lets do - 30 Day Challenges !



Assalamualaikum lovelies...


I don't know where I got this 30 day challenges tagged because it is so long ago, but only now I have a feeling that I want to do it. Yeah. Why now dear Aieen? Why? Ok, I'm running out of ideas to blog. haha. Actually, I've lot to say, but when it turn to writing style - I'm lost.. 

A little bit guidance will be nice I think.. *smile-with-wink-wink*...

So below are the topics that we need to blog about.. 

Day 01 - Photo of you along with ten facts
Day 02 - How you got your tumblr/blog name
Day 03 - Hometown location and facts
Day 04 - Ten Places you want to visit
Day 05 - Favorite memory from childhood
Day 06 - Five favorite songs
Day 07 - Best job you ever had
Day 08 - Worst job you ever had
Day 09 - Best day of your life
Day 10 - Worst day of your life
Day 11 - A sport you love to watch/play
Day 12 - Anything you want to post about
Day 13 - Favorite season and why
Day 14 - Something you’re addicted to
Day 15 - Re-blog the first thing you see on your dashboard
Day 16 - What did you want to be as a child
Day 17 - Favorite genre of movies
Day 18 - Favorite class/school subject
Day 19 - Random fact about you
Day 20 - Five people you are happy with right now (no names)
Day 21 - Person you can’t live without
Day 22 - Anything you want to post about
Day 23 - Five people you are annoyed with right now (no names)
Day 24 - If you could change your first name, what would you change it to
Day 25 - Favorite stores to buy clothes from
Day 26 - Favorite book
Day 27 - College you are attending or want to attend
Day 28 - Career goals
Day 29 - Ten life goals
Day 30 - Anything you want to post about


Will start the challenge tomorrow after sahur.. Right now mahu tidur dulu..


p/s : have fun ya'll... :)


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 July 2012

Ramadan Kareem



 Assalamualaikum warahmatullahi wabaratuh..


| Ku mengharapkan Ramadan kali ini penuh makna |
 | Agar dapat ku lalui dengan sempurna |


Alhamdulillah.. Masih dipanjangkan usia untuk berada dalam bulan Ramadan Al-Kareem. Bulan penuh barakah dan bulan untuk mengumpul pahala berganda. Alhamdulillah syukur, dapat juga aku bertaraweh untuk hari pertama malam tadi dan bangun sahur untuk hari pertama. Gembira tengok masjid penuh dengan muslimin dan muslimat...

 
Selamat Berpuasa Buat Muslimin dan Muslimat


Rasa sangat bersyukur ku dipertemukan dengan bulan ramadan ini.. Moga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang bulan rahmat ni, moga dapat mengerjakan ibadah dengan lebih khusyuk dan penuh dengan keimanan.. Ameen.. :)



Kau orang sahur tak pagi tadi? Dulu aku sikit punya liat nak bangun sahur.. Lebih-lebih lagi masa Uni life dulu.. Alasan ngantuk tahap gaban and dah supper before tidur.. Dan bila aku dah mula berubah ke arah kebaikan nie, terasa menyesal dulu-dulu tak bangun sahur sebab banyak kelebihan bagi sapa-sapa yang bangun sahur ni..



Bangun sahur ni sunat.. Tapi siapa2 yang bangun, dapat pahala lebih sikit, dapat keberkatan.. Itu sebenarnya yang kita mahu.. Keberkatan.. Senang-senang je dapat pahala kan, just bangun and makan.. Subhanallah... Lagi pula, masa sahur adalah masa yang mustajab untuk kita berdoa dan malaikat turut turun sama mendoakan dan mengamin kan doa kita.. Masyallah.. Indahnya bulan Ramadan ini kan??



| Banyakkan amalan, zikir, membaca Al-Quran, tarawih, tahajud dan jaga tuturkata dan perbuatan okay sahabat-sahabat sekalian.. Salam Ramadan..:) |



p/s : ada banyak aktiviti nak buat nie .. Akan update dari semasa ke semasa.. :)


As-salam..



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

14 July 2012

Diluarnya tenang tapi tuhan saja tahu.



Assalamualaikum...


Lama sudah aku pendam rasa hati nie.. Like seriously, I just can't take it anymore.. I think it's time for me to express everything that I felt .. Terbeban kot bila terlalu lama simpan and bila tak terluahkan menjadi dendam.. Masyallah...


Ok, let's recap... I've just finished my practicum but I never told you guys, here in my blog about my experience doing my practicum there right? Why? Because I didn't want to remember about it at all.. It was like.... arrgghhhh... I'm really stress when I was there.. 


No, I'm not writing this down to get sympathy. Ada lah few juniors asking me about my practicum's experience. What I do, how I write my log book, my report and all. I think I better write it down here, so people would stop asking me the same question again and again, opening the wound every time I try to close it.



At first, everything went well.. I've got very good colleagues where we spent most of our time together. I can say that only the first month I am happy. The problem is not about the working condition or the colleagues there or even the work that I've done for the company... But the thing that ruin my life and my mood is.....THE BOSS...





I know they are the boss.. Both of them are good, very ambitious but in the same time they didn't know how to appreciate their employees well. I know they are the boss, tapi as a boss that doesn't means they can do anything they like.. Betol la... if you all nak keje dengan diorang, the first thing that you need is "KENA TAHAN MAKI".. Bila bos ade je kat office, suasana berubah jadi diam, stress, not fun, and semua berdoa supaya bos keluar pergi mana-mana that day.


When they are not coming to the office.. We feel so relieve..



Pernah ada satu masa I felt so depressed plus that day I've got my menses. It really suck I told you. And the boss made me feel very angry, moody and I hate him so much at that time.. I go out alone.. I told him I want to do marketing. Yes, I go out and see clients but then I drove my car and I lepak at the beach. I call my boyfie - Azran, and I cried.




I cried so hard that time and I keep shouting at the beach. I just don't care kerana hanya melihat ketenangan laut hati aku menjadi tenang. Rasa bersalah sebab aku marah orang lain, tapi my azran yang terima tempias, but then aku rasa sangat lega. I know I'm being a bit stupid here, but you have no idea how it feels when people push you so hard and expect that you will become like him.. And just because you are graduated from the same Uni as mine doesn't mean that you can bullied me.



One of my colleagues pernah cakap "Sepanjang hidup org, org tak pernah kene marah mcm kene marah kat office tau". And byk kali juga lah aku nampak dia menangis dekat office.. Tapi dia tabah and kuat.. dan mampu bertahan walaupun gaji sikit.. Salute!


Aku bukannya jenis yang tak boleh kena marah or kene tegur.. Boleh.. if aku ada buat silap, aku accept semua teguran and kritikan.. Tapi cara beliau menegur tu tak kena gaya kot. Teguran yang menjatuhkan sekaligus buat aku rasa sangat malu. I have heart and feeling. I have dignity. I never ever want to meet a person like you anymore.. When I am working with you I felt so sad, blue, unhappy, miserable, and depressed!




An just remember bro. Tak selamanya kita ada di atas.. Hanya ALLAH sahaja yang berada di atas dan wajib kita sembah. Maybe today I am your kuli. Next time I will be your boss mana tahu. Hidup nie macam roda... And I believe rezeki ada di mana-mana.. And I am so glad that I am not working with you anymore.. I am so so sorry...

We are just pieces of dandelion seed and wind will bring us to somewhere else

"People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you."


p/s : Alhamdulillah lega... dah, takmo tanya lagi ok..:)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

12 July 2012

Separuh Jalan



Assalamualaikum...

Separuh Jalan...Ya itu aku..
Semua benda nak separuh-separuh ... Konon kau sikit, aku sikit.. baru adil katanya.. Huh! Sampai bila ?? 

Sekarang ni aku sering buat perkara separuh jalan..

Baca buku....separuh jalan.
Kemas rumah....separuh jalan.
Menjahit......separuh jalan.
Tengok movie.....separuh jalan.
Blogging...pun separuh jalan... 
(kalau enrty ni publish, means aku buat kasi habes kerja aku yang satu nie)..


Semua benda nak separuh jalan...apa pun tak jadi.. hish.. I need to focus.. I have to make sure in everything that I do, I must do it properly.. At least until it is done.. Semua perkara nak separuh-separuh... mana boleh jadi.. haih!


maybe one day... hosh!

Till then... See ya.. :)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

11 July 2012

Luck is for you



Assalamualaikum...


Aku baru sahaja habis belajar.. Sudah habis praktikum dan sekarang hanya melepak di rumah menunggu result entah bila akan keluar.. 


Kerja? Belum hendak lagi rasa hati ini.. 
Malas? Bukan, cume aku mahu merehatkan diri.. 
Apa kau buat? Membantu dan meringankan tugas-tugas ibubapa aku di rumah sehingga aku convo october nanti.. Insyallah....


Lot of my friends got an offer to further in  Master study.. Congratulation friends.. I think I want to further ma study too.. Insyallah next year.. Pray for me yah.. Here, I just wanna say good luck to my best-friend for his practicum.. Do your best and learn as much as you can.. Stay calm and be patient.. Haha, I'm talking like good-good je kan? Well, my practicum experience is, I don't know...but I don't like it at all.. huhu...


For my friends, yang sedang practicum right now.. Good luck.. Ikhlaskan hati and cari lah sebanyak-banyak pengalaman dan ilmu sepanjang berada di tempat kerja kalian itu okay... 


Ramadhan is just around the corner.. I miss to be in the ramadhan month.. Panjangkan umurku untuk bersama-sama merasai nikmat bulan Ramadhan kali ini Ya ALLAH.. Ameen...


Till then.. Assalamualaikum.. Daa..


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

07 July 2012

My best-friend is a guy and I love him ♥ !



Assalamualaikum...


Kawan, sahabat, teman whatever la kau orang gelarkan adalah seorang yang sentiasa ada dekat dengan kita, selalu mendengar masalah kita, sentiasa bersama kita saat susah atau senang.. No matter la kau orang nie macam mana sekalipun.. seorang kawan yang baik selalu ada bersama kau orang.. Betol tak ??



But for me, I am not very fortunate when it come to the term of friendship nie.. Why? I still can't tell you why.. Pengalaman di khianati oleh kawan baik sendiri buat aku lebih berhati-hati dalam soal memilih kawan..



Bohong la kalau aku kata aku tak punya kawan.. kawan-kawan aku ramai, tapi yang betol-betol rapat dengan aku terutamanya perempuan, I didn't have any!  :'( .. (maksud rapat disini - kau boleh nanges, pelok, cium, holding hand like a girlfriend)



Kawan gelak-gelak ramai kot.. Yela, aku bila jumpa dengan diorang, pot pet pot pet je memanjang.. And it just stop there... But yang truly care about me, or somebody that I can trust with my secret, be with me when I'm down.. Somebody that I can count with is a guy... Yes.. my best-friend is a guy...  


 
picture : google


Hai, meet my best-friend.. His name is Azran and he is my superb best-friend cum my everything.. He is very cute, very hot and very cool.. but the most importantly he is sooooooo funny and he make me falling in love with him over and over and over again... 


♥ Mr Azran ♥


Azran, I know I'm a little bit complicated, garang and suka marah-marah, pelik sebab time tengah happy tiba-tiba boleh moody, dan macam-macam lagi but no words could express my gratitude to you.. I know I said it too many times, but I just wanna say it here, how much I owe you for everything you've done for me. 



Thank you for all the times you've spent listening to my problems. Thank you for all the help you gave me, all the support, advice and guidance. Thank you for all the jokes you made that cheered me up, all the laughs and stupid things you said that made my days brighter and happier. 


picture : tumblr


 p/s : thank you so much azran sayang.. :)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

04 July 2012

Oh ! It's a good books..




Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...


Hello everyone :) .. 


This entry is a long time coming, and I did want to do it a long time ago but I haven't got around into it yet.. So I thought this is the best time for me to write something more valuable (ahaks!) to my blog readers.. This is actually going to be a book related entry.. It is a book that I'm currently reading + the last book I read + the next book that I wanna read.. so yah, I'm so darn excited !! Let's begin....


1. The book that I'm currently reading....


Hold me closer Necromancer by Lish McBride..

Hold me closer necromancer is a very interesting book for me.. I'm really into it right now.. The cover is pretty cool aite? And I'm also enjoyed the titles.. I'm not sure if they're all songs or lyrics or quote whatsoever, but they're really fun. The book is spooky, a little bit violent, but in a funny way.. haha.. I'm totally recommend this book for you guys.. Awesome.. Can't wait to finish reading it!!
 
2. The last book I read....


Insurgent by Veronica Roth

I really like Divergent, which is the first book of Divergent Series.. It was very adventures, creative,fast paced, and absolutely fun. So for insurgent, I can't even explain my love about this book.. Insurgent literally picks up where Divergent leaves off and that’s why it is important that you read Divergent first because there is no recap in the book. Highly recommend this book to all of you who love dystopian novel...:) Overall... It's totally worth it!


3. The next books I wanna read...


  The Leviathan Trilogy by Scott Westerfeld
1. Leviathan
2. Behemoth
3. Goliath

I heard so many good things about this trilogy.. This is a historical fiction novel which is the genre that I loved most.. I didn't have enough time to read these book yet.. Hopefully I can read these book on ramadhan.. Insyallah... I borrow this book from my cousin, and she really enjoyed it so much.. So, I'm sure this book will not gonna disappoint me.. (o.O) ..


The Maze Runner by James Dashner
Everybody talk about this book.. Heard a lot of good thing about this series.. I haven't got time to read it yet..Probably I'll pick up this book later Insyallah.. Currently I've only got the first book, so maybe I will get the second book [the scorch trials] and the third book [the death cure] first before I read it.. hehee...


Eon by Alison Goodman

Very love the cover.. So pretty and cool and I adore strong female character in this book.. I've read the synopsis and I think I will gonna like it. 500 + pages????!!! Oh my oh my...!!That's a lot, I will need more time to read but it is fantasy and I love those because there’s not many out there. I think I might give it a try. =)



Ok darlings.. If you have suggestions or currently you are reading it with me.. do drop a comment in the box below.. Till then.. see ya in the next entry.. Chiou..:)


p/s : I need more times....:'(



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

03 July 2012

Pottermore - Harry Potter freak!



Assalamualaikum..


Hello deary readers.. Hope you all fine always ya.. Tak mau bebel panjang-panjang la ye.. Straight to the point okay darling.. As you can see on my entry title - Pottermore.. Yup, I am right now addicted to Pottermore because I'm Harry Potter freak! Ahaks..


What the heck is Pottermore ??

Pottermore is a unique online experience from J.K. Rowling, built around the Harry Potter books. It is the place to explore more of the magical world of Harry Potter than ever before and to discover exclusive new content from J.K. Rowling.


Wey... Harry Potter dah basi lah Aieen.. Right now people more to Twilight and Hunger Games la dey.. Why la you so kalut with all the Harry Potter right now ?? Bla bla bla... I don't care what people wanna say about me loving Harry Potter.. It was epic you know..



For your information, I do love Harry Potter so much.. the books and the movies are so adorable.. How I miss the series of the books and the movies.. It was so epic! [did I said it again? Oh gosh]... And I'm also re-reading this series at the moment [Currently I'm on the The Half-Blood Prince..hehe].. 



My favorite books of this series is "The Prisoner of Azkaban" just because it is kinda different from the first two series of the book.. I can say that the third book is much more interesting and the plot become more enjoyable..:) Are you in love with Harry Potter too guys ??


So, back to the title.....



Below is Pottermore's website guys.. And I'm very excited to know more about this whole magic story.. Back to Hogward, have a spells to master and potions to drew... Ahhh... It's really cool ! If you want to duel with me or want to assist your house to win a house cup... Let's battle with me... 


Add me GhostLight2440.. 


Pottermore's website



p/s: See you there guys ...:) 



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...