17 January 2012

Pendidikan

Assalamualaikum blog readers ..


Dalam banyak-banyak sistem pendidikan yang ada di negara kita nie.. Aku rasa, pendidikan yang satu ni memang gagal.. failed! Benda nie memang tak di ajar kat sekolah, tak di ajar di mana-mana.. Orang gila sekalipun tau nak buat ape.. bila benda yang patotnya kita dah tau, tak payah di ajar, kenapa susah sangat nak buat ?? kenapa? kenapa? hah? hah?




Kau dah buat tahi .. kau lepas hajat.. lepas tuh kau tinggal.. pandai! 



Kalau budak-budak aku boleh consider la lagi kan.. tak tau ape benda.. kita kena ajar.. ni golongan yang dah tua bangka nie pon.. takkan tu pon nak kena ajar ? Belajar bertingkat-tingkat, tapi bodoh bukan main lagi ..Grrrrr ! 



Kau punya juboq tu tau plak nak cuci.. tak kan nak jirus pon susah bai ? Tak pon tarik je flush tu .. benda senang macam tu pun malas jugak ? Orang nogori sembilan kato "peloso amek2"..  Kalau tu jamban kau, ok lah .. aku tak kesah sangat .. Ni milik harta orang ramai .. Bongok kuasa lima!! 



Meh sini aku nak ajar ye kawan-kawan..

(tak kuasa aku nak kawan dengan orang pengotor macam kau)


Ok, selepas anda sudah puas uhuk-uhuk...

Sila tekan butang flush or tarik tali flush ye...

Sila lihat gambar untuk pemahaman yang lebih jelas..


ye begini ye semua... :)


And please do remember this .. Merayu sangat ha !



picture: google :)

p/s : ape yang susah sangat pun aku tak tau lah...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

3 Respond Chill-lah....:

Leysa JL said...

huh! sy pun x suka n sgt annoyed dgn species org like this~ meh buat kampen 'flush toilet' .hehe

Siti NuruL Ain said...

@Leysa JL: semua orang akan jadi annoyed dengan orang camni dear.. yang buat pon akan annoyed jugak..padahal dia yang buat tahi.. haha...

jom2!

orenskool said...

sopan sikit ye cik ain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...