23 December 2011

The Unplanned Trip



Assalamualaikum...


Entry ni adalah kesinambungan dari entry .SabtuDay Holiday. by Mr. Orenskool.. Kau orang boleh terjah sana baca okay.. Hee... maaf dah lama pergi tapi baru nak update sekarang.. But the memory will lasts forever in my mind lah.. tau? *Entry nie agak panjang, hope kau orang tak muak baca ok?*


Sebenarnya, this trip we can called it as the UNPLANNED trip.. niat hati nak jalan-jalan ke padang besar je shopping baju, kain semua.. Tapi disebabkan macam awal lagi kot nak pergi shopping.. So, we decide jalan-jalan pusing-pusing pekan kangar and pusing habis satu perlis.. Perlis kecik je kan.. satu hari dapat jalan semua tempat.. best!


What I like most about Perlis nie kan, sebab kawasan dia yang cantik, sejuk mata memandang with the untouched by the pembangunan moden.. Back To Nature! Sejuk mata memandang pemandangan... (^____^) ...


Subhanallah.. cantik kan.. *err I mean pemandangan*


And then kami decide pergi Wang Kelian.. Actually, this is the second time I went there.. First time with my family tapi tak masuk border pon sebab pergi weekdays.. Oh lupa nak mention, weekends memang boleh masuk border without passport.. hehe and this time I went with my super bestfriend! hehe... Super exciting! 


Ni kat border Wang Kelian..hehe..(^___^)

With my Super BestFriend, bodyguard and everythinglah!


It is quite far, and jalan nak kesana macam jalan nak ke Genting or Cameron.. Boleh buat drift tuuu... hehe.. but it was fun though! Hope to go there again.. Barang murah-murah kot.. If nak compare dengan Padang Besar la kan... Eh! nak pergi lagi rasanya.. Jom la cuti-cuti Malaysia geng??


Kalau mak or makcik tgk nieh.. kompom shopping sakan..


Penat bebel lah.. lets pictas do the talking ya?


Hi.. I'm Aieen.. Author blog nie..(^____^)



I'm Happy to me..Chill-lah..(^___^)


Oh by the way.. Mr. Orenskool ada mention yang kami beli jam "casio" kan... Orait, we has same taste about this.. I love Casio brand.. especially this kind of model.. Most of my watch, brand casio.. Sukee..:)
=
=
=

I'm the gold one, the silver is him..

Last but not least... I'm happy with this unplanned trip..
Yuhuuu..(*___*)





p/s ; untuk cerita selebihnya kau orang boleh CLICK HERE! .. follow him too ok? blogger baru.. (^__^)


p/s: thanks for reading.. till then.. daaa...



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

10 Respond Chill-lah....:

Miss Nadya said...

syoknyer..jeles2..:)

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/bonding-pouch-pink-dan-sleeping-pouch.html

Siti NuruL Ain said...

@Miss Nadya:err jangan jeles ea? nanti kita ergi sama nak? hehee..:)

Miss Nadya said...

nak 2..:)
hehe..jaga sugar glider macam jaga anak jugak dear..:)

mereka suka..:)
mummy pon happy..:)

Siti NuruL Ain said...

@Miss Nadya:bahagia je tgk nad ada sugar glider.. ade ank2 comel.. tapi sy rasa saya nak bela anak sendirilah.. hahaha.. coming soon..:)

cik ika said...

bestnye dpt jejaln..ika duduk kt biik je..hu~

Siti NuruL Ain said...

@cik ika:hehe..nnti kita p jalan2 same ok..if ain dtg kuantan lah...ika jadi my tourist guide ok..hehee..

Juliet_iRa~" said...

wahh bestnyaa...

wang kelian murah2 ek?xpnh pergi lagi..huuu

Siti NuruL Ain said...

@Juliet_iRa~": kat wang kelian lebih kurang je harga..tapi kat thailand tu murah...murah sampai rasa nak borong je...hehee..:)

orenskool said...

alahai, macam tau je kt thailand tu murah. 100 bath = berapa Rm? hehe

Siti NuruL Ain said...

@orenskool: alahai.. tau lah,, 100 bath = Rm10 hengget! eiceh, ingat tak tau ke? hehee..(^____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...