30 December 2011

Tahun Depan Punya Cerita....



Assalamualaikum...



Fuhhhhhh! Ok tiup sikit lah kat blog ni kan.. dah bersawang dah.. lama tak update, tak blogwalking, tak stalk blog orang, tak bukak blog langsung.. So balasan nya, hari-hari bilangan followers berkurang sorang demi sorang... hurmmmm... Sedih pun tak guna.. Salah sendiri, so tanggung lah kan.. Uhukk...



Anyway, saya nak bagi excuse boleh tak? Err, saya saya .. err saya busy lah .. (Oh I know I give such a cliche excuses)... Kalau kau orang nak tau, sekarang aku memang super busy la kawan.. Minggu ni dianggap minggu study week bagi students kan.. So mereka-mereka semua pakat-pakat study hebakkk the boomm laa ye dak ? ... ( ke study drama korea ?) ......



Tapi aku ? Aku still lagi berhempas pulas menyiapkan assignment .. Bukan satu, bukan dua, tapi TIGA !! .. (Alhamdulillah satu baru je siap, so tinggal lagi dua) .. Kelegaan disitu ! .. (Eleh, itu pon nak kecoh ker ?) .. Hurm, memang lah kena kecoh kepoh-kepoh sikit sebab .. 


"Asyik ngadap assignment je, bila nak study ? bila ? bila ? bila weyh ?"



Asal aku lalu depan bilik mereka-meraka, semua duduk dekat meja study, kepala tunduk je, mata pandang buku .. Tekun gilaa .. Stress plus Jealous dengan mereka-mereka yang study tu .. Well, chill-lah Aieen .. Exam kau kan start 3hb Januari 2012 .. Tahun depan tu .. Lambat lagi .. so lepak chill je lah kan .. Apa ade hal ?



Untuk paper 3hb tuh, aku pergi la tanya lecturer mintak tips ..  Tips yang beliau bagi -  

Prof :  Jawab semua, Jangan biar kosong .. 
Aku: Baiklah prof, saya akan jawab walaupun salah semua!
Prof: There is no wrong or right answer ..
Aku: Haaa???
Prof: Yes, those yang guna teori tu, teori ni dalam bisnes.. I say, mereka tak faham apa itu business yang sebenarnya ...
Aku: Oh! I see ...
Prof: I just wanna see your level of creativity thinking in business .. 
Aku: Ok, boleh lah saya bersenang lenang .. (dalam hati je cakap cam gitu )


Oh ya..  Yang first paper nie subject "Seminar Keusahawanan" .. Assignment dia pun aku belum sempat nak siapkan.. Huiyoh..!



Apa-apa hal pun, I just wanna wish all my friends here, yang bakal jawab exam which is start tomorrow.. 

Good Luck on your final exam !!

Do Your Best !!

Usaha, Doa, Tawakal .. Insyallah berjaya ! ..




p/s : see you next entry, jangan lah unfollow lagi - (Dah macam pantun dua kerat la pulak.. haha..)
 



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

6 Respond Chill-lah....:

orenskool said...

Good luck for your exam dear!
:P senyum selalu..

Siti NuruL Ain said...

@orenskool : hehe.. thanks, good luck for you too darling..hehe..(^___^)

cik ayuni said...

keep it up..gud luck too

Siti NuruL Ain said...

@cik ayuni : oryte sygs! thanks for the support.. enjoy your day ahead dear...:)

red said...

exam ape yg start 31 december 2011??? hurmmm... neway, gud luck

Siti NuruL Ain said...

@red : kawan saya punya exam.. tak tau paper ape..hehe.. saya start 3hb nie.. hehe.. thanks for your support.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...