23 November 2011

Segmen 5 Pasal Cinta!


Assalamualaikum and hi deary readers!


Today's post, I wanna join one segment like on my post title.. pasal cinta? Well, I rather not talk about love in this blog, but this is a segment.. Just for fun.. So for those who didn't like me to post about love thingy, Chill-lah.. Bace jugak.. tak kira..hehe..;)... cam biase - SINI KLIK!





Soalan STPM habaq hang!

1) Dalam percintaan korang ada tak lagu khas untuk percintaan antara korang? Kalau ada apa lagu itu????

                                                                                                      
Lagu? haha.. we have a lot of songs.. tapi yang official tu tak de kot.. sebab boleh kate satu playlist tu penuh dengan lagu yang ade kaitan dengan kami.. Nak buat camne, kami memang minat dengar lagu.. and he everyday give me one song to hear.. So no official song for us.. Kang kalau saya list down kat sini senarai lagu..kot kau orang bernanah plak telinga nak dengar...kan3?


2) Korang dan kapel ok jer memang tak ada nampak perubahan pun,memang nampak korang yakin yang pasangan korang itu seolah memang nampak akan setia pada korang,namun,jika kapel korang tiba-tiba menghantar mesej pada korang berbunyi seperti ini " awak,maafkan saya,sebab saya bukan yang terrbaik untuk awak,awk boleh memiliki yang lebih baik daripada saya,maafkan saya,saya tak dapat teruskan perhubungan ini!" haa.. apa perasaan korang kan pada masa itu ??? dan apa tindakan yang korang akan lakukan sejurus menerima kenyataan seperti itu???

Hahahaha.. Tu kot perkara pertama yang keluar dari mulut.. Ketawa.. Ketawa kuat2 sampai guling-guling (cam orang gila kan)..haha.. I've got seorang boyfie yang kelakar, asyik nak buat lawak je.. Tak pernah sangat nak serius.. Nak marah pun tak reti..(tapi kalau marah takot jugak, walaupon kejap je marahnye..) Dan bila dia tibe2 serius macam tu, i thought just main2 lah kan..hee..  Ok seriously, kami selalu gurau pasal benda-benda macam nie.. so takot untuk kehilangan tu tak ade la.. Right now we just enjoying our life and relationship.. lagipun trust, honesty, tolerance tu dah jadi prinsip kami. Just pray that this thing not going to happen to us lah yee.. sayang kot..moga berkekalan lah hendaknya.. (^___^)..



3) Jika korang clash, apa lagu yang paling sesuai dan ingin korang tujukan pada diri korg dan kapel ??? kenapa lagu itu korang pilih ???


Of course saya akan pilih lagu Someone Like You - Adele! hanya lagu nie je yang paling sedap nak didengar sekarang.. lagipun takde kutuk-kutuk..best je.. Kenapa pilih? sebab lagu yang menyentuh perasaan cam ni, memang banyak menggamit memori.. sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead!

 
4) Kapel yang kelakar,kaya,hensem,cantik,pandai dan sebagainya,yang mana korang lebih pilih??? kenapa?


Mestilah yang kelakar.. Like Him.. When I with him, all those kelakar, kaya, pandai, hensem semua datang dengan sendirinya.. Kalau ikhlas, berkawan yang betul-betul nak dijadikan pasangan sehidup semati.. the imperfection is the one that I struggle for.. I'm not perfect.. nor that I claim to be perfect.. But the small or big imperfection about him/me is the precious thing that keep us together.. You know what I'm saying? Good...;)



5) Pada korang,kalau bercinta tu harus ker buat post kat fb atau twitter dengan ayat seperti ini " ilove you sayang", "rindu kat dia", "tanks syg sebab blnje ayg td" dan macam-macamlah sampai semua orang tahu..haruskan begini?? kenapa??


In public, kami tak buat cam gitu lah.. Malu kot.. Kalau lah nak post kat FB (yg jarang2 saya buat).. saya lebih suka kata macam nie .."Eh amboi kau, suke nampak".. buat cam kawan-kawan sudey.. tak payah nak exposed all over the world like we are the most happiest couple in the universe sangat la kan... Lagipun dia punya manje saya je boleh rasa.. puiihhh! hahaha...;)



p/s ; ok habis dah soalan..See yaa..;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

2 Respond Chill-lah....:

cik ika said...

hee..sweetnye bile bce sal ain gn die ni...ade mse nk join jugak lar...nt ain ade mse bce lak ye..eceh3..promote pulak..

Siti NuruL Ain said...

@cik ika : ika...;) thanks...

alamak malu..;) ok cik ika, mst la sy bace promote and support..go go..auum..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...