20 November 2011

I'm Just In Love




Assalamualaikum and hi friends..:)



Did you ever noticed that recently most of my entry must have videos inside?  Haha.. I don't know, I just love sharing what I feel awesome to all of my blog readers.. If you get annoyed with it, what to do? hehe.. Sorry for that.. 


So today I wanna share with you guys one of my favorite video from "Glay - I'm in Love"... You must see the video from the beginning till the end.. then you will know what am I saying... Enjoy.. ;)



video



Ok..dah tgk video di atas? Ade sesiapa yang kagum tak? kalau anda tanya saya.. saya memang kagum... kenapa?? Here my reasons:


Kagum dengan bangsa Jepun

Semua orang tau Japanese adalah satu bangsa yang paling berdisiplin.. Bukti, tgk jela video di atas.. Time konsert, audience sangat berdisiplin.. They standing in lines.. They sing along together, clapping hands together... they are very organize.. Amazing right? 
Nak banding dengan Malaysia.. hurm.. jauh panggang dari api.. Maaf la.. bukan nak memperkecilkan bangsa sendiri.. tapi it's a fact! Kau orang mesti agree , kalau saya kata most of malaysian crowd, bila ada konsert - tak kisah lah local or international.. dapat tak kau orang duduk diam2 dalam barisan??
Most of them terjerit2 itu pasti.. Tolak menolak itu pasti.. melompat-lompat satu kemestian, baru syiok katanya... saya tak tau dimana dapat keseronokan bila terkinja-kinja macam ber*k.. kita tgk konsert nak melompat ke nak dengar lagu? Tak kisahlah konsert ape pon... Waima konsert Maher Zain pon macam tu jugak.. Agree??
Kalaulah bangsa malaysia yang terkenal dengan budi bahasa ni, in a concert dapat behave macam Japanese... Person yang tak suka pergi concert macam saya pun akan seronok nak attend.. boleh ajak mak, bapak, nenek sekali join.. kan???
  


Malas la saya nak post panjang.. kau orang pun dah besar.. dapat nilai sendiri dari pemerhatian kau orang kan.. Saya just nak kongsi pendapat saya sahaja... Yang elok kalau boleh kita ambil.. yang tak elok tak payah la nak ngade-ngade buat..



p/s ; saya rasa bahagia kalau dapat attend konsert yang macam nie.. tenang and lebih enjoy!

p/s: this video has been sent by Encik Oren  .. Oh I'm Just in Love with him :)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

6 Respond Chill-lah....:

nazirulhazwan~ said...

Arghh.lagu ni.mengimbau kenangan zaman kat u dulu.fav video ni.tahun 2007.hee

kerinduan kepada kawan2

cik ika said...

ta dpt a tgk vdeo uh..huk3

Siti NuruL Ain said...

@nazirulhazwan~ : yup..video nie dah lame..

band ni pon establish tahun 80an dulu..time kita baru2 lihat dunia..

my fav video jugak nie..kagumlah~~..

Siti NuruL Ain said...

@cik ika : hi ika..


if tak dapat tgk..try cari kat youtube..insyallah ade...;)


kena tgk tau video nie..amazed!

orenskool said...

cewah..encik oren? sape tu?

Siti NuruL Ain said...

@orenskool : cer klik kat nama dia tuh..you will go straight away to his blog..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...