23 November 2011

.:Gemuruh Suara:.



Assalamualaikum and hi eveyone!


Hurm, cerita bola dah habis.. dah tau result and belum puas-puas lagi rasa bangga.. This topic will be hot berminggu-minggu.. yeah? After the thrilling match yesterday, saya rasa sangat bersemangat.. Semangat yang datang dengan sendiri lepas tengok bola... Its a good thing for me!


After that match, I sit back and start thinking my own future.. Tiba-tiba semangat datang dengan sendirinya.. You know, match semalam give me a lot of motivation.. I'm thinking that kejayaan tu tak kan datang bergolek macam buah kelapa masak jatuh ke tanah.. Seriously, kejayaan tu ade dalam gengaman kita kalau kita cuba sedaya upaya..



Macam match semalam, pasukan kita struggle so hard, mentally they got stressed from the fanatic Indonesian fans.. they played like there will be no tomorrow for them..  They not playing just for themself, but they playing for berjuta-juta harapan rakyat Malaysia.. Such a huge responsibilities! Semata-mata untuk mendapatkan Emas dan membanggakan nama negara...*seriously it is the most longest match that I've ever seen..*



As for me, saya pun dah final sem.. Satu langkah je lagi before I finishing all these college things.. Mentally, I've got stress with all the assignments, lecturers, classes, reports and what so ever.. Tapi kalau saya bermati-matian *struggle very hard* for this semester.. I can get flying colors result if I want it...:) This is the time that I can prove to my parents, friends, somebody who always under-estimates me... that I can make something that they will be proud of..


Tujuan saya belajar disini adalah untuk memenuhi harapan keluarga saya...:) So, tak salah if saya ambil semangat wira-wira negara kita.. dan menterjemahkan semula dalam konteks diri saya sendiri, iaitu sebagai seorang pelajar..! *bila kita berjaya, kita akan dijulang, nama akan disebut dan dikenang..* in my case, my mother and father and my siblings will always saying that I'm the proudest person in my lovely family.. (That is my huge responsibilities!) 


So, I leave you know with the MTV official team Malaysia Song for Sea Games 2011 - Gemuruh Suara..

video



p/s : rasa bangga tak habis-habis lagi.. bila tgk video nie.. macam nak menagis teruja pon ade!


p/s ; I have to try my best.. Pray for me.. Fighting!



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

2 Respond Chill-lah....:

cik ika said...

wah..bersemangat sudah ika rase pg2 ni..

keep i touch ok dear..

Siti NuruL Ain said...

@cik ika : keep that spirit girl...;)


ok dear..love to have you here..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...