30 November 2011

Sungguh Bertuah Sekali Diriku...



Sesekali aku tertanya-tanya ketika segalanya tidak kena,
Apakah Tuhan telah melupakan aku dan meninggalkan aku sendiri?


Lalu aku mengingati,
Semasa segala dugaaan dan derita,
DIA selalu bersamaku,
Oh! Sungguh bertuah sekali diriku...



Aku memohon Tuhan KEKUATAN, 
Agar mampu untuk aku mencapai KEJAYAAN,
Aku dijadikan NYA LEMAH, 
Agar aku mentaati dengan RENDAH DIRI...



Aku memohon KESIHATAN, 
Agar aku mampu lakukan PERKARA BESAR,
Aku dikurniakan NYA KERENGSAAN, 
Agar aku mampu melakukan PERKARA BAIK...



Aku memohon KEKAYAAN, 
Agar aku BAHAGIA,
Aku dikurniakan NYA KEMISKINAN,
Agar aku BIJAKSANA...



Aku memohon KUASA,
Agar aku dihamburi PUJIAN INSAN,
Aku dikurniakan NYA KELEMAHAN,
Agar ku rasai perlunya TUHAN...



Aku memohon SEGALANYA, 
Agar mampu untuk ku NIKMATI kehidupan,
Tidak ku peroleh apa pun yang aku pinta,
Tetapi segala yang aku HARAPKAN...



Dan walau begitu kejahilanku... 
DOA yang tidak aku lafazkan...
SEMUANYA DIMAKBULKAN...


DIA Selalu Bersamaku...


Sungguh bertuah sekali diriku....




p/s; bertuah dan bersyukur..


credit: BERANI GAGAL



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

#Wordless Wednesday - About Life(1)#


Assalamualaikum everyone!





Appreciate all the beautiful moments that you have now, get a life, love to the fullest, smile and laugh out loud.. because time is precious.. One you lost it, you will never get it back.. Enjoy..(^____^) !!



p/s ; old friend said --> Enjoy your present life..;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Zaman Nerd - Rindu 5 Dahlia!



Assalamualaikum...
 

Sesekali terbukak gambar lama-lama... berguling-guling ketawa mengimbau kenangan dulu-dulu ..haha.. Menjelajah dari satu FB ke FB kawan-kawan lama.. betol-betol buat aku rindu pada zaman sekolah.. Seriously, zaman-zaman tak matang, baru nak naik.. hehe.. kelakar weyh.. *mood - sengih sorang2 bila teringat*.. rasa macam baru semalam je aku habis sekolah..;)


Ini adalah 5 dahlia yang cemerlang, gemilang terbilang!

Ok.. Aku budak 5 Dahlia.. class science stream yang tak macam aliran sains pun.. budak-budak dalam class nie semua ting-tong... Tu guru class kami.. nama dia Cikgu Wan.. dia ajar subject Add Maths.. salah satu subject yang langsung aku tak minat.. haha *nama gelaran cikgu wan ialah nyamuk! <--- keji sungguh anak2 murid beliau..


my best classmates! woi rindu korang dowh!

Nama pun class sains hayat kan? so kena lah handle bulan sains and maths.. the best moments ever!  I still remember that we all having so much fun doing fashion show dari barang-barang kitar semula. . memang superb! teror tak kita orang? (memang terrorist habis)... Kau orang nampak tak aku pegang tongkat sakti bentuk bintang tu??  Tongkat ala-ala Harry Potter.. haha..



 
Penat tau aku and my friends buat, (ejam, amat, adli, cukoi, ali semualah kot).. semata-mata nak masuk fashion show..  Sampai gadoh-gadoh baju tak siap, tak sempat kering.. lepas tu dah siap, semua tak nak pakai.. malu lah, ape lah.. last2..  paksa jugak si Khandar Ismail pakai.. hehe... nak tengok baju yang kitaorang buat dari kertas surat khabar??? Nanti kau orang scroll bawah ye?


tu la dia jubah harry potter yang kitaorang buat.. (black)..cian model tu kena pakai..haha..;)


baju yang amoi-amoi tu semua buat dari kertas tisu.. Sweet sangat..;)


Pokok pangkalnya.. memang rindu sangat dengan 5 Dahlia batch 2005!.. Kalau kau orang tengok, aku macam budak baik kan dalam gambar? Tolong lah jangan terpedaya.. Kalau yang macam setan.. itulah aku... hahaha.. tapi sekarang dah ayu..hehehe..;)



p/s ; wehh..bila nak buat reunion?




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

28 November 2011

Jangan Menyerah!



Assalamualaikum and greeting everyone!


Enough of the emotional feelings from my past entry.. I must get rid of it.. Currently, I never stop listening to this song "D'Masiv - Jangan Menyerah".. Such a beautiful song.. I feel much more stronger, grateful, patient, full of love and I'm growing up.. I should better be matured! yesss...;)


...Alhamdulillah...


video



Aku terfikir, hidup ini adalah anugerah.. hidup ini juga merupakan satu perjuangan.. Menang atau kalah.. Kuat atau lemah.. Berjaya atau gagal.. Tinggi atau rendah.. Kaya atau miskin.. Semuanya bergantung pada strategi kita sendiri.. Kita yang mencaturkan hidup kita sendiri.. Keputusan yang dibuat pada hari ini, mencerminkan siapa diri kita pada hari esok.. 






Aku hidup mesti berstrategi.. Untuk apa? Ya, untuk menjadi seorang insan yang terbaik di dunia dan di akhirat.. Amalan perlu ditingkatkan.. Istiqamah.. Susah? Ya, itu sudah semestinya.. tiada kejayaan datang bergolek tanpa usaha.. Jangan menyerah.. 



p/s; Insyallah jalan itu ada..
 
 
 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Give Up?



Assalamualaikum and Greeting...


I don't know why lately I feel like I'm giving up.. I'm not strong enough!  AWAY.... Ya, I feel like I want to go away from all this mess.. RUN.... Running so hard till the end of track.. Avoid this feeling, go somewhere only me know.. Alone..




No matter how far I run or how long I go, no matter how hard I try to avoid this feeling.. Thing will never be the same.. Problems are not solved.. In fact, it will become something  more worst! LET GO! Ya, I must learn how to let go this feeling, build myself up.. Try to learn from the mistakes.. 




I have to find my own strength.. Built up my self-esteem which is totally doomed right now.. Alhamdulilah, I still have families, friends, super boyfie.. Ya, I have them.. But the best part is.. I have ALLAH.. Thank you  Allah because give this feeling to me.. 




My mother used to say.. "In each test that you received, don't forget to remember ALLAH sayang.. and be grateful to HIM, because ALLAH always LOVE YOU.. And I will be your strength., always stand by your side..because I LOVE YOU TOO.... *Crying* -Mom is the best person in the whole world-





So wake up Ain and realize that honeymoon is over.. 

Face it! Be mature!





p/s; Jangan menyerah..(^_______^)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

26 November 2011

..::Sabar Cermin Keimanan::..



Assalamualaikum sahabat sekalian!



Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: Allah berfirman dalam hadis kudsi yang bermaksud, “Tiada balasan bagi seseorang hamba-Ku yang telah Aku ambil kembali kekasihnya, kemudian orang itu mengharapkan pahala daripada-Ku melainkan orang itu akan mendapat balasan syurga.”
(Riwayat Bukhari)


Huraian Hadis: 

Sabar ialah mengawal diri daripada kegelisahan dan menerima segala dugaan, rintangan dan  segala suruhan Allah dengan hati yang tenang iaitu tidak merasa jemu dan berputus asa dalam menghadapi kesulitan hidup. 


Kita hendaklah bersabar ketika menghadapi kematian ahli keluarga kerana semua makhluk adalah menjadi milik Allah. Malah kita dinasihatkan untuk berkata: “Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.” (Maksud al-Baqarah :156)


Sentiasa sabar menghadapi bala dan kesusahan kerana ganjarannya ialah dihapuskan dosa-dosanya dan dimasukkan ke dalam syurga.. Subhanallah..;).. Sesungguhnya setiap mukmin yang beriman kepada Allah, keimanannya akan diuji dan sekiranya berjaya menghadapi dugaan tersebut  ia akan mendapat balasan yang besar di dunia dan akhirat iaitu balasan bagi seseorang yang bersifat sabar dalam menghadapi bala ketika di dunia..


Setiap ujian yang diturunkan oleh Allah mempunyai hikmahnya yang tersendiri. Oleh itu untuk menjadi hamba Allah yang dikasihi, hendaklah kita bersedia menghadapi setiap ujian yang menimpa dengan penuh kesabaran, sebaliknya bagi seseorang yang tidak reda menerima ujian Allah, maka ia akan menjadi hamba yang dibenci serta jauh daripada rahmat Allah..


Hanya ini sahaja nasihat yang dapat aku nukil kan buat sahabat baik aku yang mengalami dugaan dalam hidupnya..  Takziah Amie and Bangcik.. Aku tau kau tengah bersedih.. Baru je aku dimaklumkan berita gembira yang kau kini sudah berbadan dua..  Kandungan kau baru je berusia 2bln... Tak sabar rasanya aku nak jadi aunty.. Tapi kehendak ALLAH, tak siapa mampu nak halang....






Mungkin bukan rezeki kau untuk mendapat anak pada waktu sekarang.. Allah lebih sayang pada anak itu.. Ya, baby itu tak sempat nak melihat dunia.. Tapi dia sempat berada dalam kandungan kau... Bersabarlah.. kerana setiap apa yang berlaku ada hikmahnya.. Rezeki kau kawen awal, dan kau masih muda.. Insyallah.. Allah tahu apa yang terbaik buat hambanya.. banyak kan bersabar ye sayang... Aku sentiasa mendoakan kebahagiaan kau dan keluarga...



p/s; buat diri sendiri dan sesiapa yang baca juga.. semoga SABAR itu menjadi amalan kerana ianya adalah sebahagian dari IMAN..




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Doa Awal Tahun Maal Hijrah (Video)



 Assalamualaikum sahabat!


Doa awal tahun dibaca 3 kali  seusai kita menunaikan solat maghrib pada malam satu muharram.. Hikmah dan kebaikan Doa Awal  tahun Hijrah ini kita dapat memasang azam dan memperbaharui azam untuk melakukan segala amalan kebaikan…. Saya post sekali video doa awal tahun ini... mungkin bagi yang kurang dari segi bacaan boleh ikot serta dengan bacan dari video... 


video




p/s ; Salam maal hijrah 1433 hijrah/maal hijrah 2011M 




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Barakallah Sahabat



Assalamualaikum and hi peeps!



Congratulation to my friend - Nurafini Shahidan and her husband on her lovely wedding day.. Sorry kami tak dapat datang wedding hang.. hanya doa sahaja yang dapat aku iringkan mengharapkan ikatan suci, mahligai yang baru sahaja dibina berkekalan sehingga ke akhir hayat.. Barakallah sahabat..(^_______^) !!


Selamat Pengantin Baru..;)




You look so stunning and gorgeous dear..hug hug hug..



Sama cantik, sama padan..


Cantik sangat hang fini.. bila aku tengok your wedding pictures, aku rasa macam nak cepat-cepat kawen... Rezeki hang kawen awal.. moga dapat anak cepat-cepat, agar ikatan yang dibina berseri-seri lah nanti hendaknya la ye.. Jadi isteri yang baik dan solehah ye.. itu je kata-kata doa yang boleh aku bagi...;)


Barakallah...(^_____^)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

25 November 2011

My new football STAR !!



Assalamualaikum peoples!


Yeay.. bola sepak, bola sepak, bola sepak.. mesti kau orang kata.. "Isshh si aieen ni, bola dah habis tapi kau still tak habis-habis lagi mengaruk satu kampong".. Eh! Aku dah terminat, nak buat macam mana.. Cerita hot kowt~~.. Err ada yang tak suka ke? Tak suka nak buat macam mana kan? Ape pon tak boleh.. hahaha... Tak payah kau nak merepek kat sini Aieen..! Ahh baik kau diam! *abaikan*



My new favorite Malaysian footballer right now is the STAR in the making, Nazmi Faiz bin Mansor.. I know semua orang dok cakap pasal dia nie... Saya pon nak cakap jugak..hehehe... He is totally a STAR for me lah.. Paling muda, kecik je kat padang.. tapi bakat. Pergghh.. kawalan bola memang mantap..! 



Bagus.. Boleh digilap lagi bakatnya.. Yang penting jangan di bagi publisiti yang meluas sangat la kan.. Takot nanti jadi macam KFCM! haha.. (kagum dengan skill and kebolehan KFCM je.. tapi personality, hurm....so so la)



Ada yang kata muka dia macam Kaka, style main cam Febregas!


Semua orang tau umur dia berapa kan? 17 thn.. muda kan..? Hai adik nazmi..hehe..(tibe2).. Muda-muda dah sumbang sesuatu pada negara.. kau hado? *aku pon takda..* .. Tahun nie adik nazmi tak ambik SPM..(tahun depan dengarnya).. hurm, its ok.. but education tu penting jugak tau.. dah tua-tua nanti dah tak boleh main bola sepak, ilmu tuh lah penyelamat... Apa-apa pun just nak wish GoodLuck for HIM....


tengok tu kecik je..tapi gelecek...fuhhh..;)


Errr..tapi tak boleh challenge minat saya kat Fadhli Shas.. hikhik.. Dari dulu minat dia nie.. hehe..
To Encik Oren, don't get jealous ok.. (^___^)!!


wahh fadli shas in my blog.. huge hug..:)



p/s :  janganlah menang di RAI, kalah di MAKI.. 
p/s ; semangat tu penting.. Harimau menang or kalah, saya tetap bersama Harimau Malaya...



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

23 November 2011

Mengekalkan Adab Yang Mulia



Assalamualaikum sidang pembaca sekalian !


Sebagai umat Islam, kita digalakkan untuk mempamerkan serta mengekalkan akhlak yang mulia.. tak kiralah siapa pun diri kita nie.. orang kaya or miskin, semua sama sahaja.. Yang membezakan hanyalah IMAN dan TAQWA... Untuk megekalkan adab yang mulia nie ada macam-macam cara.. Antaranya adalah melalui perlakuan harian kita...



Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Sesungguhnya Allah SWT sukakan bersin dan benci pada menguap. Jika salah seorang kamu bersin dan memuji Allah SWT, hendaklah orang Islam yang mendengarnya mengucapkan (Yarhamukallah). Sedangkan menguap itu adalah daripada syaitan. Maka jika seorang kamu menguap hendaklah ia mengembalikannya (menahannya) sedapat mungkin, kerana apabila kamu menguap, syaitan akan ketawa melihatnya...
(Riwayat al-Bukhari)


Huraian Hadis:

1. Islam selaku agama yang mulia amat menekankan kesopanan dan kesantunan daripada sekecil-kecil perkara hinggalah sebesar-besarnya sama ada dalam pergaulan, percakapan ataupun tingkah laku refleks seperti menguap, bersin dan sebagainya.



2.  Ketika menguap terdapat adabnya yang tersendiri iaitu hendaklah meletakkan tangan di mulut ketika menguap untuk menutup pandangan yang tidak elok ketika mulut terbuka dan juga untuk menghalang sesuatu daripada masuk ke dalam mulut. Selain itu kita disuruh mengurangkan bunyi ketika menguap, seboleh-bolehnya tidak kedengaran langsung.



3.  Manakala apabila bersin pula kita hendaklah memalingkan muka ke arah lain sambil menutup mulut dan hidung untuk mengurangkan bunyi bersin tersebut selain untuk mengelak daripada terkena jangkitan pada orang lain...



4. Selepas bersin hendaklah mengucapkan “Alhamdulillah” dan orang yang mendengarnya hendaklah mengucapkan “Yarhamukallah” sebagai mendoakan kesejahteraan orang yang bersin itu serta dibalas pula oleh orang yang bersin dengan mengucapkan “Yahdiinaa Wayahdiikumullah”.



Ya ini merupakan suatu perkara yang kecil yang sering kita lupa terutamanya apabila kita menguap kan? menguap tak tutup mulut, after that berbunyi lak tu sambil cakap "arrrghh ngantuknyeee!".. Selalu kan terjadi.. *saya pun sama dua kali lima jugak*..  Ingatlah, Islam itu agama yang suci lagi lengkap.. So, start from now, kena lah ubah perangai yang tak elok tu ye.. 



p/s ; Sama-samalah kita berusaha mengekalkan adab yang mulia..;)

p/s ; peringatan untuk SAYA dan ANDA juga..(^___^)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Sebelum Sepak Mula...

 
 
Assalamualaikum semua!
 
 
Sebelum sepak mula bolasepak Malaysia vs Syiria for kelayakan Olympic 2012 malam nie... Ape kate kita layan dulu lagu Ultras Malaya nie.. Selamaya Harimau Malaya...



video
 
 
Selamanya... Selamanya...
Selamanya.. Harimau Malaya...
Selamanya..Selamanya..
Selamanya.. Oh Malaysia..
Elelelelele la oooooo...;)
Elelelelele la aaaaaa..;)



p/s ; untukmu malaysia kami teriak.. Auuummmm! 




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Segmen 5 Pasal Cinta!


Assalamualaikum and hi deary readers!


Today's post, I wanna join one segment like on my post title.. pasal cinta? Well, I rather not talk about love in this blog, but this is a segment.. Just for fun.. So for those who didn't like me to post about love thingy, Chill-lah.. Bace jugak.. tak kira..hehe..;)... cam biase - SINI KLIK!





Soalan STPM habaq hang!

1) Dalam percintaan korang ada tak lagu khas untuk percintaan antara korang? Kalau ada apa lagu itu????

                                                                                                      
Lagu? haha.. we have a lot of songs.. tapi yang official tu tak de kot.. sebab boleh kate satu playlist tu penuh dengan lagu yang ade kaitan dengan kami.. Nak buat camne, kami memang minat dengar lagu.. and he everyday give me one song to hear.. So no official song for us.. Kang kalau saya list down kat sini senarai lagu..kot kau orang bernanah plak telinga nak dengar...kan3?


2) Korang dan kapel ok jer memang tak ada nampak perubahan pun,memang nampak korang yakin yang pasangan korang itu seolah memang nampak akan setia pada korang,namun,jika kapel korang tiba-tiba menghantar mesej pada korang berbunyi seperti ini " awak,maafkan saya,sebab saya bukan yang terrbaik untuk awak,awk boleh memiliki yang lebih baik daripada saya,maafkan saya,saya tak dapat teruskan perhubungan ini!" haa.. apa perasaan korang kan pada masa itu ??? dan apa tindakan yang korang akan lakukan sejurus menerima kenyataan seperti itu???

Hahahaha.. Tu kot perkara pertama yang keluar dari mulut.. Ketawa.. Ketawa kuat2 sampai guling-guling (cam orang gila kan)..haha.. I've got seorang boyfie yang kelakar, asyik nak buat lawak je.. Tak pernah sangat nak serius.. Nak marah pun tak reti..(tapi kalau marah takot jugak, walaupon kejap je marahnye..) Dan bila dia tibe2 serius macam tu, i thought just main2 lah kan..hee..  Ok seriously, kami selalu gurau pasal benda-benda macam nie.. so takot untuk kehilangan tu tak ade la.. Right now we just enjoying our life and relationship.. lagipun trust, honesty, tolerance tu dah jadi prinsip kami. Just pray that this thing not going to happen to us lah yee.. sayang kot..moga berkekalan lah hendaknya.. (^___^)..



3) Jika korang clash, apa lagu yang paling sesuai dan ingin korang tujukan pada diri korg dan kapel ??? kenapa lagu itu korang pilih ???


Of course saya akan pilih lagu Someone Like You - Adele! hanya lagu nie je yang paling sedap nak didengar sekarang.. lagipun takde kutuk-kutuk..best je.. Kenapa pilih? sebab lagu yang menyentuh perasaan cam ni, memang banyak menggamit memori.. sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead!

 
4) Kapel yang kelakar,kaya,hensem,cantik,pandai dan sebagainya,yang mana korang lebih pilih??? kenapa?


Mestilah yang kelakar.. Like Him.. When I with him, all those kelakar, kaya, pandai, hensem semua datang dengan sendirinya.. Kalau ikhlas, berkawan yang betul-betul nak dijadikan pasangan sehidup semati.. the imperfection is the one that I struggle for.. I'm not perfect.. nor that I claim to be perfect.. But the small or big imperfection about him/me is the precious thing that keep us together.. You know what I'm saying? Good...;)



5) Pada korang,kalau bercinta tu harus ker buat post kat fb atau twitter dengan ayat seperti ini " ilove you sayang", "rindu kat dia", "tanks syg sebab blnje ayg td" dan macam-macamlah sampai semua orang tahu..haruskan begini?? kenapa??


In public, kami tak buat cam gitu lah.. Malu kot.. Kalau lah nak post kat FB (yg jarang2 saya buat).. saya lebih suka kata macam nie .."Eh amboi kau, suke nampak".. buat cam kawan-kawan sudey.. tak payah nak exposed all over the world like we are the most happiest couple in the universe sangat la kan... Lagipun dia punya manje saya je boleh rasa.. puiihhh! hahaha...;)



p/s ; ok habis dah soalan..See yaa..;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

.:Gemuruh Suara:.



Assalamualaikum and hi eveyone!


Hurm, cerita bola dah habis.. dah tau result and belum puas-puas lagi rasa bangga.. This topic will be hot berminggu-minggu.. yeah? After the thrilling match yesterday, saya rasa sangat bersemangat.. Semangat yang datang dengan sendiri lepas tengok bola... Its a good thing for me!


After that match, I sit back and start thinking my own future.. Tiba-tiba semangat datang dengan sendirinya.. You know, match semalam give me a lot of motivation.. I'm thinking that kejayaan tu tak kan datang bergolek macam buah kelapa masak jatuh ke tanah.. Seriously, kejayaan tu ade dalam gengaman kita kalau kita cuba sedaya upaya..



Macam match semalam, pasukan kita struggle so hard, mentally they got stressed from the fanatic Indonesian fans.. they played like there will be no tomorrow for them..  They not playing just for themself, but they playing for berjuta-juta harapan rakyat Malaysia.. Such a huge responsibilities! Semata-mata untuk mendapatkan Emas dan membanggakan nama negara...*seriously it is the most longest match that I've ever seen..*



As for me, saya pun dah final sem.. Satu langkah je lagi before I finishing all these college things.. Mentally, I've got stress with all the assignments, lecturers, classes, reports and what so ever.. Tapi kalau saya bermati-matian *struggle very hard* for this semester.. I can get flying colors result if I want it...:) This is the time that I can prove to my parents, friends, somebody who always under-estimates me... that I can make something that they will be proud of..


Tujuan saya belajar disini adalah untuk memenuhi harapan keluarga saya...:) So, tak salah if saya ambil semangat wira-wira negara kita.. dan menterjemahkan semula dalam konteks diri saya sendiri, iaitu sebagai seorang pelajar..! *bila kita berjaya, kita akan dijulang, nama akan disebut dan dikenang..* in my case, my mother and father and my siblings will always saying that I'm the proudest person in my lovely family.. (That is my huge responsibilities!) 


So, I leave you know with the MTV official team Malaysia Song for Sea Games 2011 - Gemuruh Suara..

video



p/s : rasa bangga tak habis-habis lagi.. bila tgk video nie.. macam nak menagis teruja pon ade!


p/s ; I have to try my best.. Pray for me.. Fighting!



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 November 2011

Tahniah Malaysia..:)

Assalamualaikum..


Apa-apa pun.. Setinggi-tinggi Tahniah kepada Harimau Muda Malaysia... ;).. Ngauman yang menggegarkan sukma.. waahhh.. Tahniah menang bukan setakat Emas.. tapi menang dari segi MENTAL, fizikal, ketahanan dan keyakinan.. Saya dah tak boleh nak cakap apa dah.. menangis terharu.. Bangga jadi rakyat Malaysia.. 1 Malaysia.. 


Terima Kasih Harimau Muda Malaya...

Terima Kasih Ong Kim Swee - Memang ada "Ong"..!

Terima Kasih Team Malaysia..

 Terima Kasih mempertahankan EMAS Malaysia...

Terima Kasih Membanggakan Kami Peminat di Malaysia..

Terima Kasih dapat menutup provakasi Indonesia..

Terima Kasih..Terima Kasih.. Terima Kasih..


Bangga menjadi rakyat Malaysia..;)




Diharap skuad  Harimau Muda dapat tingkatkan prestasi.. Jangan leka, jangan lalai... misi getir selepas ini.. bertemu dengan Syiria kelayakan Olimpik London 2012.. Ambil semangat kemenangan ini, dan buktikan bahawa Malaysia adalah pasukan terbaik di Asia Tenggara dan Asia dan selepas ni dunia...Siapa tau? Bola itu bulat...;)



p/s ; Bangga-bangga!!
 
 
 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 November 2011

Harimau Lapar mestilah baham Garuda!

Assalamualaikum and hi guys!


Harini perlawanan bola sepak final Sea Games.. mesti ramai yang histeria malam nie punya.. saya pon berdebar-debar... tapi yakin, Insyaallah emas milik Malaysia... Jom sama-sama doakan..;) .. to Indonesian fanatic fans.. tak payah nak provoke sangatlah.. Malaysian Team pon tak perlu nak layan provokasi melampau Indonesian fans nie...buang masa and menampakkan mentaliti kelas ketiga..;)



image : from uncle google



P/s ; Malam nie kita akan tentukan siapa yang layak dipanggil jaguh Asia Tenggara.. Mengaum Malaysia!! Sila baham si Garuda... Auuuummmmm!




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Giveaway from Korea & Sydney





 
Assalamualaikum everyone!


Rasenye dah lame saya tak join giveaway/contest nie kan.. So, tibe2 nak men-joinkan diri lah join giveaway nie.. SINI! .. Tak pernah menang pun giveaway ni kan..rezeki blom ade kot.. mntak2 yang nie dapat..hehe.. bukan senang lagipon nak dapat barang dari oversea kan?? hehe~~



For Further Info click this banner!


p/s : bertuah dapat pergi melancong negeri orang..;)


p/s : to tuan tanah giveaway (nazu) .. good luck on your SPM okay..Amin..:)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

20 November 2011

I'm Just In Love




Assalamualaikum and hi friends..:)



Did you ever noticed that recently most of my entry must have videos inside?  Haha.. I don't know, I just love sharing what I feel awesome to all of my blog readers.. If you get annoyed with it, what to do? hehe.. Sorry for that.. 


So today I wanna share with you guys one of my favorite video from "Glay - I'm in Love"... You must see the video from the beginning till the end.. then you will know what am I saying... Enjoy.. ;)



video



Ok..dah tgk video di atas? Ade sesiapa yang kagum tak? kalau anda tanya saya.. saya memang kagum... kenapa?? Here my reasons:


Kagum dengan bangsa Jepun

Semua orang tau Japanese adalah satu bangsa yang paling berdisiplin.. Bukti, tgk jela video di atas.. Time konsert, audience sangat berdisiplin.. They standing in lines.. They sing along together, clapping hands together... they are very organize.. Amazing right? 
Nak banding dengan Malaysia.. hurm.. jauh panggang dari api.. Maaf la.. bukan nak memperkecilkan bangsa sendiri.. tapi it's a fact! Kau orang mesti agree , kalau saya kata most of malaysian crowd, bila ada konsert - tak kisah lah local or international.. dapat tak kau orang duduk diam2 dalam barisan??
Most of them terjerit2 itu pasti.. Tolak menolak itu pasti.. melompat-lompat satu kemestian, baru syiok katanya... saya tak tau dimana dapat keseronokan bila terkinja-kinja macam ber*k.. kita tgk konsert nak melompat ke nak dengar lagu? Tak kisahlah konsert ape pon... Waima konsert Maher Zain pon macam tu jugak.. Agree??
Kalaulah bangsa malaysia yang terkenal dengan budi bahasa ni, in a concert dapat behave macam Japanese... Person yang tak suka pergi concert macam saya pun akan seronok nak attend.. boleh ajak mak, bapak, nenek sekali join.. kan???
  


Malas la saya nak post panjang.. kau orang pun dah besar.. dapat nilai sendiri dari pemerhatian kau orang kan.. Saya just nak kongsi pendapat saya sahaja... Yang elok kalau boleh kita ambil.. yang tak elok tak payah la nak ngade-ngade buat..



p/s ; saya rasa bahagia kalau dapat attend konsert yang macam nie.. tenang and lebih enjoy!

p/s: this video has been sent by Encik Oren  .. Oh I'm Just in Love with him :)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Someone Like You :)


Assalamualaikum everyone!


Suddenly I felt in Love with Adele.. Everybody love her voice.. Everybody adore Adele.. I'm in love with one of her songs - Someone Like You.. I'm really amazed with her vocal.. It's Freaking Awesome!!


I don't know how to describe my feeling when I'm listening to this song, listening to her beautiful voice.. I even cried at the end of the show.. Maybe I'm remembering someone in my past.. Some history.. It's really touch my heart... I totally agree with the lyric "Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead".. (:


Just watching this video and maybe you will remember somebody from your past that you loved but she/he not in fate to be with you...


video



"Someone Like You"
I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?


Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."



p/s ; totally agree with what the host has said .. ADELE = Incredible!

p/s ; I totally felt in love with someone like you.. like who? Like my special boyfie.. Miss him so much..;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Hello Baby Lips :)

Assalamualaikum peeps...



How are you guys? I'm ok jer..I guess..hee.. If you wanna know, I'm a big fans of lip balm.. I'm going like crazy if I go to drugstore looking the latest lip balm in the market..  (I prefer lip balm because it is cheap and affordable..hee).. Besides, I have chap and dry lips , and it is very annoying sometime because it spoil my overall looks.. 



I've got an experience where my lips suddenly bleeding in my class because it's too dried like zombie!  Seriously and the air-cond menambahkan lagi tahap dehydrated in my body.. And I langsung tak boleh nak senyum , ketawa apa tah lagi... because my lips will bleeding like crazy if I do so.. I really hate it..



So far I've tried a lot of different lip balm but I didn't find something that suit me well until I found BABY LIPS by Maybelline.. Oh my oh my.. I really felt in love with this lip balm.. It's one of the best lip balm that I've ever tried! Let's just ignore the smells/tastes because it is really yummmmmmy... No doubt about it!



Available in 4 nourishing flavours



After I tried this lip balm, I noticed that my lips feel much softer and I didn't have problem spend entire day in air-conditioned surroundings.. The creamy feeling stayed for quite some time, and I didn’t find it sticky, which is good thing for me!.. You see the casing, isn't cute? I feel like I'm bought some baby stuff because the color is awesome and cute! :)



Now I can say good bye to chap lips and say hello to baby lips.. Only one apply, my lips will be moisturize all day long.. So, anybody have dry and chap lips? Try this BABY LIPS.. I'm sure you'll be satisfied with this product...



Yeay.. Healthy lips..Love it!



p/s : No, I'm not the new spokesperson for Maybelline.. Just Hope so.. hehe




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...