07 May 2011

Ubat Batuk Pilihan



Assalamualaikum awesome peeps!




Uhuk uhuk uhuk... hadoiyai.. batuk plak dah.. Jenis-jenis manusia seperti saya yang tak suka makan ubat biasalah kan?? Mana la dapat nak hadap ubat-ubatan yang pahit-pahit majapahit semua tuh.. Oh tak larat den do!  




Oh tekak dah gatal-gatal miang je ha.. lepas tu boleh pulak dok buat bunyi ehem-ehem sampai berdekah-dekah nak mintak perhatian orang ramai.. kalau tak disudukan ubat batuk, sampai ke dalam dewan exam dapat dengar dekahan maut.. orang kat sebelah, kiri kanan depan belakang jangan harap dapat jawab dengan tenang... Keluar dari dewan exam, mula lah buat jelingan mintak kaki.. huh! I hate this batuk!!




Dipendek kan cerita.. ubat batuk pilihan Belog Si NuruL Aieen adalah tak lain tak bukan..... Jeng Jeng Jeng...



Ubat batuk Cap Kelapa Laut Afrika
Melegakan Batuk dan Kahak!


nie je yang tekak nie lalu nak telan..




Hahaa.. ubat batuk nie tak lah pahit, namun tak jugak sedap.. Tapi just ubat batuk nie je yang termampu di telan oleh tekak saya.. Belasah aje kan la.. Dulu suka jugak ubat batuk cap ibu dan anak.. tapi sebab dia terlalu pekat and manis.. saya kurang suka.. Lain-lain ubat batuk saya tak makan sebab pahit.. Lagi-lagi ubat klinik.. Oh tidakkkk!!




Hehe..dalam family saya ubat batuk cap kelapa laut afrika ni lebih dikenali sebagai.. Ubat batuk cap buntut**.. what the fish... hahaha.. abang saya punya kerja la masa kecik kecik dulu.. entah apa-apa entah.. sebab apa panggil camtu? sebab...... cuba kau orang tengok kat gambar kelapa laut afrika tuh? tak macam kelapa kan? macam bunt*t je kan? hahaha...



kelapa laut afrika nie tak macam kelapa lah..



Anyway... harap batuk tak berpanjangan.. and apa brand ubat batuk pilihan time kau orang batuk? Ada? Kongsi la....Ok.. adiosa....wink2...(T______________T)..




p/s : minum ubat batuk time sakit sahaja okay! Jangan minum lebih dari dos yang dibenarkan.. Ini ubat batuk untuk sakit, bukan carik penyakit!!





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...