24 May 2011

Last Paper Syndrom!



Hi lovelies peeps...



Actually I've still got one more paper to go.. Huh! Ramai kawan-kawan dah balik, dah angkut-angkut barang, mak bapak dah datang dari jauh.. but me? Still struggle on my desk doing last revision..*sigh*.. Tapi for the last paper nie, bermacam-macam sindrom yang melanda ketenangan diri ku ketika ini...... (@____@)




Masa paper last nie, kemalasan untuk study tu semakin memuncak-muncak... hahaha.. Serius tak tipu.. Tak percaya? Cuba perhatikan blog saya.. cer tengok bertapa rajin nye saya menghupdate entry dalam satu hari.. sampai 3 - 4 entry dapat dikarang.. tak cukup dengan tu, time nie jugaklah saya sangat rajin doing editing and designing my beloved blog.. Demmit!




Bukan setakat tu jeh, kerajinan untuk ber-blogwalking pon semakin menggila.. Entah kenapa, saat buku terbukak depan mata, lappy jugak yang dipandang.. Kalau off lappy, konon tak feel la study sebab tak ada lagu nak synchronize dengan environment.. Tak masuk otak la konon nya apa yang dibaca.. Cesssss!




Baru scan overall about exam, read just one paragraph, and oh time tulah rasanya bilik tak kemas lagi... Last paper on last day of exam... Mestilah tak sabar-sabar nak balik kan? Mestilah kena kemas bilik kan?  Okay, stop study.. kemas-kemas bilik dulu... nanti tak sempat, siapa nak tolong angkat kotak, semua orang dah balik... so, niat nak focus terbantut lagi.. Hoshhhh.....




And yeah, dah namanya pun akan bercuti selama berbulan-bulan.. Cuti panjang, so kalau tak bawak balik cerita alamatnya memang bosan la duduk rumah ye tak? Ok, mulalah operasi copy seberapa banyak cerita yang ada dari member-member.. Yang penting cerita korea.. Sebab best woo.. pelakon dia hensem and cute semua.... Adoi....




Tu belum lagi ada member ajak lepak lagi tu.. alasan picisan yang diberi..."Jom la lepak dengan aku, aku kan last sem, esok dah tak jumpa dah"... I replied.. "Ada exam la kawan"... Jawapan yang buat saya malas nak argue and turutkan je lah - "Alah setakat paper tu, boleh form la.. senang je tu".. Hate it!




Banyak lagi sebenarnya.. malas nak cerita je... pokok pangkalnya memang perkara nie selalu terjadi pada students especially ME ! Inilah yang dinamakan Last Paper Syndrom!.. Kenapa lah malas sangat nak study nie? Ada gap 10 hari pun langsung tak best sebab tak study langsung.. Bala-bala!




p/s ; tengok..! ter-update-nya entry nie bermakna saya masih belum bersemangat nak study.. ada paper esok nieh...huwaaaaa.......





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

1 Respond Chill-lah....:

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) sume org pon macam 2. and bila dah ari makin hampir mula rs sgt annoying bile sedar kite x stdy ape2 walhal ms sgt byk. hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...