26 May 2011

I'm going home



Assalamualaikum...




Thank you so much bagi yang selalu follow cerita saya.. I'm going back to my hometown right now... Balik Nogori..Yaaahuuu... So, for those yang follow this blog.. terima kasih daun keladi.. Insyallah saya akan follow anda semula and terjah blog kalian bila saya selamat sampai rumah nanti ye sayang-sayang sekalian...




Jangan risau, tinggalkan pesanan anda semua di komen box or di shoutbox okay.. *Bajet macam ramai peminat je ye tak? heheheh* Doakan saya selamat sampai ke destinasi dituju... Amin... Jumpa lagi di lain entry guys.. LOve ya... Muaaahhhxx!




Screw you! I'm going home..lalalalalala~~~




p/s ; terima kasih.. sayang semua...;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Hari terakhir semester 6.



Assalamualaikum...



Yeah... diam tak diam dah 3 tahun aku belajar di bumi sintok nie.. Sekejap je rasa nye.. Kelip-kelip dah 3 tahun.. cepat betul masa berlalu kan kan? Banyak rupanya peristiwa yang terjadi sepanjang 3 tahun nie.. suka dah tentunya, sedih, duka, ceria, mereng, sengal.. semua ada lah.. secukup rasa!




Kalau nak di ikotkan saya dah tamat belajar sem 6 nie.. tapi disebabkan saya nie yang teramat suka belajar.. Suka ronggeng-rongeng.. haha.. saya pun tambah lagi satu semester.. so semester 7 nanti baru aku betul-betul tamat belajar and akan praktikal selama 4 bulan..*kooottt*.. 




So today is my last day as a student sem 6.. my last day at Sintok.. My last day with my friends.. My last ape lagi yer? Semua last-last la hari nie.. But the memories will last forever...! Lepas nie cuti selama 4 bulan.. lama kan? tak tahu la nak buat apa nanti... 





As you know yesterday is my last paper.. Seriously memang malas study, and the questions tiba-tiba terasa macam whatttt?? kenapa banyak sangat soalan... bukan tak dapat jawab, tapi....... macam banyak sangat kot soalan dia.. soalan nombor satu dah tak tau jawapan.. hampess!! tak sempat nak buat elok-elok... tulisan dah cakar ayam kot.. hope lecture boleh baca.. hehehe





Siap pergi jumpa lecture lepas habis exam.. konon nak buat muka simpati la kan. haha.. tak de lah, just nak jumpa say thanks.. sebab suka kot duduk dalam class dia.. Class Entrepreneurship seronok tau.. Dapat jugak aku berniaga dalam kampus.. Susah jugak nak carik customer tapi seronok beb.. Ok.. berbaloi-baloi... Thanks Puan Armanurah..





So bags semua dah pack.. Kotak dah angkat.. (angkat sorang-sorang kot, hebat tak hebat? hahaha)... Tiket my boyfie dah belikan.. Yes,, balik rumah malam nie jam 945pm.. Hopefully sampai rumah dengan selamat.. Amin.. And one more thing... sedih la nanti jauh dengan boyfie...='(  ... Oh Oh Oh... Gedix!




Ok guys, eden pulang dulu yo.. Dah tak dapat dah nak online guna wireless free.. Kat rumah belum tentu dapat update, tapi insyallah.. akan ter-update jugak blog kesayangan den nie nanti sekali-sekala... ok chaow semua.. daaaa....



p/s ; selamat tinggal sem 6, selamat tinggal sintok...(^_________~) !

p/ss : kejap aku, kejap saya.. tak kesah la kan, janji kau orang paham.. hoho~~



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

24 May 2011

Last Paper Syndrom!



Hi lovelies peeps...



Actually I've still got one more paper to go.. Huh! Ramai kawan-kawan dah balik, dah angkut-angkut barang, mak bapak dah datang dari jauh.. but me? Still struggle on my desk doing last revision..*sigh*.. Tapi for the last paper nie, bermacam-macam sindrom yang melanda ketenangan diri ku ketika ini...... (@____@)




Masa paper last nie, kemalasan untuk study tu semakin memuncak-muncak... hahaha.. Serius tak tipu.. Tak percaya? Cuba perhatikan blog saya.. cer tengok bertapa rajin nye saya menghupdate entry dalam satu hari.. sampai 3 - 4 entry dapat dikarang.. tak cukup dengan tu, time nie jugaklah saya sangat rajin doing editing and designing my beloved blog.. Demmit!




Bukan setakat tu jeh, kerajinan untuk ber-blogwalking pon semakin menggila.. Entah kenapa, saat buku terbukak depan mata, lappy jugak yang dipandang.. Kalau off lappy, konon tak feel la study sebab tak ada lagu nak synchronize dengan environment.. Tak masuk otak la konon nya apa yang dibaca.. Cesssss!




Baru scan overall about exam, read just one paragraph, and oh time tulah rasanya bilik tak kemas lagi... Last paper on last day of exam... Mestilah tak sabar-sabar nak balik kan? Mestilah kena kemas bilik kan?  Okay, stop study.. kemas-kemas bilik dulu... nanti tak sempat, siapa nak tolong angkat kotak, semua orang dah balik... so, niat nak focus terbantut lagi.. Hoshhhh.....




And yeah, dah namanya pun akan bercuti selama berbulan-bulan.. Cuti panjang, so kalau tak bawak balik cerita alamatnya memang bosan la duduk rumah ye tak? Ok, mulalah operasi copy seberapa banyak cerita yang ada dari member-member.. Yang penting cerita korea.. Sebab best woo.. pelakon dia hensem and cute semua.... Adoi....




Tu belum lagi ada member ajak lepak lagi tu.. alasan picisan yang diberi..."Jom la lepak dengan aku, aku kan last sem, esok dah tak jumpa dah"... I replied.. "Ada exam la kawan"... Jawapan yang buat saya malas nak argue and turutkan je lah - "Alah setakat paper tu, boleh form la.. senang je tu".. Hate it!




Banyak lagi sebenarnya.. malas nak cerita je... pokok pangkalnya memang perkara nie selalu terjadi pada students especially ME ! Inilah yang dinamakan Last Paper Syndrom!.. Kenapa lah malas sangat nak study nie? Ada gap 10 hari pun langsung tak best sebab tak study langsung.. Bala-bala!




p/s ; tengok..! ter-update-nya entry nie bermakna saya masih belum bersemangat nak study.. ada paper esok nieh...huwaaaaa.......





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

SEGMEN BLOGLIST ABGTEROR | TANAH TUMAH DARAHKU


Assalamualaikum....



Masa sedang ber blogwalking  tadi, saya terjumpa satu segmen dari abgteror.. Teror abang nie... huhu... First segmen dari beliau and I found it interesting... So join lah.. bukan susah pon.. Perasan tak saya suka join segmen yang senang-senang je.. yang susah-susah tu macam berat je nak join..hehehe



Click pix untuk tau lebih-lebih okay....
Soalan

1. Dimana anda dilahirkan?

Saya dilahirkan di Hospital Besar Melaka...

2. Dimana anda dibesarkan?

Saya dibesarkan di Felda Bukit Jalor, Gemencheh, Negeri Sembilan.. Jom datang rumah..(^____^) !!

3. Negeri pilihan anda unttuk dimasukkan dalam senarai bloglist abgteror

Negeri Sembilan Darul Khusus

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.

Saya pilih Negeri Sembilan sebab saya membesar di Negeri Sembilan.. Sudah sebati dengan budaya Nogori.. mak dan ayah datuk nenek waghih semua pure nogori... I love Nogori !


p/s ; thanks abgteror.. hope sudi singgah sini..;)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Handphone - Time kau diperlukan, kenapa harus rosak?



Assalamualaikum....




Mood agak moody hari ni.. geram pun ada jugak.. handphone buat hal la pulak.. Kenapa time-time macam nie kau nak buat hal.. tadi elok je.. Geram woo... geram gilossss!! Tau la henfon tu henfon buruk je.. henfon baling berok orang cakap... tapi jangan la rosak time-time gini....




Al-kisah di suatu pagi yang dingin, tiba-tiba henfon berbunyi.. Wah senyum kambing je dapat message dari my second brother.. dia mintak my account number.. mana tak senyum kan, nak dapat duit.. mesti la senyum sampai ke telinga kan kan kan... tapi malang sikit.. tak dapat nak balas message sebab credit dah tamat tempoh and ada 3 hengget lagi baki dia...




Terus suruh my brother call-me-back.. Bila dia call, saya pulak yang forgot my account number.. Saya suruh dia call lagi dua minit dengan hati yang riangnye.... And then... 2 minit berlalu...... 5 minit.... 10 minit..... 15 minit..... Lastly, dapat message dari Maxis ada berlambak miscall dari bermacam-macam nombor... my brother, my boyfie, my members ... Weyh.. apa kes?




Rasa macam nak campak je tu henfon kat dinding.. tapi sayang pulak walaupun henfon murah.. hurm,, baru je my brother nak masukkan duit.. henfon plak rosak.. Wehhh eden tak mampu la nak boli henfon baru!! Den takdo duet ni ha.... Hadoiyai!




p/s ; henfon saya henfon antik kot, sampai ada yang cakap.. pergghhh.. lama gila tak nampak orang pakai henfon macam nie sekarang... Cissssshhhh!




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Short-form : Dunia semakin pantas atau kita semakin malas?



Assalamualaikum....




Hai semua.. Sedang check message kat phone, and then I realized yang banyak betol kita guna short-form kan.. Dah nama pun pesanan ringkas... kalau nak taip panjang-panjang baik karang entry ye tak? 




Tapi lately saya tengok, entry yang taip guna keyboard komputer pun still jugak banyak short-form.. Pemahaman saya ni agak lain sikit.. tapi secara konklusinya saya anggap mungkin ada button kat keyboard mereka yang hilang atau tak berfungsi agaknya kot.. Maaf kalau ada yang terasa.. (^__________^)




Bukan apa, rasa macam kita dah semakin malas nak bercakap panjang-panjang.. Dunia semakin pantas, segalanya mesti pantas.. lambat tinggal la jawabnye kan kan kan... Adakah kepantasan itu tambah menyenangkan atau lagi ringkas itu buat kita makin malas nak berfikir, malas nak bercakap or makin merumitkan keadaan.....????



Contoh saya bagi..


OMG  - Oh My God
Nak sebut Oh my God pun malas kan..? Apatah lagi nak taip...hehee.. Kenapa tak cakap YA ALLAH.. kan lagi afdal.. tak kan kau orang nak short-form kan jugak bila sebut nama ALLAH! Jangan nak pandai-pandai okay! Babab nanti! 

HB - Happy Birthday
Nak wish happy birthday pun just tulis ringkas je.. Arghhh janji wish, daripada tak wish langsung.. Ok la tu kan? (tapi macam tak sampai je feeling dia.. Ikhlas tak ikhlas tu bukan kerja kita nak tentukan kan? Saya lagi suka kalau ada iringan doa daripada orang yang wish.. Sejuk je hati baca.... tapi saya pun sama je lebih kurang..*ketawa*

ILY - I Love You
Ha ni lagi satu... nak cakap I love you pun malas... jumpa boyfriend just say ILY awak!.. Lepas tu yang bestnya, dapat respond dari boyfriend yang ringkas jugak.. He just say "too" jer... (Huiyoh..gila ringkas and padat tapi dapat rasa tak feeling sayang dia tu erk? Macam-macam hal kan...

LOL  - Laugh Over Loaded/ Lot of Love etc
Nak ketawa pun malas nak taip hahahahahahahaha... Kadang-kadang terpikir jugak, kenapa tak taip macam nie jer... "Harini awak nampak cantik sangat! *ketawa*... Kan senang, pandai-pandai lah orang yang baca tu ketawa sendiri, tak payah la kita nak tolong ketawakan untuk dia orang... Tapi payah jugak nak express feeling bila menaip kan?

WTF - What the fish..hehee
Nie memang patut pun di short-form kan... Tak baik sebut bukan-bukan depan orang.... but better dari tulis Grrrrrrr! (bak kata Nabil la kan - setuju bona den ngan ekau Nabil).. Kelakar jugak bila fikir kan.. Seronok pun ada kenal dengan pelbagai jenis manusia yang berbeza.. Indah!




Sebenarnya, yang tulis entry nie pun sama je dua kali lima dengan semua orang.. Dalam message satu kemestian lah tulis seringkas yang boleh.. as long as peoples understand what we want to tell them.. but sometime, saya pun kadang-kadang tak paham.. hahaha...




p/s ; pendapat yang berbentuk persoalan.. saya pun lebih kurang, tapi berbalik pada tajuk...Adakah dunia nie makin pantas or memang kita yang dah malas? Pendapat kau orang ?




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 May 2011

First Timer !



Hello dear pretty lovers !

I just love the quote! 





Please ignore the pictures, just read the quote... 

(I'm sorry, first time using Photoscape..and I'm a slow learner)... 

But as long as I'm willing to learn, we consider it just fine okay.. 

Whatever~~!! hehehe...

Got to go.. See ya...

...(^____________^)...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 May 2011

Komik terbaru Zint - "User"



Hello all the beautiful peoples....




It's raining outside.. make me feel so cold in the morning.. So this weekend, I just spent my whole day in my room.. Bored? Terpaksa lah.. nak buat macam mana kan? Macam tak biasa pulak.. hehehe.... Harini konon rajin la bangun awal nak baca buku sikit, buat revision and so on...




Tapi macam biasalah kan, cubaan dan ganguan selalu menghantui diri nie... Time saya baru nak capai buku - nak study la konon, time tu la boleh pulak terpandang komik yang dah lama beli... Masa study week kat rumah haritu.. Tak baca pun lagi.. Cishhhh.... Hati meronta-ronta nak baca.. and akhirnya aku kalah jugak dengan komik.... Oh tidakkkk!!!


Introducing - USER !!

Smart komik terbaru nie..


This is USER... Smart kan cover art dia.. isi dia.. perghh memang lazat.. memang pegi! Story dia berkaitan dengan teknologi.. ada la ala-ala cerita  HACKER .. Saya pun terconpius jugak masa mula-mula baca.. Only one word I can say.. Imaginative!.. Ternyata tak sia-sia jadi peminat karya-karya ZINT... wink-wink..=)



Sinopsis sikit okay :


Watak utama Elan - seorang remaja yang bijak, kreatif dan berdikari.. bukan sembarangan orang dan sikap jugak dingin dengan sesiapa sahaja... (selamba je reject perempuan yang minat kat dia..hahaa)..  Dia adalah seorang Game Tester... and ntah macam mana boleh termasuk dalam dunia digital dan bertarung dalam Digital Gladiator.. nak tau lagi? --------> baca sendiri okay !!




This is the first jilid.. Its means akan ada lagi sequel yang akan datang.. dah tak sabar nak tunggu and baca... Eh Eh Eh... kalau tak silap Kijiya Jilid 6 dah keluar.. Oh yeke? Bila la dapat beli nie.. Hope tak sold out la okay... Akan saya pastikan buku tu berada dalam simpanan saya! ---> more about  Kijiya Kijiya 5 ..




Ok guys, saya nak pergi sambung baca komik lagi nie.. gian pulak tiba-tiba.. mana ntah semangat nak study tadi.. hahaa... Cool je la... Ada banyak komik nak baca nie.. see you next entry ok guys....


Start reading from now....

=
=
=
=
=
=




 p/s : malas nak selak buku teks..ngantuk mata... baca komik segar jer...(^_______^)...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

20 May 2011

Hari Tua Si Ayam Merah



Assalamualaikum peeps...


How are you doing...? Kenapa rajin sangat update blog nie? haha... tu namanya mood berblogging datang secara mendadak selepas hilang mood for blogging selama 8 hari...hekhek... Oh, jauh lak menyimpang dari tajuk entry... 


This entry is dedicated to Muhammad Fikri bin Kassim also known as Ayam Merah sempena his birthday... Oh Tua sudah..... Below adalah keratan my wish to him di facebook...






For your information ye Encik Fikri.. I was born in 2nd August 1988 okay... So, I'm not 24 this year.. Malas nak argue + gaduh dengan kau kat FB... Wekkkk! Ok.. nak bagi intro macam mana boleh kenal baik dengan ayam merah nie.... first kami satu sekolah! yeay!!




Tapi dia junior, saya super senior di STAR - Form 6... dipendek kan cerita... mamat nie selalu kena kacau, kena buli, kena ajuk, dengan saya dan brader-brader senior yang lain sampai malu tak nak lalu depan class kita orang.. hahaha.. giler keji! And then hanya saya and the geng je yang panggil mamat nie ayam merah... sebab....... "Siapa suruh pakai baju merah time kita orang tengah beli ayam kat bazar" <--- Keji!



Ok..macam ayam kan? hahaa..


Hahaha.. Tapi bro, It's all just memory for me.. Memory that may not be forget.. I've spend a precious time with you and the gangs even though we know each other in a short time... Really miss to go back to school.. hurm..... But anyway, just wanna wish you... Happy birthday.. Wishing you all the great things in life, hope this day will bring you an extra share of all that makes you the happiest.....


Bajet kau ayam hot la?


 P/s : Wa memang saje je upload pix lu yang pakai baju merah supaya kawtim dengan tema dan tajuk entry wa... hahaha... Lu langsi, Lu mati... hahaha... gurau bro.. cheesee....(sorry picture was taken without permission.. Ada aku kesah?)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Happy Birthday Sis Deanna



Assalamualaikum...


Happy birthday to you.. 
Happy birthday to you..
Happy birthday to Sis Deanna.. 
Happy birthday to you...




Happy birthday Sis Deanna.. Hopefully all your dreams will come true.. heheh.. Actually her birthday is on 17th Mei... So happy belated birthday I guess ! I'm sorry late wishing you here in my blog, because I'm so busy doing NOTHING... hahahaa~~




I do wish you in FB right? But you didn't replied my comment... Oh, I'm so upset.. Hurmmm anyways, I don't know what to say.. If you all wanna know.. Deanna is my first "kakak-angkat" masa saya muda-muda remaja zaman sekolah dulu.. At that time, I was in form 2 kan sis? If I not mistaken la...



suka pix nie.. comel !


I don't know apa yang sis nampak dalam diri saya nie, yang melayakkan saya bergelar adik kepada beliau.. haha.. Macam haram je perangai masa skool dulu adalah.. Tu pun ada jugak yang prihatin.. Terima kasih... A lot of thanks sebab selama nie selalu amik berat..... (^______^)




Just nak remind you that.. You are the first and you are my last "kakak-angkat" la sis..  Nak buat macam mana, zaman sekolah dah lama ditinggalkan.. Sekarang nie, mana ada yang sudi amik saya jadi adik angkat.. Saya pun tak berminat untuk mencari tu semua... (Lebih berminat mencari suami..keh keh keh)....




And after all.. HB my beloved sis... Cepat-cepat kawen yer? tak sabar nak tunggu nasik minyak mu itu... Jangan lupa jemput plak..... Moga sukses dalam semua benda yang you buat, and happy selalu okay darla.. LOve and miss you...(T_________T)





Just one word.. Awesome!


p/s ; maaf yer amik gamba from your FB without your permission.. but I do likes this two picta because it so cool....smile always..peace...





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Segment Review Bersama Izzaty Hendry


 Assalamualaikum fellas....



Click banner for further info!



Kau orang semua dah baca tajuk entry kan? Banner kat atas tu pun dah tengok kan? hehehe.. Apa lagi, tak lain tak bukan nak join segmen from Izzati Hendry nie plak la.. Setahu saya, si Izzati nie memang blogger yang sangat rajin menghupdate blog dia... Selalu singgah and baca..(^____^) ~~



10 Sebab Kenapa nak di Review?

  1.  Saya amat dahagakan kritikan membina 
  2.  Tidak terkecuali pujian yang melambung-lambung..hahaha. 
  3.  Of course la buat penambahbaikan dekat blog.. (baru je blaja kemas-kemas blog)..heehee
  4.  Standard jawapan - mahu blog dikenali ramai....
  5.  Sambil-sambil tu boleh curik followers cik izzati.. Weeee....
  6.  Memang suka join benda alah cenggini...
  7.  Ok cukup la rasanya...hehe...
  8.  Hope Cik Izzati Hendry (sedap kan nama tu)... 
  9.  Sudi la yer nak review blog cikai nie...
  10.  Terima Kasih..Terima Kasih.. Terima Kasih...



p/s ; cutenya gambar barney tu kan? geram plak...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Tak payah nak Town sangat la der !



Assalamualaikum...




Entry ini adalah entry mengutuk.. So siapa-siapa yang makan cili, kalau rasa pedas sangat.. padan muka kau..! Tapi jangan lupa minum air plak.. Marah-marah aku pun still ada kesian lagi kau tau! Bagi yang tiada kaitan.. sila baca dengan minda yang terbuka okay ..Huh.. saya dah bagi warning awal-awal ni tau! 




Hurm, sebenarnya tak ada apa la sangat pun.. just geram je dengan minah + mamat nie... Sebelum tu, saya nak bagitau, saya orang kampung dan saya bangga berasal dari kampung.... Tapi bila ada manusia yang tak pandai nak menghargai asal usul nie yang boleh buek den hangin satu badan nie....




Kepada yang berkenaan..!


Kau kata, orang kampung tak cool, tak ada class, low standard... habis tu aku nak tanya kau.. kau tu bukan orang kampung ker? Mak bapak kau bukan ada kat kampung? Alahai, setakat baru tiga tahun kau belajar kat town tu... dah cakap orang kampung tak da class??




Duduk kampung tak ada kemajuan? Weyh.. Excuse me please... Aku rasa otak kau yang konon nya terlalu maju tu, makin dah terkebelakang dah aku tengok... Dress up kat kampung macam nak pergi clubbing.. Eh hello??? Macam orang gilo dah den tengok kau !




Eh aku dengki dengan kau? Tak kuasa aku beb, aku nie orang kampung beb.. sampai bila pun aku suka duduk kampung.. sampai bila pun aku suka balik kampung.. balik rumah aku.. Kau? Balik sebab nak mintak duit kat mak bapak kau.. tu kemajuan yang kau duk bangga-bangga kan tu? 




Duduk kat bandar seronok ada life.. kat kampung tak ada life.. Itu kata kau.. Apa life yang kau nak carik? Selama kau membesar kat kampung.. aku tengok gemok je engkau, makan pakai semua cukup.. Hidup jugak engkau sampai sekarang... Konon boring sangat la kat kampung tu yer?




Nie aku nak bagitau.. sekurang-kurangnya, duduk kat kampung dapat hirup udara segar.. tak tercemar dengan bau asap..aku rasa otak kau dah terlebih bau asap.. tu yang macam mereng.. bercakap ikot sedap mulut tu kan? Lagi satu, bila duduk kat kampung bebas nak jalan-jalan mana nak pergi.. tanpa ada ganguan psiko penyimbah asid macam kat KL sanun! Ke kau memang suka muka kau yang cantik + kacak tu kena simbah dengan asid?




Sebenarnya aku kesian tengok kau nie... kesian sangat... Kau kutuk kaw-kaw orang kampung.. Belagak gila nak mampus.. Aku just boleh cakap.. Nengoklah, tak lamo laie, mesti ekau balik motong gotah jugak la jang oi... Tak payah nak town sangat la der.....!!




p/s ; menyampah dengan bebudak yang tak ingat asal-usul nieh!




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Oh Bestnya Lepas Gian..


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....




Oh lama rasanya tak update sesuatu kat blog nie.. Enrty sebelum ini  kan saya dah terangkan kenapa saya malas nak berbelog... hehe.. Lepas gian apa bendanya? Lepas gian kat blog je la der... Disebabkan my next exam is on 25/5.. So, I have 10 days gap, and I took this opportunity to godam my blog... And Taaaadaaaaa!!!!




Nampak pembaharuan tak? Honestly, ini bukan lah karya terbagus lagi teragung dari saya.. Tapi ini je yang termampu saya buat semalaman, selepas berperang dan bermain-main dengan coding yang haram kejadah susah nak paham kebanyakkannya....




Oh lagi satu.. pasal header... saya baru jer try-try guna Photoscape... Newbie lagi, so saya belum terer nak hasilkan header yang mantop.. Abaikan dulu.. banyak lagi masa nak belajar kan.. So far, at least mata saya sejuk bila pandang blog.. hahaa... Applause to me...! 




Credit to blog-blog yang banyak sediakan tutorial.. hurm.. saya tak dapat nak listkan kat sini sebab various source yang saya dapat.. but I do give them all credit by clicking their Nuffnang! Super yeay to all of them and thank you so much for making such a superb tutorial....(^__________^)...




For now, I just want to rest.. Very tired lorh.. hehe.. I have a request from someone to design his blog.. Whattt??? hahaha.. I"m not a pro la bro... You can see my blog.. Girlish already... hahaa...   Ok time to get some rest.. Wish me luck on my exam okay guys.... 




p/s ; steady der.....eh silap, study der.... (T_______T)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

11 May 2011

Ganguan



 Assalamualaikum semua...



Sedang study.. tapi tiba-tiba nak buka blog.. blogwalking lah, komen orang sana, komen blog sini, dan time-time macam gini la tiba-tiba ter rajin nak design blog.. Mangkuk! Ganguan Syaiton nirrojim betol lah.. Arggghhh dah la..!!! Malas nak layan blog nie.. boleh bikin saya bertenggek depan lappy lama-lama.. time tak exam tak nak pulak.. hishh....




Tunggu la kau blog.. bila aku dah cuti berbulan-bulan nanti.. Aku tukar design kau hari-hari.. Sampai kau muak nak tengok aku godek kau selalu.. hisshhhh... Time-time camni la kau nak mintak aku design kau yer.. Tak nak kawan kau belog! Aku ada paper seminar nie.. bala-bala...




Abaikan ayat-ayat diatas.. Sesungghnya penulis Belog Si NuruL Aieen sedang bermonolog dengan diri sendiri.. hekhek.....*Geram pada diri sendiri sebenarnya... blaja tak masuk-masuk otak nie.. banyak pulak tuh* Blah dulu la geng.. Daaa.. Chiou.. (^____~)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

09 May 2011

Hilang deria bau dan suara untuk seketika



Assalamualaikum..




Berhenti rehat sekejap dari study.. hehee.. Just wanna give short update.. Oh terasa sangat getir bila deria bau hilang untuk seketika... Asyik ashuum ashuuum je.. Sembur perfume gucci yang mahal tu pon tak boleh nak bau.. Sembur kat hidung pon still tak bau jugak! Rugi je beli mahal2.. Last-last bau minyak cap kapak jugak yang dapat disedut...! haissh....




Pagi-pagi jawab call dari my boyfie, siap dia boleh tanya "Sapa nie?".. Hey.. Whaaaaat? Boleh dia kata suara saya dah macam bro-bro dah.. Tapi nak buat macam mana, Tekak sakit.. Batuk-batuk nie buat tekak jadi kering.. Suara pun hilang... Cuaca panas.. Minum ais la sedap kan?? Oh, bertambah Ramli Sarip la suara saya.....




Cuaca panas panas.. duduk dalam bilik kipas dah sampai lima pon still berpeluh-peluh lagi..hosh! Kalau dapat makan ABC sedap nie.. tak pon Cool blog.. heheh.... Menyanyi lagu Teratai - Ramli Sarip mesti sebijik lepas nie... heheh...




Enak nya ABC nie weyh.. Meleleh dah air liur ha..






Fav cool blog! yummy...




p/s : hanya mampu bersabar..sobs..sobs...iskkkkh...


picture credit to Google




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Exam - Siaplah kau lepas nie!


Assalamualaikum...




Oh lega sangat satu paper dah lepas... Actually, I'm a little bit nervous because today is my first paper.. Tak tahu lah kenapa.. dalam banyak-banyak semester, semester 6 ni plak I feel really nervous masa nak jawab exam.. Sigh*.. But anyways, I've finish with the first paper and everything goes smoothly.. Thank God.. Syukur Alhamdulillah..




Bahagia menjawab soalan Francais tadi... Soalan punya lah senang, jawapan je susah.. haha.. Tapi dalam banyak-banyak class, I'm really interested to attend this subject.. Because lecturer dia memang terbaik lah. duduk dalam class just gelak-gelak jer.. Presentation pun just enjoy-enjoy.. Dalam gelak ada ilmu.. (^_____~)




Thanks to Prof Madya Dr Hoe Chee Hee, sebab buat saya rasa macam nak datang class hari-hari.. and thanks for the tips.. Wah.. tu yang saya senyum je jawab exam tadi tu..hehehee. sampai lenguh-lenguh tangan nie ha mengarang jawapan.. Lega + bahagia... Hopefully I'll get better result in this paper.. A+ maybe.. *wah tinggi berangan*.... target dapat B+ jer... Tawakal..(T_________T)...




And now what makes me feel stress is the second paper which held on 14 mei.. OMJayyyy.. Satu hapa pon tak paham woi paper Strategic Management tu.. Nak tawakal je pon tak boleh..Silap-silap kena repeat sem depan... tak mau aku! Hopefully, apa yang dibaca keluar la masa exam.. (。◕‿◕。)




P/s : Ok.. chow dulu.. mau study for the next exam.. Doakan saya baik-baik aje ok...daaa.....(^____^)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

08 May 2011

Emak.. I Love you ..


Assalamualaikum...




Oh rindunya pada emak.. selamat hari emak kepada emak ku tersayang.. Buah hati pengarang jantung Encik Ayah... Cinta hati saya dan adik beradik saya.. tak lain tak bukan.....Puan Norimah binti Alias... Mak.. I love you so much.. Thanks for always support me, pray for my happiness, my success, my health, my everything.. You are my only one and nobody can replace you in my heart..Never! My super mom! yeay!





My relatives said that my face right now sebijik, serupa, resemblance, photocopy my mother's face when she was 20's.. Ye ke mak? Oh, its means cantiknya mak masa muda-muda dulu erk? hehee *double meaning disitu* .. And now my mak maintain nyah! A lot much prettier, beautifully from within.. Her skin was so smooth and silky *model pencerahan tia amelia kan mak* hahaha.. I'm so jealous tau! And my mak always maintain cool.. Sayang mak.. muah3! ILYSM!!




This is me when I'm 60's.. Gorgeous!



Bersempena hari emak sedunia nie.. saya ingin menyatakan..



Terima kasih mak, sebab mengandungkan saya, membesarkan saya, menjadi doktor peribadi kepada saya, menjadi pakar psikologi serta pakar kaunseling kepada saya, menjadi orang yang pertama di belakang setiap perkara yang saya lakukan.. terima kasih terima kasih terima kasih... jasa dan pengorbanan mu memang sukar untuk saya balas...






P/s : For me, everyday is mothers day.. and it is true what the old folks said.......


" Sayang saudara ketika berada, sayang sahabat sama merasa, sayang bapa mendengar kata, sayang seorang ibu... sayang selamanya.."



- I LOVE YOU FOREVER MAK -
- HAPPY MOTHER'S DAY -




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

07 May 2011

Ubat Batuk Pilihan



Assalamualaikum awesome peeps!




Uhuk uhuk uhuk... hadoiyai.. batuk plak dah.. Jenis-jenis manusia seperti saya yang tak suka makan ubat biasalah kan?? Mana la dapat nak hadap ubat-ubatan yang pahit-pahit majapahit semua tuh.. Oh tak larat den do!  




Oh tekak dah gatal-gatal miang je ha.. lepas tu boleh pulak dok buat bunyi ehem-ehem sampai berdekah-dekah nak mintak perhatian orang ramai.. kalau tak disudukan ubat batuk, sampai ke dalam dewan exam dapat dengar dekahan maut.. orang kat sebelah, kiri kanan depan belakang jangan harap dapat jawab dengan tenang... Keluar dari dewan exam, mula lah buat jelingan mintak kaki.. huh! I hate this batuk!!




Dipendek kan cerita.. ubat batuk pilihan Belog Si NuruL Aieen adalah tak lain tak bukan..... Jeng Jeng Jeng...



Ubat batuk Cap Kelapa Laut Afrika
Melegakan Batuk dan Kahak!


nie je yang tekak nie lalu nak telan..




Hahaa.. ubat batuk nie tak lah pahit, namun tak jugak sedap.. Tapi just ubat batuk nie je yang termampu di telan oleh tekak saya.. Belasah aje kan la.. Dulu suka jugak ubat batuk cap ibu dan anak.. tapi sebab dia terlalu pekat and manis.. saya kurang suka.. Lain-lain ubat batuk saya tak makan sebab pahit.. Lagi-lagi ubat klinik.. Oh tidakkkk!!




Hehe..dalam family saya ubat batuk cap kelapa laut afrika ni lebih dikenali sebagai.. Ubat batuk cap buntut**.. what the fish... hahaha.. abang saya punya kerja la masa kecik kecik dulu.. entah apa-apa entah.. sebab apa panggil camtu? sebab...... cuba kau orang tengok kat gambar kelapa laut afrika tuh? tak macam kelapa kan? macam bunt*t je kan? hahaha...



kelapa laut afrika nie tak macam kelapa lah..



Anyway... harap batuk tak berpanjangan.. and apa brand ubat batuk pilihan time kau orang batuk? Ada? Kongsi la....Ok.. adiosa....wink2...(T______________T)..




p/s : minum ubat batuk time sakit sahaja okay! Jangan minum lebih dari dos yang dibenarkan.. Ini ubat batuk untuk sakit, bukan carik penyakit!!





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

06 May 2011

Exam Weeks = Demam!



Assalamualaikum...




Hai alls.. Nak buat update pendek je rasanya.. Hurm, minggu nie adalah minggu pertama exam.. So to all my friends yang dah habis exam (lain-lain U) tahniah sebab berjaya harung.. Pada yang sedang exam, selamat berjuang.. dan pada rakan-rakan seperjuangan disini yang akan menghadapi peperiksaan bermula esok.. semoga berjaya.. Good Luck!!




Masa saya kat rumah hari tu, habis serumah... Mak, ayah, nenek, and my mak sedara kena demam, batuk-batuk dan selsema.. Nasib baik saya tak kena tempiasnya.. My boyfie pon sama jugak.. demam, batuk, selsema tambah ulser kat mulut.. lagi kesian... Hope my family and my boyfie will be fine.. Insyallah..




Sekarang saya pulak yang rasa tak sedap badan.. Oh my god! Please... jangan la rasa nak demam walaupun tekak dah mula rasa pahit-pahit nie ha.. saya nak exam nie... tolong jangan beratkan kepala saya YA ALLAH.. Permudahkan lah segala urusan dan tenangkan hati semasa menjawab soalan.. Amin....




My Exam Schedules,

- Franchise Business Management - 09/05/2011
- Strategic Management - 14/05/2011
- Creativity and Innovation - 15/05/2011
- Entrepreneurship - 25/05/2011




Nasib baik this semester saya just ambil 4 paper.. So kurang tension sikit.. Hopefully I can score well in my exam this semester.... doakan saya yer sayang-sayang sekalian...(T_____T) !!



ok..boleh hentam-hentam tarok je rasanya nieh..hahaa~~



p/s : good luck for exam to all my friends... Chaiyok-chaiyok...(^______________^)



picture credit to Google




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...