07 April 2011

Perempuan Tengah Marah.. Jangan dibuat main!!

Assalamualaikum all...


Kenapa dengan tajuk entry nie yer? haha.. Apa maksudnya tajuk nie? Perempuan tengah marah? Jangan main-main bila perempuan marah? Yesss! that's what I means...




Apesal...kalau perempuan marah teruk sangat ke rupenya ek? Buruk ke? bagi saya comel apa bila perempuan marah.. bagi yang putih melepak tu, bila marah je muka jadi merah.. tak payah nak pakai blusher dah..hehehe. Jimat sikit kan? .(^____^).!




Tak tak.. sebenarnya tiba-tiba teringat kenangan masa kat sekolah dulu. Masa form one dulu.. Saya tak dapat nak kawal marah.. And tanpa disedari saya melukakan seseorang..*bukan melukakan hati okay - ni luka darah-darah tau* Terus-terang cakap memang saya tak tahu pun keadaan akan menjadi serius macam tuh!




Ganas ke haku nieh? Honestly, masa kat sekolah dulu agak kasar la perangai haku nie.. Kawan dengan lelaki je.. Dengan perempuan tak kawan... haha.. budak lelaki selalu kata.."Kau nie ganas la ain...Brutal gila la minah nieh"... Lebih kurang la kann....*tapi sekarang dah ayu tau..hahahakkk tuihhh!*




Story dia macam nie.. masa tu time bahasa melayu.. tapi cikgu lambat masuk, so keadaan class ape lagi,macam tongkang pecah la.. tonggang langgang! bisingnya masyallah... And haku pun, just melepak jela kat dalam class tuh tumpang buat bising sekali...




And then..dengan tidak semena-mena, datang seorang mamat nie..dia main hentak kepala saya dari belakang.. konon nak buat "stone cold - steve austin" la agaknya tuh! *pengaruh wrestling kat tb* ... Macam haram je kan perangai...Haku pun apa lagi.. naik hantu lah... Kepala duk buat main pulak..sensitif tau!




Entah macam mana kan, time tengah kejar budak tu, tangan boleh plak tercapai pisau.. Ala pisau macam lipat tuh.. yang budak sekolah selalu pakai masa pendidikan seni nak buat kolaj tu.. Haa, pisau tula...!




And then terkena kat budak tu, dia tepis guna tangan .. tapi ntah macam mana dia tersenyap.. lepas tu dia tunjuk baju dia koyak... Haku pun rilek jela.. setakat baju koyak padan muka... lepas tu tengok tiba-tiba ada darah kat baju dia...

Alamak...................................................................!!! 






Serius cuak weyh! cuak sangat-sangat... kalau toreh muka saya masa tu memang tak keluar darah dah..pucat jugak..tapi still muka rilek.. Lepas tu cikgu pun masuk..Jeng...Jeng..Jeng..... Cikgu tengok budak tu and suruh dia pergi bilik rawatan.. Lepas tuh mula la cikgu tuh buat CSI dalam class....




Part paling best, satu class duk back-up saya.. Siap buat lakonan semula versi tipu.. My classmates cakap dia lari-lari and then terkena tingkap and then darah tangan dia.. Tipu..tipu..tipu.. *penipuan untuk selamatkan keadaan*....


cuak nak pengsan dah!



Mangsa kembali ke class selepas tangannya di balut.. dengan muka rilek dia senyum kat saya! senyum weyh! lepas tu dia just cakap, koyak baju den doh! No heart feeling.. memang terharu kowt masa tuh... Walaupun den dah blasah kau,, kau rilek je kan bandik kan?? hahahaha~~.. Padan muka kau.. Sapa suruh kacau den!




Bila duk teringat semula memang kelakar pon ye juagk.. Anyway.. I'm Sorry Fazli Nordin sebab dah menyebabkan parut sejengkal kat tangan kau! haha.. tula kalau perempuan tengah marah jangan dibuat main-main..kan dah kena...hahahaha~~


aku terpaksa admit..kau smart sekarang..!!





P/s ; pada adik-adik kat luar sana, sila kawal kemarahan tu sikit.. Kan dah luka anak orang...Jangan tiru perangai ini ya kawan-kawan...(^________________^) !!







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

2 Respond Chill-lah....:

fad ali said...

hahah...

garang!huuu

SiNuruLAin said...

fad ali : mana ada garang lah.. dulu yela..skrang nie dah baik..huhu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...