03 April 2011

Kenapa Si Perempuan Kuat Merajuk yer ??

Happy Sunday Awesome Peeps!


Perempuan kuat merajuk..ermm, it's normal la kan?? tapi kenapa bila si perempuan tak ada mood, si lelaki selalu buat konklusi yang paling senang, "Ermm, awak nie asyik marah jer.. datang bulan erk?" ... "Si perempuan hanya akan jawab dengan jelingan mata beserta bibir yang diketap...Grrrrr...!"


Asal si perempuan takda mood, marah-marah or merajuk... Si lelaki mesti ingat si perempuan datang bulan.. kalau tiap-tiap minggu merajuk..maknanya tiap-tiap minggu la datang bulan ye? Wahh.. senang jer si lelaki buat kesimpulan..kes malas nak pikir banyak lah tu..kan kan kan?


dari kecik dah pandai merajuk - normal la bagi perempuan kann


Period time is one of the most factors but tak semestinya bila si perempuan merajuk or marah-marah itu maknanya si perempuan datang bulan..mungkin ada sebab lain..contohnya la kan..

  1. Si perempuan inginkan PERHATIAN dari si lelaki.. Merajuk bukan niat nak bergaduh, tapi nak pastikan bahawa si lelaki punya masa untuk si perempuan..

  2. Si lelaki tak tepati janji.. kata nak beli coklat.. tapi tak beli pon..hahaa

  3. Si lelaki tak alert dengan tarikh-tarikh penting...misalan anniversary or birthday.. Hal ni pun boleh jadi punca jugak tau...

  4. Perbezaan pendapat pun boleh jadi punca kenapa si perempuan merajuk and tak ada mood...

  5. Jerawat ! Si perempuan kan sensitive.. kalau ada jerawat besar naik kat muka.. Si lelaki pulak dengan selamba duk mention pasal jerawat tu..*siap ketawa*..hah! sensitive tuh! hambek kau ! rasakan lah muncong satu minggu!



Haa...lebih kurang lah.. tapi saya lebih suka memegang prinsip yang dibentang oleh John Gray - Men are from mars, Women are from Venus... Lelaki dan perempuan nie memang dah sah-sah tak sama.. fizikal, mental, psikologi, semua nya tak sama tau!






So, tips bagi perempuan yang suka merajuk tuh..anda dinasihatkan belajar lah berterus-terang..Bukankah senang..? Macam saya, kalau saya merajuk.. Encik kekasih akan tanya.. merajuk ke? saya jawab la yes! *kan senang.. dan-dan kejap lagi dapat ice-cream.. senang kan??*


Lagi satu.. lelaki nie memang susah nak pikir benda-benda yang remeh-temeh nie.. So menjadi peranan kalian lah wahai perempuan-perempuan untuk mengingatkan mereka... Lelaki nie bukan suka pikir benda yang kecil-kecik nie.. kalian kena la ingatkan mereka.. *kamu bahagia, si dia tak pening kepala!*


Cuba kawal perasaan dan belajar untuk terima idea dan pandangan si dia.. Kalau tak setuju jugak.. talk nicely la okay.. banyak lagi cara nak settle kan problem.. jangan sebab hal kecil..stress pulak satu hari..dah hamuk keliling kampong!





Konklusi nya la kan..dlam hubungan tu, mesti ada TRUST and  HONESTY ... kalau kita memang betul-betul jujur dan ikhlas... semua benda boleh settle la kan? 


p/s : tiba-tiba jadi macam pakar wanita plak dalam entry nie..hikhik...psssttt...encik kekasih saya kata saya manja tapi garang..hahaha....So saya nie garang tau! Auuuummmm! (^_____^)...  Adios...







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

6 Respond Chill-lah....:

ika said...

yup setuju sgt..
juz mintahu d beri phatian je,.
tp law ika gtaw pown ika merajuk..
dy wat derk je..
huu~~

SiNuruLAin said...

ika: alololo..maybe ada cara lain kot nak buat dia tau..hehe... hurm.. cuba try usaha rajin2 yeh?


heheheh(^_________^)..

greenApple said...

like point 2 dan 5..hehe

lelaki, memang malas nak pikir banyak..
so kalau xnak makan dalam, baik terus terang je ngn diorang..-__-

SiNuruLAin said...

greenApple : ha kannn? tau xper.. lelaki nie tak de la complicated sgt.. kdg2 girl yang suka wat keadaan complicated..

hehehe....*ada unsur bias disini*

fad ali said...

eh3,..

terjah dr belog ika...

huhu...nice..

singgah makan nasi pulut belog fad lak ea..

nah amik pulut...

http://faddesignaway.blogspot.com/

SiNuruLAin said...

fad ali: thanks singgah sini okay..

wah pulut kuning ker?
nanti saya ambik pulut tuh kat blog you okay...tunggu!!

terimakasih..(T_________T)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...