25 April 2011

Hacker by Zint!

Assalamualaikum geng!



Ok. sepanjang my beloved lappy buat hal nie, saya memang kebosanan tahap gaban la kan.. Dah la roomate tak ada.. duduk bilik sorang-sorang.. Laptop buat hal.. bila malam je, memang sunyi habislah.. Nak baca buku? hahaha.. saya pemalas beb! (biasalah time-time nak exam banyak nau godaan dia..kannn?)



And so,, the best books yang dok teman saya sepanjang kesunyian saya nie..tak lain tak bukan.. My Beloved Comics la kan!! Sekarang nak review satu komik tajuk dia HACKER by - mestilah my fav komikus - ZINT!


Kau Orang pernah baca tak??

Ok..superb kau tau tak??

Saya tak tahu macam mana nak kata.. Komik nie memang best.. memang gempak weyh.. masa mula-mula beli dulu (dah lama dah beli nie tau).. saya macam oh cerita pasal hackers! Ok.. Ah malas la nak baca story pasal teknologi or cerita dari outer space nie..*berdasarkan dari cover buku nie*... tapi rupanya saya silap..



Rupa-rupanya komik nie memang terbaik.. dari segi plot cerita, naratif sampai la klimaks, lucu sedih aksi imaginative semua ada! Terasa satu komik yang lain dari karya Zint yang lain.. Entah la.. pokok pangkalnya memang saya suka..! 


Hero dia punya custom smart kan?

Topik dia senang jer.. masalah teknologi sekarang, berkaitan hackers yang jahat, dok curi dan godam data-data penting syarikat and then ada hackers yang baik dok menghapuskan virus-virus yang disebarkan oleh hackers jahat...Overall saya bagi 5 bintang la okay tak..



Saya memang kipas susah mati (die hard fans) Zint dan juga komik yang lain-lain.. Tak caya meh la baca kat sini.. haa Tekan La Sini Laju-Laju !!



p/s : nak tau mana datangnya virus? mestilah dari orang yang cipta anti-virus tu.. marketing strategy beb! kalau tak tak laku la anti-virus diorang.. betol tak???





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

16 Respond Chill-lah....:

greenApple said...

walawehh..sy pun kipas susah mati Zint jugak. tp sy lagi suka Kijiya. hehe...

citarasa kita dalam bab2 buku ni lebih kurang je kn..^.^

SoL said...

Tengok macam best. Belum baca lagi tuh. Haha
I follow. :)

Siti NuruL Ain said...

greenApple: hehehe..kijaya memang all time best collections saya.. hehe... bila ek nak keluar jilid 6 plak..


xsabar pulak rasanya nak pegi beli and baca..kannnnn??

Siti NuruL Ain said...

@Sol : bukan macam best je sol..memang best tau..hehehe... (^_____^)

Fazil Hamid said...

lukisan die mmg cantik..hehehe..
dulu kecik2 bace karya die..ade gak terase nak jd mcm die..
hahaha..tp xde bakal la..

SoL said...

Haha.. :)

greenApple said...

jilid 6 tatau.. tp sutera bidadari dah kuar..hehe

aieen dok mana ea? kalau area kl bleh la p jenguk majlis pelancaran sutera bidadari 30/4-1/5 ni..banyak hadiah menarik!

wuuu..sy xleh join sebab dok nun jauh di kelantan..

try tengok ni k =)
http://www.kelabram.com/2011/04/pelancaran-sutera-bidadari-30-april.html

Siti NuruL Ain said...

@Fazil Hamid: hehe..sebab tu la sy suka sangat dengan artwork dia.. boleh jugak saya release stress..hehe


same la kite... saya lukis org lidi pon fail tau!

Siti NuruL Ain said...

@Sol: sila dapatkan segera...hehehe

Siti NuruL Ain said...

@greenApple: wah betol ker? thanks for that info..saya bz la untuk final exam.. dengar kawan saya ckp, sutera bidadari sekarang just jual kat pesta buku kat mana ntah,,,


blom ada di pasaran lagi.. but my friends dah beli..oh jeles dengan dia..cish!

thanks for the info ok...

Budak Botak said...

he3, jarang tgk komik, jadi baru tau ada komik cmni. Tapi kalo sekali Bdk Botak suka, abis lah, rasa nk borong semua...

Entry terbaru 10 Perkara Lelaki Cakap Dan Makna Disebaliknya... (",)

Siti NuruL Ain said...

Budak Botak : hehehe...sy just suka komik tempatan je, yang luar negara esp jepun kurang skit la sebab sy kan orang malaysia..hehehe...


nnti kongsi sama2 baca ok..hehe~

Adlan said...

oh hackers! haha..tak penah baca komik nih...can try oh..

i like fairy godbrothers punyer citer..hehe..short and simple and hilarious sometimes..;p

Siti NuruL Ain said...

Adlan: hurm saya tak pernah dgr...haha..xpe nnt saya try cari.. thanks suggest!

Tupai said...

siti Nurul:x minat komik luar Negara!!try baca komik "Hajime kindaichi"karya yozabura kanari...lepas baca kompem nak bg sampai hbis episod..terbaik punya

Siti NuruL Ain said...

@Tupai : ok..i will try searching for it ok..thanks encik tupai for the suggestion!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...