28 April 2011

AWAS! GIRLS SILA BACA!


Assalamualaikum you'oll?



Hope you are doing fine yah.. I'm checking my email just now.. jarang betol saya nak buat macam tu, sebab kadang-kadang tu terlampau banyak.. heheh.. So sedang saya terbelek-belek  tu, saya terjumpa satu email ni.. dah saya rasa haruslah bagi saya untuk sebarkan kepada semua.. (^_____^)





Email ini adalah berkaitan dengan kita semua ok! Sila ambil perhatian, lagi-lagi kepada girls out there yang suka sangat pergi shopping masuk bilik persalinan, suka masuk toilet belek diri lama dan sebagainya.. *peringatan untuk saya juga* AWAS TERHADAP CERMIN YA!




Please read this:



Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).






Banyak tempat di mana orang memasang cermin dua arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Agak sukar sebenarnya untuk kita nak cam permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Dah saatnyalah kita untuk berhati-hati.






Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin dua arah?  Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya dua arah tapi untuk di Public Area, apa yang kamu boleh lakukan adalah :




LAKUKANLAH TEST SEDERHANA 
(TEST KUKU JARI)
 
 


Caranya - Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin dua arah ! 



Nampak gap itu? ini adalah cermin biasa..



Ini adalah cermin dua arah/tembus pandang!




Oleh itu geng, ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, please do this test.. “TEST KUKU JARI”. Anda tidak perlu membayar. Ianya mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari “PERKOSAAN VISUAL” !




p/s :khas untuk girls and ladies out there, please bagitau kat teman-teman korang yang lain. ok..See ya..



pps : email diambil dari stranger yang concern..thanks.. Content dah di modified besesuaian dengan gaya penulisan penulis blog ini..Chesseee..(T___________T)


picture credit to google




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

6 Respond Chill-lah....:

fad ali said...

hey...pelajaran baru..hehe

anyway..jom join belog fad..tau dah bace..tp jom la cube..hehhe


http://faddesignaway.blogspot.com/2011/04/contest-gile-shopping.html

Mek Norfa said...

huhu takut nya.. kadang2 kalu g hotel rasa cuak gak kot2 ada 'benda tersembunyi' yg kita xnampak kan.. skrg ni parangai manusia pelik skit

Siti NuruL Ain said...

fad ali: ok bro, nnt sy join ok..ape2 hal sy support bro fad! yeah~~

Siti NuruL Ain said...

mek norfa: memang, manusia zaman skg nie creative dia lain macam! berhati-hati ye~

sherah said...

heyy thanks untuk info berinformasi ni!serius tak tahu

Siti NuruL Ain said...

sherah : thanks sebab datang sini..wah sukanya...


welcome dear.. sebagai peringatan bersama jugak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...