14 April 2011

Ape Pon Tak Boleh!

Assalamualaikum...



Today is not my lucky day.. Feel like very unwell and uneasy.. Gila la kau.. Tak pernah saya rasa se "down" macam nie lah.. walaupun dah cuba positifkan minda, tenangkan hati, tenteramkan jiwa... But still tewas jugak! Kepala pening, badan peluh-peluh sejuk hangat, fikiran kusut..Plus I've got my menses this week.. Hurm mahu nangis... Weiii! Ape hal dengan kau harini hah Aieen? 




Apa pon tak boleh lah.. rasa kosong sangat-sangat.. Suppose tonight is my block's dinner, but I'm not coming.. Tak larat weyh.. kalau nak demam cakap jela nak demam.. jangan la ngada-ngada sampai spoiled mood untuk satu hari... isssyyhhh! *I'm talking to myself, and I feel very stupid*




Lalu ku angkat telefon, nombor di dail.. Mula-mula memang teringat nak borak-borak dengan Ayahanda tercinta.. Tapi kau orang kena tau, Encik Ayah saya nie jenis yang risau tak agak-agak.. Lepas tu kalau bebel, masyallah macam malas je nak dengar...(tapi bila dah duduk jauh nie rindu pulak nak dengar ayah meleter).. Mak pulak jenis yang pendiam dan tak suka meleter.. terbalik kannn?




So, langkah pertama, saya telefon penasihat merangkap sahabat merangkap pendengar setia merangkap my boyfie...*ehem..baik punya puji* ... Memang easy la dapat cakap dengan si dia sebab perangai dia yang easy and gila-gila kelakar tu.. (..tapi pemalu..) hurmmm macam mana entah.. thanks yang because spent me your time, lend me your ears and give me shoulder to cry on... TYVM ! 




Lepas tu.. baru rasa chill and easy.. baru boleh call Encik Ayah dengan tenang.. Baru la dapat tahan dari rasa nak nangis.. Tapi betul-betul sangat rindu dengan bonda dan ayahanda di kampung.. Alahaii.. kalau tak kerana presentation dan class, memang dah lama dah cabut balik rumah.. At least kat rumah makan terjaga.. Kalau sakit lagi syok.. Rasa dimanjakan je bila kat rumah... Oh! my house my heaven..




p/s ; Duduk kat sini? Apa pon tak boleh lah! Rasa macam demam rindu je nie....huwaaa..homesick sungguh plus I hate menses... Its suck! .. 











Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...