28 April 2011

Last Check List....



Assalamualaikum awesome peeps !


Mood now : Oh, I'm so damn happy!


Why huh?



I'm happy because.....


  • Kerja semua dah siap, assignment semua dah hantar.. Check!

  • Bilik dah siap kemas.. sukanya mata memandang.. Oh bersihnya.. Check!

  • Baju dah siap basuh semua.. Dah siap lipat.. Clean and tidy.. Check!

  • Pinggan mangkuk semua sudah ku bilas.. Okay sangat berkilat.. Check!

  • Baju semua dah digosok.. Licin..siap ada side tajam, kalau usik boleh berdarah tangan.. Check!

  • Baju dah siap packing dalam bag.. ok done.. Check!

  • Tiket bas dah ada.. Check!

  • Yahoooo!!! I'm going back home~~~~

  • Hohooohoo balik kampong....


Hehehe.. saya akan berangkat pulang ke kampung bersempena cuti study week nie.. Kejap je rasanya kot stay kat kampong, sebab dah biasa kena tengok muka mak and ayah before jawab exam. Nak bau angin kampong supaya otak boleh release... Super yeay!






Malam nie, jam 9 malam akan bertolak dari Changlun.. Hope everything will be okay..Ameen... Dengan hanya berbekalkan RM10 dan beberapa sen nie.... Diharapkan saya dapat sampai ke Melaka Sentral besok pagi.. Doakan perjalanan saya selamat ok geng?




p/s : Ya ALLAH..selamatkan lah perjalanan ku.. and for those yang tinggal di sini..Selamat ulangkaji.. Good Luck for final okay guys.... Babai Sintok! *untuk tiga empat hari jer..huhuhu*..

picture credit to google



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

AWAS! GIRLS SILA BACA!


Assalamualaikum you'oll?



Hope you are doing fine yah.. I'm checking my email just now.. jarang betol saya nak buat macam tu, sebab kadang-kadang tu terlampau banyak.. heheh.. So sedang saya terbelek-belek  tu, saya terjumpa satu email ni.. dah saya rasa haruslah bagi saya untuk sebarkan kepada semua.. (^_____^)





Email ini adalah berkaitan dengan kita semua ok! Sila ambil perhatian, lagi-lagi kepada girls out there yang suka sangat pergi shopping masuk bilik persalinan, suka masuk toilet belek diri lama dan sebagainya.. *peringatan untuk saya juga* AWAS TERHADAP CERMIN YA!




Please read this:



Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).






Banyak tempat di mana orang memasang cermin dua arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Agak sukar sebenarnya untuk kita nak cam permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Dah saatnyalah kita untuk berhati-hati.






Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin dua arah?  Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya dua arah tapi untuk di Public Area, apa yang kamu boleh lakukan adalah :




LAKUKANLAH TEST SEDERHANA 
(TEST KUKU JARI)
 
 


Caranya - Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin dua arah ! 



Nampak gap itu? ini adalah cermin biasa..



Ini adalah cermin dua arah/tembus pandang!




Oleh itu geng, ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, please do this test.. “TEST KUKU JARI”. Anda tidak perlu membayar. Ianya mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari “PERKOSAAN VISUAL” !




p/s :khas untuk girls and ladies out there, please bagitau kat teman-teman korang yang lain. ok..See ya..



pps : email diambil dari stranger yang concern..thanks.. Content dah di modified besesuaian dengan gaya penulisan penulis blog ini..Chesseee..(T___________T)


picture credit to google




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

26 April 2011

Acoustic Version



Hai.. We meet again...



My last entry I've told you that I love The Fray's song - Never Say Never right? It is not fair if I don't share with you all about this song.. hehee.. I've the video-clip.. but this is the acoustic version.. Honestly, I'm in Love with it.. Don't let me go bebeh...hehe.. Please enjoy okay..(^__________^) !!




video



Some things we don't talk about
Better do without
Just hold a smile
We're falling in and out of love
The same damn problem
Together all the while

: chorus : 

You can never say never
When we don't know why
time and time again
Younger now then we were before
don't let me go, (5x)

Picture, you're the queen of everything
As far as the eye can see
Under your command
  I will be your guardian
When all is crumbling
Steady your hand

*chorus*

We're falling apart
And coming together again and again
We're coming apart
But we pull it together
Pull it together, together again

don't let me go, (7x)



P/s : I love acoustic version so damn much.. Hope you like it too... Please enjoy while you were here... Thank You Very Much !




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Saya suka Band ini...!

Assalamualaikum...



Yeah..hari ni macam kebosanan pulak sebab class tak ada.. Selalu bila ada class merungut malas nak pergi.. Bila tak ada class sibuk pulak cakap boring lah, bosan lah.. Inilah dia dilema students! hahaha.. Nak keluar jalan-jalan bukan tak boleh.. tapi paham-paham je la.. fulus dah tak ada.. Malas pulak nak g mintak sedekah.. heheh..(@____________@)....




So here, ada satu band yang saya suka sangat dengar lagu-lagu dari meraka .. Oh merdu tau suara vocalist dia.. Ermm.. macho je bila dengar suara dia.. Tapi encik vocalist band nie botak.. so, hurmm...... *saya tak cakap apa-apa yer pasal lelaki botak* ..... tapi saya suka lelaki berambut... hehehe... Overall music and vocal dia memang menjadi santapan telinga saya la kan...hehehe



(Lelaki botak still smart jugak.. kan kan kan) - ayat cover...



So let me introduce you my fav band.. THE FRAY!

Yeay.. Love their song..



Banyak lagu-lagu dia yang saya suka.. Saya suka bukan sebab apa.. Saya rasa suara vocalist dia sangat sedap, sampai lagu tu jadi merdu di pendengaran telinga saya.. Serius tau.. My fav song is Never Say Never.. Wah, admire sangat... (T____________T) !!




Tapi hari ni saya nak kau orang semua layan video nie dari The Fray - Heartless..




Lagu Heartless adalah lagu dari Kanye West.. Just saya lagi suka cover dari The Fray sebab lagi merdu.. So everybody lets enjoy~ ! Sesiapa yang pernah putuskan percintaan or diputuskan.. sila lah dengar lagu ini.. Tapi jangan lah jadi Heartless ok guys..


video



 p/s ; sila enjoy..hehee~~~






Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

25 April 2011

Hacker by Zint!

Assalamualaikum geng!



Ok. sepanjang my beloved lappy buat hal nie, saya memang kebosanan tahap gaban la kan.. Dah la roomate tak ada.. duduk bilik sorang-sorang.. Laptop buat hal.. bila malam je, memang sunyi habislah.. Nak baca buku? hahaha.. saya pemalas beb! (biasalah time-time nak exam banyak nau godaan dia..kannn?)



And so,, the best books yang dok teman saya sepanjang kesunyian saya nie..tak lain tak bukan.. My Beloved Comics la kan!! Sekarang nak review satu komik tajuk dia HACKER by - mestilah my fav komikus - ZINT!


Kau Orang pernah baca tak??

Ok..superb kau tau tak??

Saya tak tahu macam mana nak kata.. Komik nie memang best.. memang gempak weyh.. masa mula-mula beli dulu (dah lama dah beli nie tau).. saya macam oh cerita pasal hackers! Ok.. Ah malas la nak baca story pasal teknologi or cerita dari outer space nie..*berdasarkan dari cover buku nie*... tapi rupanya saya silap..



Rupa-rupanya komik nie memang terbaik.. dari segi plot cerita, naratif sampai la klimaks, lucu sedih aksi imaginative semua ada! Terasa satu komik yang lain dari karya Zint yang lain.. Entah la.. pokok pangkalnya memang saya suka..! 


Hero dia punya custom smart kan?

Topik dia senang jer.. masalah teknologi sekarang, berkaitan hackers yang jahat, dok curi dan godam data-data penting syarikat and then ada hackers yang baik dok menghapuskan virus-virus yang disebarkan oleh hackers jahat...Overall saya bagi 5 bintang la okay tak..



Saya memang kipas susah mati (die hard fans) Zint dan juga komik yang lain-lain.. Tak caya meh la baca kat sini.. haa Tekan La Sini Laju-Laju !!



p/s : nak tau mana datangnya virus? mestilah dari orang yang cipta anti-virus tu.. marketing strategy beb! kalau tak tak laku la anti-virus diorang.. betol tak???





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Yehaa.. Kembali berbloging !

Assalamualaikum fellas...



Huh! lama kan tak update... Oh rindunya.. Ok thanks to kau orang semua yang duk tanya-tanya bila nak update, bila nak update... Nie saya update lah nie.. huhuhu.. tak sangka plak blog picisan nukilan isi hati nie ada pembacanya ek? ingatkan saya dok syok-syok sendiri je..(^_______^)... Terima kasih kalian....



Yeay yeay...saya boleh kembali berblogging dengan giatnya setelah laptop kesayangan kembali normal.. Haritu dia sakit sikit.. Demam kus-kus.. biasalah kan. Musim-musim demam laptop sekarang nie.. cepat je naik temperature dia.. Mula la nak hang, buat pasal...



Nasib baik dia sayang kat tuan dia.. takut kena hempas macam NIE la tu kan? Hahaa.. aku memang sayang kau lebih tau laptop.. lepas nie jangan buat hal lagi ok.. Sebab sayang la aku tak letak kau kat mudah.my...hahaha... Kalau tak dah lama dah..(^__________^)...


Lepas nie jangan nakal-nakal lagi nak rosak tau!



Ok geng.. dah jangan risau.. lepas nie saya akan selalu update blog saya nie.. sampai kau orang buntang bijik mata dok baca.. haha... jangan lepas nie kau orang dok tanya bila nak berhenti update sudah... jangan nak salahkan saya plak ok.. I've got to go geng.. ada class...chiou...(T__________T)..




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

20 April 2011

Ini la akibatnya....

As-salam....



Tak nak bebel panjang-panjang....just nak share satu gambar je...let just picture do the talking! Ni lah akibatnya..hambek kau! baru aku puas..baru aku puas..baru aku puas (bak kata yus jambu maharaja lawak).. siap ada effect tu....

=
=
=
=
=
=
=
=

baru pueh hati den!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


Perggghhh gila gempak kan? haha..sebenarnya bukan my lappy la ok kawan-kawan... memang la stress dengan lappy sekarang sebab dia buat hal.. tapi tak sampai hati la pulak nak buat macam gambar kat atas tu kan? sayang woo....



Ni lappy my bestfriend la..Encik Shahrul.. haiya bro..apa pasal sampai macam gitu maa... Sabar-sabar.. ce rilex, ce rilex....huhu.. Kalau kau bagi laptop kau kat aku.. lama dah aku modified pastu jual kat mudah.my.. hahaha... anyway.. jangan ikot sangat marah and stress tu ok kawan..



Aku nak kawan lama dengan kau nie... kalau asyik-asyik marah je.. pendek umor orang cakap.. kau nak? haha... hope kau baik-baik aja ok.. doa ikhlas dari kawan kau nie tau.. hukhuk..(^_______^)



p/s : saya ada jugak teringin nak buat macam tu kat my lappy.. tapi tak nak lah.. sayang wooo....







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

18 April 2011

Tak hupdate blog sebab lappy buat hal...


 Assalamualaikum...


Sorry la lame tak hupdate kat blog nie.. Rindu pulak.. Macam tajuk entry.. Sebab apa lama tak update blog, sebab...my lappy tiba-tiba buat hal.. Adoiyai.. Macam-macam hal betul ah.. Dah la sekarang kerja tengah berlambak.. time itu jugak la laptop nak buat hal..#@$$^&!*  (@________@)  !



Dah tak boleh On langsung.. Runsing betol la kepala nie.. Macam-macam hal... Duit dah kering-kering nie dia saje je nak rosak.. Sekarang guna lappy kawan sekejap.. Tapi biasalah dia pun banyak kerja.. So muka saya akan selalu ada kat computer lab sepanjang minggu nie..hesshh!



Harap dapat lalui sepanjang minggu nie dengan tenang.. Chilll... kalau dah lama tak update blog tu, kome kome kome tau la ape sebabnya okeyh! Fullstop. Ada masa, panjang umor jumpa lain entry ok geng? daaa...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

15 April 2011

Facebook?

Assalamualaikum awesome peeps !




Hope you all doing just find... Ada apa dengan facebook? tempat meluah masalah? luah perasaan? maki hamun orang sana, maki hamun orang sini.. puji-puji melambung-lambung? dalam nada sarcastic? Sebenarnya facebook nie memang la site yang bagus.. tapi kadang-kadang bisa merosakkan dan melalaikan...




Kadang-kadang saya rasa rimas dengan status mereka-mereka yang merepek-merepek.. Sekadar nak update "Warghh! bohsan nya hari nie..nak buat ape erk?" - mahu saja saya cadangkan.."adalah lebih afdal kalau kau terjun bangunan!"




Seriously, rasa macam bosan gila nak baca status yang kadang-kadang entah hapehape.. tapi tu facebook kau orang.. ikot suka kau orang la ye tak? Saya just menyatakan sahaja.. Chill la.. kalau sentap-sentap pergi la share entry nie kat wall kau orang.. pastu kau  kutuk la kaw-kaw.... (^___________^) .. Ada bran?




Saya tak akan tau pon kalau kau nak buat macam tu... sebab apa? Sebabnya saya sudah pun menyahaktifkan facebook saya.. I'm deactivate my facebook just for a moment because I want to focus to my final exam.. I'm sorry friends.. For those kawan-kawan baik yang suka tanya khabar kat fb tu.. maaf yer... (T_______T)



no facebook at the moment!




Saya janji akan activate balik fb saya selepas final exam nanti.. maknanya 26/May/2011.. Wait for that moment ya.. Oh ya.. I will never ever deactivate my blog.. Never! because I love this blog and I'm in love with blogging.. Hanya dengan blog sahaja tempat saya bermanja-manja tau! hehehe....



To all my friends, hey start your revision now.. don't wait for last minutes.. Usaha itu yang penting..hehee.. Salam and love you all... (*_________*)






Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

14 April 2011

Ape Pon Tak Boleh!

Assalamualaikum...



Today is not my lucky day.. Feel like very unwell and uneasy.. Gila la kau.. Tak pernah saya rasa se "down" macam nie lah.. walaupun dah cuba positifkan minda, tenangkan hati, tenteramkan jiwa... But still tewas jugak! Kepala pening, badan peluh-peluh sejuk hangat, fikiran kusut..Plus I've got my menses this week.. Hurm mahu nangis... Weiii! Ape hal dengan kau harini hah Aieen? 




Apa pon tak boleh lah.. rasa kosong sangat-sangat.. Suppose tonight is my block's dinner, but I'm not coming.. Tak larat weyh.. kalau nak demam cakap jela nak demam.. jangan la ngada-ngada sampai spoiled mood untuk satu hari... isssyyhhh! *I'm talking to myself, and I feel very stupid*




Lalu ku angkat telefon, nombor di dail.. Mula-mula memang teringat nak borak-borak dengan Ayahanda tercinta.. Tapi kau orang kena tau, Encik Ayah saya nie jenis yang risau tak agak-agak.. Lepas tu kalau bebel, masyallah macam malas je nak dengar...(tapi bila dah duduk jauh nie rindu pulak nak dengar ayah meleter).. Mak pulak jenis yang pendiam dan tak suka meleter.. terbalik kannn?




So, langkah pertama, saya telefon penasihat merangkap sahabat merangkap pendengar setia merangkap my boyfie...*ehem..baik punya puji* ... Memang easy la dapat cakap dengan si dia sebab perangai dia yang easy and gila-gila kelakar tu.. (..tapi pemalu..) hurmmm macam mana entah.. thanks yang because spent me your time, lend me your ears and give me shoulder to cry on... TYVM ! 




Lepas tu.. baru rasa chill and easy.. baru boleh call Encik Ayah dengan tenang.. Baru la dapat tahan dari rasa nak nangis.. Tapi betul-betul sangat rindu dengan bonda dan ayahanda di kampung.. Alahaii.. kalau tak kerana presentation dan class, memang dah lama dah cabut balik rumah.. At least kat rumah makan terjaga.. Kalau sakit lagi syok.. Rasa dimanjakan je bila kat rumah... Oh! my house my heaven..




p/s ; Duduk kat sini? Apa pon tak boleh lah! Rasa macam demam rindu je nie....huwaaa..homesick sungguh plus I hate menses... Its suck! .. 











Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...