31 March 2011

Boleh ke ex- girlfriend/boyfriend jadi kawan lepas break off ?

As-salam..;)


Erm.. Lepas kita break off dengan bf/gf kita.. boleh ke kita declare hubungan tu sebagai kawan biasa ? Boleh ker nak jadi macam dulu-dulu ? Borak-borak, gelak-gelak macam biasa, anggap macam tak de pape yang terjadi sebelum nieh.. Boleh ke ? Boleh ke ?? ha ??



Kalau sayalah, hurm...tak tahu lah.. depends on keadaan kowt.. Setakat tegur hoi-hoi dalam facebook or sibuk-sibuk nak komen kat gambar yang kita komen.. tak de hal la kan.. tapi kalau dah nak message-message.. Ajak jumpa macam dulu-dulu...oppppsss! I'm sorry...not me okay..






Ingat senang-senang je ke boleh lupakan memori masa bersama dulu-dulu.. Lain lah kalau folder otak kau orang ada auto-delete.. delete sampai cari kat recycle bin pun dah tak jumpa dah.. or kepala kau orang dah kena virus lupa.. itu boleh consider la kann...



Hurm..berbalik pada soalan.. Pada saya, nak memaafkan itu ya! boleh.. tak kisah pun.. Tapi nak melupakan apa yang terjadi itu tidak ! Tak kan la kau dah muntah, kau nak jilat balik muntah kau ! Prinsip saya mudah saja.. Orang dah tak nak, buat apa nak terhegeh-hegeh.. Baik cari lain yang jauh lebih baik..(T_____T)..






So, kepada kau orang and my friend also.. dengar la pesan diriku ini.. Just let go.. Find another else.. Tak payah la nak berkawan-kawan dengan ex kau orang tu.. kau dah luka kan dia or dia dah sakitkan hati kau.. buat apa kau nak jadi buta cinta lagi?? Pelik..Pelik..Pelik...



p/s ; setiap orang ada pandangan sendiri.. kalau kau nak dengar..dengar lah..tak nak sudah...sekadar nasihat kan aje...(^________^)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

12 Respond Chill-lah....:

Rizuan Dan Apple said...

x de masalah la, ex, bleh jadi kawan. x kan plak x kawan, tp jangan terlalu mesra, nanti ade yang salah faham plak..

huhuh

btw, lain mcm je nih.. hahaha

Si Nurul Ain said...

apak..hek kau!

bukan kes den yeh..kes orang lain..

den rilek jeh..haha..;)

Rizuan Dan Apple said...

hahaha yo lah tu... hahahah
ti den sodih laaaaa =(

Si Nurul Ain said...

sodey??

apesal? cer cite cer cite...

Rizuan Dan Apple said...

aku ade member ni, da plan nak praktikal tempat yang sama. but then tibe2 die nak gi tempat lain. aku fhm kalau die nak tumpang aku ke sebab aku kesian die takde transport, tp die dpt tmpt lain yang agak baik jugak la tp x pelawe pon sebab kt ctu ade asrama. so skrg aku tahu la die jenis yang mcm mane.. kau fhm x maksud aku?

Si Nurul Ain said...

so dia macam buat baik kat kau, sebab nak ambik kesempatan jer la ea? and then dia lepaskan diri jer bila dapat tmpat lagi best dari kau?

oh paham2...biasa la tu pak oi! orang zaman sekarang..;)

Taufiq Wr said...

macam mustahil je ex nak jadi kawan..huhu..entah laa :D

Si Nurul Ain said...

taufiq : kannn? kalau nak jadi kawan biasa2 tu boleh..tu pon selepas tiga tahun tak jumpa..hehe...

ika said...

yup..sokong dgn ain even ika lom rae lg situasi nt..tkut juga nk mghadapinye..

SiNuruLAin said...

ika: hehe...hopefully ika tak rasai keadaan tu..amin...saya doakan you ok..hehe

orenskool said...

baru terbaca post ni...huh!

Siti NuruL Ain said...

@orenskool: errr..so what your opinion encik oren??? macam marah je? huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...