31 March 2011

Boleh ke ex- girlfriend/boyfriend jadi kawan lepas break off ?

As-salam..;)


Erm.. Lepas kita break off dengan bf/gf kita.. boleh ke kita declare hubungan tu sebagai kawan biasa ? Boleh ker nak jadi macam dulu-dulu ? Borak-borak, gelak-gelak macam biasa, anggap macam tak de pape yang terjadi sebelum nieh.. Boleh ke ? Boleh ke ?? ha ??



Kalau sayalah, hurm...tak tahu lah.. depends on keadaan kowt.. Setakat tegur hoi-hoi dalam facebook or sibuk-sibuk nak komen kat gambar yang kita komen.. tak de hal la kan.. tapi kalau dah nak message-message.. Ajak jumpa macam dulu-dulu...oppppsss! I'm sorry...not me okay..






Ingat senang-senang je ke boleh lupakan memori masa bersama dulu-dulu.. Lain lah kalau folder otak kau orang ada auto-delete.. delete sampai cari kat recycle bin pun dah tak jumpa dah.. or kepala kau orang dah kena virus lupa.. itu boleh consider la kann...



Hurm..berbalik pada soalan.. Pada saya, nak memaafkan itu ya! boleh.. tak kisah pun.. Tapi nak melupakan apa yang terjadi itu tidak ! Tak kan la kau dah muntah, kau nak jilat balik muntah kau ! Prinsip saya mudah saja.. Orang dah tak nak, buat apa nak terhegeh-hegeh.. Baik cari lain yang jauh lebih baik..(T_____T)..






So, kepada kau orang and my friend also.. dengar la pesan diriku ini.. Just let go.. Find another else.. Tak payah la nak berkawan-kawan dengan ex kau orang tu.. kau dah luka kan dia or dia dah sakitkan hati kau.. buat apa kau nak jadi buta cinta lagi?? Pelik..Pelik..Pelik...



p/s ; setiap orang ada pandangan sendiri.. kalau kau nak dengar..dengar lah..tak nak sudah...sekadar nasihat kan aje...(^________^)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

30 March 2011

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !

Assalmualaikum and good day !


Ok.. Brother Ben kita ada buat segmen baru.. jadi saya punya kesempatan nak join segmen ini.. For further info kau orang boleh click kat gambar di bawah nie okeh??




Kenapa saya nak join segmen nie, sebab saya rasa blog saya sangat-sangat lah simple dan ntah la, macam tak secantik blog-blog otai kat luar sana.. Tak dinafikan, first impression tu penting..betol tak??


Yela, bila kau orang masuk blog yang "Wah cantiknya, kemas.. dah tuh comel plak tuh".. Automatically kau mesti nak tengok entry dia kan?? And kau akan rasa puas hati sebab  nak baca pun mudah, nak faham pun senang, nak follow pun dalam keadaan senang hati kan kan kan???


So hopefully.. ada teguran yang membina dari bloggers yang lain terhadap blog saya, supaya di masa akan datang, blog saya akan menjadi blog yang boleh dikategorikan sebagai smart and cute..hehe...


Anyway, saya memang peminat purple.. kalau suruh nak tukar color tu.. hurm.... akan dipertimbangkan oleh pengurusan Senat Universiti dulu la ok...hahaha...



p/s : Salute dengan brother ben sebab buat segmen yang gila-gila best.. Wuhuuu.. And selamat datang to all readers, thanks you..(^______^)...




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

I'm The Luckiest Follower.. ♥ (✿◠‿◠) ♥ !!

Asalamualaikum and good day awesome peeps !


Kau orang rasa diri kau orang cukup bertuah tak? haha..siapa cakap tak bertuah, memang kau tak sedar dek untung punya olang..haiya...!  Setiap insan yang lahir di dunia nie semua bertuah.. Dilahirkan, dibesarkan, dari kecik sampai besar masih bernafas..tak ker bertuah nama nya tu???


Tetapi menjadi luckiest followers dalam dunia blog nie tak semua yang bertuah..haha..kannnn??? Tak de la, sebenarnyer saya tak lah sebertuah mana, just nasib jer menyebelahi saya..huhu.. Kenapa saya cakap macam nie...


Kerana saya adalah follower yang ke 100 kepada blog Sentuhan Hati by Maizatul Liyana... Tak caya? nak bukti? ceh....kau orang nie..orang bertuah macam saya nie pun still tak caya jugak...okay2.. cer tengok gamba kat bawah nie...


Ha..tak caya lagi tak tahu lah...


Sebagai tanda penghargaan beliau kepada saya, saya akan menerima hadiah misteri.. WOW.. Orait..thank you so much cik liyana.. Appreciate that.. So sebagai membalas usaha beliau...saya nak review blog beliau nieh...check it out okay..;)


Comelkan???


Ha.. itulah dia orang nya.. comel kan? berkenaan dengan blog cik liyana @ maizer.. (but I prefer liyana la okay)...blog dia simple and kemas jugak la..tapi kalau blog dia purple kan cun..*haha..mentang-mentang lah blog saya purple, semua orang nak suh blog warna purple*.... tak tak..memang blog nie okay dah sangat-sangat....



Dan blog dia ada resipi macam mana nak buat kek batik..wah sedap tuh....!! Apa lagi kau orang..terjah la blog cik liyana untuk kenal dengan blogger manis yang suka tersenyum nie..hehe..and support la cik liyana dalam dunia blogging.. nak tau lebih lanjut...CLICK SINI !



*Ahh.. macam dah kenal lama jer rasanya kan.. itu lah kehebatan blogging..setuju tak readers?*



p/s : terima kasih juga kepada penyokong saya..*kau bajet kau artis aieen*..hahaa..thanks semua..;)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

29 March 2011

Saya nak join bloglist Nelly The Strange

Assalamualaikum..

hai peeps...

Saya sangat suka join bloglist sebab itu adalah usaha saya untuk menjadi seorang blogger yang dikenali...Insyallah... Biar la lambat bangun, lambat dikenali.. janji kepuasan tuh tetap dapat dirasai dalam diri saya...bukan nak gila glamor or nak popular..just mau entry saya dibaca oleh semua golongan... fuhh..tinggi tak cita-cita?? 


Saya join bloglist si nelly nie sebab dia comel..hehe...Click kat banner for more info.. Tutup jam 12 nie tau...




Kategori : Cool..(sebab saya rasa saya tak hot, tapi saya cool...kehkeh)


p/s ; kena tag kat 3 orang..but maaf Nelly, saya besok ada exam so x sempat nak tag kawan-kawan...and dah nak tamat tempoh dah..hehe...so, I'm in...thanks..;)





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Tidurlah

Good Day Fellas ..


Ok..selalunya before tidur saya akan ber'skype' dulu dengan encik kekasih hati..saja mahu lepas rindu.. (eeyyuuww..geli matt!).. Dah ujung-ujung semester nie memang kalau boleh semua nak jimat..betul tak??



Cube kau orang bayangkan, nak message, call, 3G, or sewaktu dengan nya membazir woo.. dah la maxis sekarang suka cekik darah.. seminit cakap pun dah 50sen.. (yeke?) Woi,,banyak tu..kalau kumpul boleh nikah dah tau tak...(^_______^)..



Apa kena - mengena dengan tajuk entry? Xde kena mengena pun..just my boyfie sent me one song... Ok..lagu nie hanya untuk orang yang rasa nak tidur lena je ok.. kat bawah tu ada lirik dia...slow jer lagu nie..saya update blog sambil dengar lagu nie... menaip pun sambil tidur dah ha...(*_______*)..


Song by Bondan Prakoso & Fade2Black 
Title - Tidurlah 

Tidurlah matahariku
tinggalkan masa harimu

bila malam datang, dinginkan jiwa ini
tidurlah, oo sayang, esok pasti kan lebih baik

janganlah kau bersedih... (jangan... 4x)
usaplah air matamu... (usap... 3x)

bila malam datang, dinginkan jiwa ini... (jiwa 2x)
tidurlah, oo sayang, esok pasti kan lebih baik

kubawa kau jauh terbang tinggi
menikmati indah rasa sunyi
sayup kalimat yang membuai sepi
tenang... tenggelam

kini terlelap dan tidurlah hey sayang
kuhantarkan mimpi indahmu teman
tepat berada di gerbang malam
lepas... bebas... tak terbatas

bila malam datang, dinginkan jiwa ini
tidurlah, oo sayang, esok pasti kan lebih baik (lagi...)


nOte : sorry la geng! Indon plak malam nie..nama pon serumpun..huhu~~


Ha ape lagi korang, Jom lah tidur macam baby nie jom..comel..sweet...lena jer...(T_____T)

alololo comelnyer...geram..grr!


Tapi jangan tidur merata macam nie pulak ea...nie memang kes dah tak dapat nak tahan mata dah nie..main merata jer nak tidur..tapi nasib baik kau comel wahai budak!! To mama-mama yang ada baby tu, sila pastikan anak-anak anda tidur di tempat yang betul okay... Kakak-kakak and abang-abang..Sila perhatikan adik-adik anda ok..hahaha~~


nasib baik kau comel budak..hehe..;)



So tips untuk tidur malam nie...kau orang pergi download lagu nie..lepas tu, kau pasang kat winamp or apa-apa music player kau... make sure kau orang pasang lagu nie berulang-ulang sampai kau tidur ok gengs! Dah apa lagi tunggu..tidurlah~~~ esok pasti akan lebih baik lagi...(^_______^)..





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

28 March 2011

Jom Join Bloglist Bdk Botak

Ding !



Click to the banner above for further info ya...


Kerajinan blogwalking membuatkan saya terjumpa blog ini..OK saya join! Saya adalah blogger perempuan okay..so jangan kelaskan saya pada gender yang salah pulak yer encik botak?? hehe... Siapa nak join sila cepat sebab only 100 person jer untuk sesi bulan april to june ini...jOm?


p/s : suka la bloglist2 nie..nak buat sendiri belum ada masa and ketika lagi...as-salam..;)


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Escapism !


Assalamualaikum gengs !


How are you doing? Saya dok update entry nie sebab baru lepas habis buat revision..9.30am nanti saya ada midsem..wahhh!! (sempat lagi kau yer aieen?) hahaha... Sometime kita kena ada escapism dalam sesuatu kerja yang mendatangkan stress..betol tak?


I don't know why I feel very happy today..Feel very energetic..*macam makan bateri energizer tau* ! My mind keep thinking all the positive things.. Weyh..tak pernah rasa so release macam sekarang..                    


(✿◠‿◠) ♥ ♥ (。◕‿◕。) 


Okay, saya just nak share with you all my feeling... kalau tak kongsi, tak my blog is my thought, my feeling and my expression la kannnn?? hehehe..


Apa yang membantu saya sentiasa berfkiran positive tonight maybe disebabkan my music playlist.. I kept it playing in shuffle mode..and suddenly it plays "THE WOW" songs...


You all should listen to list of songs below okay guys... Itupun kalau kau orang rasa sangat positif, rasa bersyukur sebab ada orang yang kau orang sayang di sekeliling..rasa dicintai..rasa dihargai..rasa...secukup rasa kau orang la yeh ! Ok....



My Playlist : My Pilihan Hati Malam Nie Yer !

1. Yuna -  Super Something  (yeah..suke!)
2. Spider - Kita Satu
3. The Last Shadow Puppets - Calm Like You
4. Travis McCoy - We'll Be Alright 
5. The Ramless - Itulah Sayang
6. Azlan & The Typewritter - Gerak Hati
7. Robbie William - Better Man
8. Artic Monkeys - Balaclava
9. Middle of The Road - Soley-Soley (hahaha)
10. Billy Talents - Pin And Needles
11. Law feat Liyana Fizi - Fantastic Advanture
12. Liyana Fizi  - Light Writing
13. The Libertines - Bucket Shop


Ahh dah la..bagi banyak-banyak pun bukan kau orang nak layan sangat lagu-lagu tu kan?? haha.. Just nak share jer..the rest ikot suka kau orang la yer.. And pergilah search and download sendiri lagu-lagu tu kalau nak dengar.. Saya memang malas nak upload video or songs here sebab..kat UUM nie youtube tak boleh bukak...OH NO!


p/s ; hope ape yang baca malam nie masuk la exam besok..haha..tata gengs! Eh lupa nak cakap lagu nombor 1 - 7 ditujukan khas untuk Encik kekasih hati!! Love, Love, Love ~ !


 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

26 March 2011

Earth Hour 2011


Good day peeps !

As all we know..today is Earth Hour 2011.. starting from 8.30pm until 9.30pm.. So please switch off your light, unplugged all your appliances to show your support to this campaign...Just an hour gengs! What you do count!! If you switch off your light, you switch on the brighter future...(T____T)...




To all bloggers and readers out there,please switch off your light and minimized the uses of electricity only for an hour.. Please spread and support this event okay guys..




p/s : This night I've candle light dinner...haha..to show my support to this event..anybody want to join me? hehehe~~

credit : google's image



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Contest Aku Foodilicious

Assalamualaikum gengs!


Hari ini, entah apa yang merasuk saya untuk bergiat cergas dalam dunia peng'contest'an pon saya tak tahu lah..(kepada dewan bahasa dan pustaka..maafkan saya penggunaan bahasa melayu yang bongoks!) hahaa.. 


Saya telah di jemput oleh Cik Cikin selaku penganjur contest berserta dengan red carpet..haha.. So, orang dah ajak, join jer la..saya kan BEST! bhahahaha..*ketawa syaitonirojim* (isyyh tak sopan nyer kau aieen) - ahh kau diam!

Syarat-syarat penyertaan kau orang boleh check kat SINI okay




Tengok pada tajuk entry pun mesti kau orang dah tau pasal ape kan? Pasal makan lah..or melantak or mentedaghah! (apasal dengan penggunaan bahasa saya malam nie? ahh abaikan jer okay..).. So kena pertaruhkan gambar tengah melantak kaw-kaw la nie kan?? okay-okay..sat naa.....


 Taddaaa~~! Clap your hand..clap your hand children..haha



 Apa favorite food saya?

Faveret food cik aieen adalah masakan mak saya..dah lama tak balik, so memang rindu sesangat nak makan ape jer yang mak masak..sedap owwh..lagi-lagi kalau buat sambal ikan bilis goreng extra hot! perrgghh.. terliur sudah..(dah name orang noghori kalau tak makan pedas, pergi jadi orang Thailand)..huhu.. the rest saya jenis yang makan ape sahaja kecuali batu dan kayu..maksudnya tak memilih lah ok..Last saya suka makan ayam KFC seperti gambar di atas!



Kenapa saya suka makan faveret food saya?

First sekali..dah mak yang masak..mana boleh tak suka maa.. nanti kecik hati mak saya, saya tak makan..hehe.. Sambal ikan bilis tu memang sedap giler weyh! Sampaikan kawan-kawan saya dari Johor, Kedah, Perak, Sarawak and Selangor memuji-muji dan mesti tertunggu-tunggu sambal tuh saya bawak pulang ke kampus.. Ayam KFC sebab, it's finger licking good~!



Slogan...

Saya foodilicious sebab...bila saya makan walaupun banyak mana sekalipun, badan saya tak naik-naik..so saya suka makan lagi dan lagi yeah....(✿◠‿◠) ♥ ♥ !!



Tagged kat orang yang suka makan !!


 

p/s ; ok geng..kalau ada rezeki adalah kan..kalau xder,hope ade bloggers yang join contest nie singgah kat belog buruk saya..hehe..tata alls~~ !!





p/s: picture dah di remove oleh penulis..sekian (2/10/2011)

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

25 March 2011

Contest Sweet Face & Style Gitu


Assalamualaikum and Good day..!


Hurmmm,, bila saya pun on my beloved blog and tiba-tiba nampak.. "Anda di Tag by Cik Nadiem" ...owh...baiklah... Disebabkan nak release rasa tension and penat nie, so saya rasa nak join lah.. Tajuk pun ala-ala artis kan? 


Sweet face and style..hahaa... Nak join tak?? Nak tau syarat-syarat contest boleh click kat SINI (*jangan memalu tau, kalau malu tak dapat la kau orang hadiah yang best..dari oversea tuuuuuuu*)



Ok..saya nie bukan girls yang ber'style' macam kalian-kalian luar sana.. I'm just ordinary Jane yang suka kelihatan simple and biasa-biasa jer ok..Kalau nak pakai yang style yang hunky funky tuh,,errr it's not me la geng..janggal plak rasa..and belum cukup daring lagi..haha..so, tak tahu nak pertaruhkan gamba yang mana..


Setelah selongkar segala macam folder gamba dalam lappy nie dan akhirnya saya rasa nak pertaruhkan gambar ni lah~~ Presenting miss aieen...Taddaaa...clap clap clap.....



Haha..kau orang rasa nak sepak tak budak nieh?? saya rasa macam poyos... gambar ini ber'style' kerana kawan dibelakang saya sudah terhidu gas beracun dari saya..Cara beb...style kan? kalau tak menang jugak tak tahulah...maklumlah hadiah priceless kowt..dari oversea lagi~~... hehee~~


Oh kena tag ea?? Orang yang berstyle ialah...



p/s : saya follower yang ker 579 !! Geng jom join contest nie...bukan kena bayar pon kan..at least dapat ramai kawan among bloggers. Jom Join SINI YER GENG !!



p/s : picture have been remove by the owner of this blog..TQ.. (2/Oct/2011)







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

24 March 2011

Addicted !


Assalamualaikum and Good day peeps..!


Addicted! bukan drug addict okay geng...tapi addicted pada something yang macam OH Best Nyer!! hari-hari nak buat, hari-hari nak tengok sampai tak muak-muak pun..haih! Now I'm........

1. Addicted to Online Shopping

Ha, nie satu perangai yang betol-betol susah nak buang..apasal ntah saya memang minat giler membeli-belah di dalam talian..nak buat macam mana kan?? Yela dah bila saya keluar pergi shopping mall, hajat memang betul-betul nak cari baju..and then pusing-pusing sampai krem kaki still tak jumpa jugak barang yang berkenan.. selalu macam gitu!! Bila time nak nak sangat-sangat tuh..time tula tak jumpa satu hape pun...setuju?? 


Gila banyak website or blog or even facebook yang dok jual barang online nie. Kau orang teringin nak pakai sesuatu yang gila babas best tak ?? Nak jadik artis sekejap?? Oh..boleh-boleh asal kau orang pandai mix and match... 





Kalau kau orang duk cari dress yang cun-cun melecun (seperti gambar..cun kan??) sampai bila kau orang pakai, mereka-mereka akan label kau sebagai fashionista..So you all can get em at ThePopLook.com dress kat sini untuk bajet yang rm50 ke atas je tau, tapi quality memang superb! rasa nak melaram, ape salahnye kan??



Okay, dress kat ThePopLook , sesuai dibeli time ujung bulan jer..time semua baru dapat gaji..haha..bagi yang duit cukup-cukup nak hidup tu..tapi still rasa nak melawa..haha..xder hal.. Meh sini saya kenalkan kau orang dengan blogshop yang jual baju oldish, vintage and stylish...tak tipu punya.. baju preloved pon smart woo...janji harga murah..kan kan kan??





Ha..suka tak baju kat atas tuh? suka la..suka la...cantik and stylish..and sangat murah..RM20 je kot untuk satu baju..perggghhh!! tak boleh jadik nih! Ok,, you all boleh usha la blogshop nie...Rara Vintage Boutique! Bukan tu jer...kalau kau orang minat Vintage Long Necklace, pun ada dijual...pendek kata memang betul2 vintage lah!! Tak caya..ha hambek kau tengok...






Ha..ape lagi tunggu tu girls...to all ladies out there yang singgah bace blog nie..pergi usha website tu sekarang..! Lambat melepas lah kau orang...don't worry la geng, selamat la beli online nie.. saya cakap pun based on my experienced la.. Insyallah memang rasa macam berbaloi jer bila dah dapat kat kita...tak caya jugak?? Lantok le situ! hahahaa...


p/s : sekarang saya hanya mampu cuci mata jer..xpela janji puas dapat usha baju cun-cun walaupon tak beli... waaaa...nak balik rumah.....;(



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...