17 February 2011

Kijiya - Jilid 5

Hellow peeps!



How are you today?? feeling good?? Wah tanya pon dah macam doctor.. huhu ~~ Ok.. saya buat entry nie sebab saya tengok traffic kat my blog banyak yang search tentang komik.. hari-hari ada orang view terutamanya entry kijiya..






Thanks you so much sebab view blog aku yang simple nie..tapi Zint memang best..kan3? siapa tak setuju sila jangan sentap-sentap kat sini... Siapa-siapa yang tak tau pasal Kijiya..boleh semak or baca kat sini.. Nak Baca!!






Hurm..selepas kijiya, kijiya deux, kijiya trois, kijiya quatre..muncul lah kijiya jilid 5..yang saya tunggu-tunggu sejak sekian lama... penat jugak keluar masuk kedai cari.. search komik baru kat internet..akhirnya dapat jugak buku nie..


siapa yang minat komik tempatan harus ada ini!



Puas gila hati saya bila dapat buku ni.. and saya berharap biarlah buku nie bersambung-sambung sampai jadi macam buku dragon ball dulu.. berjilid-jilid..hehe.. kalau macam tu lah,, saya akan tetap jadi penunggu dan pembeli yang setia walaupun dah ada anak tiga..wahhh~~~!




dah tentulah aku akan tunggu yang no6 plak..



Nak review tak ye cerita nie?? ok..aku buat sinopsis overall la ok.. 




Ia mengisahkan Kijaya dan kawan-kawan dari sekolah 0109 (merupakan sekolah ahli sihir yang dilatih untuk melawan pelesit)..ha! hebat tak idea Zint nie?? creative!!... Kalau korang cakap tak logik la..nonsense la.. dah dah ..pergi balik baca buku teks!!


saja nak bagi jeles orang sebab aku ada semua..hehe


Saya tak boleh nak cerita lebih-lebih sebab kena baca baru korang tau macam mana bestnyer jalan cerita dia.. hehee... ok la...out dulu ok..bai..(^______________^)..




p/s : ada siapa-siapa blogger yang nak kongsi cerita tentang komik.. amat dialu-alukan..sebab saya suka! hehe...






Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

12 Respond Chill-lah....:

Rizuan Dan Apple said...

alamak beb, aku komik2 x layan la. hehehehe

SN Aieen said...

Encik apple : hahaha...xpela beb..nak buat macam mana...tapi kan...dapat menjana kreativiti ko tau!


*boleh dijadikan rujukan utk buat filem baru kau* wink2..;)

Rizuan Dan Apple said...

komik x suke lah wehhhhhh hahahaha.. NAIM suko lah

hahah tetibe name Naim kuar lak kan

SN Aieen said...

tapi memang Naim antara orang terawal yang influence aku suka komix nie pak..

sebab lukisan dia superb!

*ko setuju??

Rizuan Dan Apple said...

ye sangat setuju !!!! heheh

SN Aieen said...

bagus..nanti nak buat entry pasal naim dengan kau la pak..


hahaa...

*dah buat nanti jangan kau rasa tak terharu plak...hahaha

Ariffin Janal said...

hoiiiiiiii nak pinjam kijiyaaaaaa. mintak kokay komik kau bg aritu. aku dh suh die pulangggg

SN Aieen said...

AJ ; hurm..ok2..nanti2 free aku bagilah yer??

tOra said...

knpa x leh nk tgok ney??hurmm...

Siti NuruL Ain said...

@tOra:tak boleh tengok cmne dear? saya kurang paham..if you nak search, you boleh click kat sidebar kanan - entry wajib dibaca - komik review.. semua tentang komik ade situ.. pakai linkwithin mmg probs sikit..;)

arepiz darksoul said...

nk pinjam bleh x komik kijiya trois dgn quatre????

sinurulaieen said...

@arepiz darksoul : hehe, boleh2.. kijiya skarang da smpai jilid 8 da.. adoi bila la nak update pasal komik ni.. still the best kebabomm..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...