28 February 2011

Attend 3 programs yang sangat best..!

Assalamualaikum dan salam bloggers!


Kalau dah namanya pun duduk di Universiti,,mana boleh duduk bilik goyang kaki..nak duduk goyang kaki boleh..lepas tuh kau orang kena tendang lah pergi merempat kat mana-mana..fahim tum?...faham-faham sudah lah yer!

Dalam masa yang sama, kau orang mesti lah kena mengAKTIFkan diri kau orang untuk join projek-projek yang dianjurkan oleh kolej..kalau tidak, jangan harap dapat tempat nak tidur..oh! tak mau aku berpindah randah..aku bukan bangsa nomad! hahaa...

So, sebagai pelajar semester 6 yang sangat dedikasi terhadap block kediaman dan kolejnya..so,, aku pun join lah program yang detailnya di bawah...first program.....


Program : Sambutan Maulidur Rasul Peringkat DPP Eon
Hari :  Penghulu segala hari...Jumaat..
Tarikh : 25/02/2011 
Masa : 730 am - 12.30 pm
Tempat : Dewan DPP Eon..UUM!


linda, naa, wana, fini, farah, azlen, aieen

This is my family..I mean family in my uni life..memang havoc kalau lepak dengan mereka-meraka nie..they are all part of my life..all decisions, confessions, confusions, arguing, anything i will story with all of them..sebab kami rasa memang kami seperti satu family...love you all pals..


kami warga Blok Edinburgh DPP EON tau!!

cantik baju kawan ku "si pelat" nie..haha

Ok..picture di atas kawan aku jugak..Camelia...aku puji baju kebaya yang dia pakai...cantik duh! aku tak jeles pun...sebab baju tu aku yang punya,,,heheheh..anyway budak nie memang super duper peramah..kena puji sikit,,nanti dia merajuk! 


ceramah oleh ustaz haritu..memang best and kelakar

with my roomate..hope i can follow her one day..insyallah~~

This is my roomate..Qaseh Azlen ..hope that I can change to be a better person in the future..ok sila doakan saya seikhlas hati anda...amin..(^_^) !!


overall : apa-apa sahaja program yang dianjurkan DPP EON, memang best..sebab tulah DPP EON adalah DPP terbaik UUM...so bagi lain-lain DPP,, jangan jeles...kalau kau orang jeles jugak..sila anjurkan aktiviti yang best-best ok! 


Second program pulak,, detail seperti di bawah ye kawan-kawan..haha

Program : Kursus Etiket & Protokol
Hari : Jumaat (5pm - 10pm) 
Tempat : EDC UUM

Apa tu etiket and protokol? alah dia ajar macam mana nak makan guna sudu dengan garfu! haha..bagi kita-kita orang kampung yang dah biasa guna tangan bila makan memang lah kena belajar..kekok weyh! tapi kami berjaya jugak habiskan makanan guna kutleri! hahaha..sebab lapor nak mampus...hahaa~~

mestilah aku pergi dengan family havoc aku..yeay..happy kuasa dua!

dalam ramai-ramai nie 3 orang single lagi woi!

calon-calon menantu yang baik mereka nie semua..

dimana ada camera, disitu ada muka den!
nak makan roti pon ada caranya beb

menu utama..chicken chop..

Oh..baru aku tau nak makan coleslaw kena guna belakang garfu..hah! trylah..mula-mula memang terabur jugak makanan atas napkin..lama-lama ok,,dah biasa dah...apa yang penting semua makanan memang licin aku makan malam tu..bayar kot, kena la makan kasi habis kan?? lalalala~~


overall : kursus nie memang praktikal sangat.. bagus betul la..rasa macam nak pergi lagi sebab nak makan..ada tak sapa-sapa nak ajak aku makan kat hotel 5 star? aku dah terer makan guna kutleri woi! 


And last but not least...the third program adalah seperti dibawah...

Program : Kursus pra-perkahwinan
Hari : sabtu
Tarikh : 26/02/2011 
Masa : 7 am - 10 pm
Tempat : Masjid Jamek Al-shahab, Kubang Pasu
Anjuran : Hijrah traning & consultancy

Ingat tak entry sebelum nie aku ada mimpi kena patuk ular..korang boleh baca  SINI!..Last-last aku pergi hadiri kursus kawen..pergghh! ada progress...haha.. doa-doakan jela agar jodoh aku ada, cepat dan berkat..hehee...

nie antara modul yang disampaikan
kawan ku yang excited..duduk depan tu~~
pencarian gadis melayu..hahaa

Seriusly, kursus nie memang sangat best..gila-gila best...ustaz yang bagi talk sepanjang hari tu semua memang terbaik..kelakar sangat-sangat..manakan tidak, semua taraf ustaz and kadi yang berpengalaman lama dalam hal syariah islam nie...cakap main lepas jer..tapi dalam masa yang sama sinis..two thumbs up!


Jangan terpedaya dengan penampilan budak ini..nampak macam ayu kononnya..tapi sebenarnya budak ini.....
=
=
=
berperangai sengal dan mengong seperti picture dibawah! haha

overall : kursus nie memang mantap! tak tau nak bagitau macam mana lagi.. pergilah untuk mendapatkan ilmu sunat muakad nie...berbaloi-baloi..
p/s ; maaf kalau entry panjang berjela-jela..sebab aku memang malas nak update selalu..takut lupa...selamat membaca la yer..haha 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

5 Respond Chill-lah....:

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

assalamualaikum..

insyaallah..doaku smga sahabat2ku snantiasa dlm rahmt dan lindungan ALLAH SWT.

-ant 3 event, rasany nak pg lagi krsus pra prkwinn.hehe..insyaallah,klu pg lgi masuk kali ke-3.

kali ke 3??Jenuh p krsus kwen...hrp kali ke -3 prgi nnt brsama bakal suami.doakn ya roomateku:-)

SN Aieen said...

waalaikumsalam...

ha.itulah..memang rasa nak pergi lagi pun kan??

wow! nak g ngn bakal suami..tiga kali tuh!!!

*moga dipercepatkan jodoh azlen! amin, amin, amin ya rabbalalamin*

SN Aieen said...

waalaikumsalam...

ha.itulah..memang rasa nak pergi lagi pun kan??

wow! nak g ngn bakal suami..tiga kali tuh!!!

*moga dipercepatkan jodoh azlen! amin, amin, amin ya rabbalalamin*

Anonymous said...

hehe..
comel je pakai tudung..
ble la dpt tgk dpn mata..
huhu (^^)

SN Aieen said...

huhu~~

insyallah..x lama lagi..
doakan yer..
agar sy dapat berubah sepenuh hati~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...