23 February 2011

Apakah tafsiran disebalik mimpi itu??

Assalamualikum bloggers!


Hai semua...korang semua pernah mimpi tak? kalau tak pernah maksudnya kau tipu! kau tipu!.. tak kan ada orang yang tak pernah bermimpi apabila lena di malam hari.. sedangkan tidur pada waktu siang pun korang akan mimpi kan?

google


Selalunya apa mimpi yang selalu korang dapat bila korang tidur? Aku selalu berdiskusi secara ilmiah dengan kawan-kawan tentang mimpi nie..*ceyy ceyy ayat*...some of my friends ada yang jarang bermimpi semasa tidur..memang sangat rare lah katanya..katanya lah!


Ada yang selalu mimpikan hantu..hantu nak masuk bilik dia lah,nak kacau-kacau dialah..macam-macam pasal hantu..*hantu kak limah pun ade! ce citer ce citer...haha..aku tanya jugak kenapa dia asyik mimpi hantu..dia jawab,,sebab sebelom tidur dia teringat kat hantu.. haih! orang macam nie pun ada..hehehe...


Ada jugak yang bermimpi bertemu dengan orang yang jauh~! Jauh disini bermaksud orang yang sudah lama meninggal dunia..macam mimpikan arwah nenek, datok, saudara terdekat...


Selain dari tu, ada yang mimpikan binatang, pokok-pokok, makanan, atau pun mimpi lucu sehingga buat dia mengigau ketawa...ada jugak mimpi sedih yang buat dia menangis bila terjaga..so, memang macam-macam mimpi yang kita pernah dapat kan??


Hurm..aku?? sejak akhir-akhir nie selalu jugak mimpi...ada yang mimpi biasa-biasa jer..mimpi orang sebab asyik sebut nama dia masa siang-siang,,boleh plak malam2 pun nak mimpi pasal dia..menyibuk betol...!


Tapi mimpi dipatuk ular..yes! mimpi nie aku dah alami dua kali...dua kali woo! satu tahun lepas if i not mistaken..satu tahun 2011..aku kena patuk ular kat tangan..and aku selalu jer mimpi pasal ular...bukan macam gambar ular kat bawah tu yer..nampak sangat macam photoshop..

yang nie "rare"..haha


Orang tua-tua kata,,kalau mimpi dibelit or dipatuk ular akan lekas bersuami! choi~...dalam masa terdekat nie mustahil rasanya..ahh..malu!


Ada juga yang kata if mimpi dipatuk ular maknanya ia adalah ganguan makhluk halus..simptom-simptom dia macam susah tidur, cepat marah dan maybe orang yang bermimpi macam nie akan mendapat penyakit yang berpindah-pindah dari badan.. Wallahualam~


p/s : kalau lah ibnu sirin masih hidup, akan aku bertanyakan apakah maksud disebalik mimpi-mimpi itu..just for this moment, aku hanya menganggap bahawa mimpi itu hanya mainan tidur...zzzZZZ




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

4 Respond Chill-lah....:

Rizuan Dan Apple said...

kalau mimpi dipatuk ular, if banyak kali mimpi, maksod nye ade org nak 'hantar' something la ct.. ayooooo..

SN Aieen said...

woi apak..hantar ape tuh??


*kau ni buat suspen aku jer!

gEe said...

klau mmpi kene kejar babi cmne? penah mmpi 2 kali. hahahaaaa!

SN Aieen said...

mimpi kena kejar babi yer?

haha..apelah malang nyer mimpi cik gee nie...mesti tercungap2 kan?

some say, kalau kita mimpi bunuh babi, kita akan dapat something yang beruntung..

wallahulam bissawab...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...