28 February 2011

Attend 3 programs yang sangat best..!

Assalamualaikum dan salam bloggers!


Kalau dah namanya pun duduk di Universiti,,mana boleh duduk bilik goyang kaki..nak duduk goyang kaki boleh..lepas tuh kau orang kena tendang lah pergi merempat kat mana-mana..fahim tum?...faham-faham sudah lah yer!

Dalam masa yang sama, kau orang mesti lah kena mengAKTIFkan diri kau orang untuk join projek-projek yang dianjurkan oleh kolej..kalau tidak, jangan harap dapat tempat nak tidur..oh! tak mau aku berpindah randah..aku bukan bangsa nomad! hahaa...

So, sebagai pelajar semester 6 yang sangat dedikasi terhadap block kediaman dan kolejnya..so,, aku pun join lah program yang detailnya di bawah...first program.....


Program : Sambutan Maulidur Rasul Peringkat DPP Eon
Hari :  Penghulu segala hari...Jumaat..
Tarikh : 25/02/2011 
Masa : 730 am - 12.30 pm
Tempat : Dewan DPP Eon..UUM!


linda, naa, wana, fini, farah, azlen, aieen

This is my family..I mean family in my uni life..memang havoc kalau lepak dengan mereka-meraka nie..they are all part of my life..all decisions, confessions, confusions, arguing, anything i will story with all of them..sebab kami rasa memang kami seperti satu family...love you all pals..


kami warga Blok Edinburgh DPP EON tau!!

cantik baju kawan ku "si pelat" nie..haha

Ok..picture di atas kawan aku jugak..Camelia...aku puji baju kebaya yang dia pakai...cantik duh! aku tak jeles pun...sebab baju tu aku yang punya,,,heheheh..anyway budak nie memang super duper peramah..kena puji sikit,,nanti dia merajuk! 


ceramah oleh ustaz haritu..memang best and kelakar

with my roomate..hope i can follow her one day..insyallah~~

This is my roomate..Qaseh Azlen ..hope that I can change to be a better person in the future..ok sila doakan saya seikhlas hati anda...amin..(^_^) !!


overall : apa-apa sahaja program yang dianjurkan DPP EON, memang best..sebab tulah DPP EON adalah DPP terbaik UUM...so bagi lain-lain DPP,, jangan jeles...kalau kau orang jeles jugak..sila anjurkan aktiviti yang best-best ok! 


Second program pulak,, detail seperti di bawah ye kawan-kawan..haha

Program : Kursus Etiket & Protokol
Hari : Jumaat (5pm - 10pm) 
Tempat : EDC UUM

Apa tu etiket and protokol? alah dia ajar macam mana nak makan guna sudu dengan garfu! haha..bagi kita-kita orang kampung yang dah biasa guna tangan bila makan memang lah kena belajar..kekok weyh! tapi kami berjaya jugak habiskan makanan guna kutleri! hahaha..sebab lapor nak mampus...hahaa~~

mestilah aku pergi dengan family havoc aku..yeay..happy kuasa dua!

dalam ramai-ramai nie 3 orang single lagi woi!

calon-calon menantu yang baik mereka nie semua..

dimana ada camera, disitu ada muka den!
nak makan roti pon ada caranya beb

menu utama..chicken chop..

Oh..baru aku tau nak makan coleslaw kena guna belakang garfu..hah! trylah..mula-mula memang terabur jugak makanan atas napkin..lama-lama ok,,dah biasa dah...apa yang penting semua makanan memang licin aku makan malam tu..bayar kot, kena la makan kasi habis kan?? lalalala~~


overall : kursus nie memang praktikal sangat.. bagus betul la..rasa macam nak pergi lagi sebab nak makan..ada tak sapa-sapa nak ajak aku makan kat hotel 5 star? aku dah terer makan guna kutleri woi! 


And last but not least...the third program adalah seperti dibawah...

Program : Kursus pra-perkahwinan
Hari : sabtu
Tarikh : 26/02/2011 
Masa : 7 am - 10 pm
Tempat : Masjid Jamek Al-shahab, Kubang Pasu
Anjuran : Hijrah traning & consultancy

Ingat tak entry sebelum nie aku ada mimpi kena patuk ular..korang boleh baca  SINI!..Last-last aku pergi hadiri kursus kawen..pergghh! ada progress...haha.. doa-doakan jela agar jodoh aku ada, cepat dan berkat..hehee...

nie antara modul yang disampaikan
kawan ku yang excited..duduk depan tu~~
pencarian gadis melayu..hahaa

Seriusly, kursus nie memang sangat best..gila-gila best...ustaz yang bagi talk sepanjang hari tu semua memang terbaik..kelakar sangat-sangat..manakan tidak, semua taraf ustaz and kadi yang berpengalaman lama dalam hal syariah islam nie...cakap main lepas jer..tapi dalam masa yang sama sinis..two thumbs up!


Jangan terpedaya dengan penampilan budak ini..nampak macam ayu kononnya..tapi sebenarnya budak ini.....
=
=
=
berperangai sengal dan mengong seperti picture dibawah! haha

overall : kursus nie memang mantap! tak tau nak bagitau macam mana lagi.. pergilah untuk mendapatkan ilmu sunat muakad nie...berbaloi-baloi..
p/s ; maaf kalau entry panjang berjela-jela..sebab aku memang malas nak update selalu..takut lupa...selamat membaca la yer..haha 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

23 February 2011

Apakah tafsiran disebalik mimpi itu??

Assalamualikum bloggers!


Hai semua...korang semua pernah mimpi tak? kalau tak pernah maksudnya kau tipu! kau tipu!.. tak kan ada orang yang tak pernah bermimpi apabila lena di malam hari.. sedangkan tidur pada waktu siang pun korang akan mimpi kan?

google


Selalunya apa mimpi yang selalu korang dapat bila korang tidur? Aku selalu berdiskusi secara ilmiah dengan kawan-kawan tentang mimpi nie..*ceyy ceyy ayat*...some of my friends ada yang jarang bermimpi semasa tidur..memang sangat rare lah katanya..katanya lah!


Ada yang selalu mimpikan hantu..hantu nak masuk bilik dia lah,nak kacau-kacau dialah..macam-macam pasal hantu..*hantu kak limah pun ade! ce citer ce citer...haha..aku tanya jugak kenapa dia asyik mimpi hantu..dia jawab,,sebab sebelom tidur dia teringat kat hantu.. haih! orang macam nie pun ada..hehehe...


Ada jugak yang bermimpi bertemu dengan orang yang jauh~! Jauh disini bermaksud orang yang sudah lama meninggal dunia..macam mimpikan arwah nenek, datok, saudara terdekat...


Selain dari tu, ada yang mimpikan binatang, pokok-pokok, makanan, atau pun mimpi lucu sehingga buat dia mengigau ketawa...ada jugak mimpi sedih yang buat dia menangis bila terjaga..so, memang macam-macam mimpi yang kita pernah dapat kan??


Hurm..aku?? sejak akhir-akhir nie selalu jugak mimpi...ada yang mimpi biasa-biasa jer..mimpi orang sebab asyik sebut nama dia masa siang-siang,,boleh plak malam2 pun nak mimpi pasal dia..menyibuk betol...!


Tapi mimpi dipatuk ular..yes! mimpi nie aku dah alami dua kali...dua kali woo! satu tahun lepas if i not mistaken..satu tahun 2011..aku kena patuk ular kat tangan..and aku selalu jer mimpi pasal ular...bukan macam gambar ular kat bawah tu yer..nampak sangat macam photoshop..

yang nie "rare"..haha


Orang tua-tua kata,,kalau mimpi dibelit or dipatuk ular akan lekas bersuami! choi~...dalam masa terdekat nie mustahil rasanya..ahh..malu!


Ada juga yang kata if mimpi dipatuk ular maknanya ia adalah ganguan makhluk halus..simptom-simptom dia macam susah tidur, cepat marah dan maybe orang yang bermimpi macam nie akan mendapat penyakit yang berpindah-pindah dari badan.. Wallahualam~


p/s : kalau lah ibnu sirin masih hidup, akan aku bertanyakan apakah maksud disebalik mimpi-mimpi itu..just for this moment, aku hanya menganggap bahawa mimpi itu hanya mainan tidur...zzzZZZ




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 February 2011

Saya Join FaceBlog la pulak~ !

Salam 1Malaysia

hai semua..

ada announcement nak buat nie..

saya sudah sertai Faceblog..

menarik nie..rugi tak join sebab boleh jumpa ramai blogger hebat!

faceblog is a good initiative after FB yang dah semakin bosan..

saya dah join..

korang bila lagi..

 

p/s : rugi sapa-sapa yang tak join..bukan kena bayar pun..jomla~

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

makan lagi dan lagi !!

Hello bloggers!

Selamat malam semua...hurm sebenarnya kepala otak aku nie dah tepu rasanya.. kenapa asignment semakin bertimbun-timbun ye?? kenapa semua nak awal?? Aiyo..tapi walaupun banyak,,still ada yang malas nak start buat dulu..feel nak menyiapkan asignment dengan jayanya tak sampai lagi..hurm....


Sejak dapat banyak task nie,, alhamdulillah..rasanya selera makan aku semakin memuncak-muncak..walaupun dah makan still rasa lapar lagi..dan mau makan lagi dan lagi..huh! sampaikan my encik kekasih hati kata..oit! apasal nampak cam buncit?? hahaha...dan dalam hati aku jawab...buncit lah cool...hahaa...


And then, you know what my boyfie said..."Ok! teruskan usaha..bagi naik lagi badan tu ok? hahahaha..best dapat boyfie yang macam nie.. sentiasa menyokong apa yang aku buat..huhuu...*padahal aku mengalami penurunan badan mendadak dulu...tengah berusaha nak naik kan berat*..


Kalau geng aku sibuk nak jogging or diet..aku plak sibuk nak makan dan makan dan makan..kalau diorang masak tu mesti terpaksa masak lebih bila aku ada..sebab selalunya aku lah yang akan habiskan semua makanan..hahaha...kalau korang fikir aku kecik, makan ciput jer..teori korang tu silap !!..


Pesan bonda aku,,"selagi kau hidop, kau makan lah ape kau nak makan"...YES mak!! setuju!! Cakap pasal makan...aku mula terasa lapar sekarang...mau bikin makanan lah..babai semua ~


Today Love Quote

Love is like a war:Easy to begin Hard to end! 




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

17 February 2011

Kijiya - Jilid 5

Hellow peeps!



How are you today?? feeling good?? Wah tanya pon dah macam doctor.. huhu ~~ Ok.. saya buat entry nie sebab saya tengok traffic kat my blog banyak yang search tentang komik.. hari-hari ada orang view terutamanya entry kijiya..






Thanks you so much sebab view blog aku yang simple nie..tapi Zint memang best..kan3? siapa tak setuju sila jangan sentap-sentap kat sini... Siapa-siapa yang tak tau pasal Kijiya..boleh semak or baca kat sini.. Nak Baca!!






Hurm..selepas kijiya, kijiya deux, kijiya trois, kijiya quatre..muncul lah kijiya jilid 5..yang saya tunggu-tunggu sejak sekian lama... penat jugak keluar masuk kedai cari.. search komik baru kat internet..akhirnya dapat jugak buku nie..


siapa yang minat komik tempatan harus ada ini!



Puas gila hati saya bila dapat buku ni.. and saya berharap biarlah buku nie bersambung-sambung sampai jadi macam buku dragon ball dulu.. berjilid-jilid..hehe.. kalau macam tu lah,, saya akan tetap jadi penunggu dan pembeli yang setia walaupun dah ada anak tiga..wahhh~~~!




dah tentulah aku akan tunggu yang no6 plak..



Nak review tak ye cerita nie?? ok..aku buat sinopsis overall la ok.. 




Ia mengisahkan Kijaya dan kawan-kawan dari sekolah 0109 (merupakan sekolah ahli sihir yang dilatih untuk melawan pelesit)..ha! hebat tak idea Zint nie?? creative!!... Kalau korang cakap tak logik la..nonsense la.. dah dah ..pergi balik baca buku teks!!


saja nak bagi jeles orang sebab aku ada semua..hehe


Saya tak boleh nak cerita lebih-lebih sebab kena baca baru korang tau macam mana bestnyer jalan cerita dia.. hehee... ok la...out dulu ok..bai..(^______________^)..




p/s : ada siapa-siapa blogger yang nak kongsi cerita tentang komik.. amat dialu-alukan..sebab saya suka! hehe...






Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

15 February 2011

sibuk, tersibuk, menyibuk~

Assalamualaikum semua...




Hai bloggers..maaf lama tak update..SIBUK...New entry lain kali..okay..(^_^) !!






Saya kena dahulukan assignment yang semakin berlambak beserta due date yang semakin mendekat.. so tak dapat nak menyibuk kat blog kau orang,, walking walking,, stalking stalking...







Sem nie saya agak tersibuk sikit nak hang-out dengan my geng..merayap..!! I like it so much.. And also my escapism after stress with my assignment is comics... I have a lot of comics that I buy within a month..huh! ..Nanti lah saya try review satu2...

penat jugak round satu UUM dengan diorang nieh..



I Love my pals


komik baru 3 yg depan..
3 yg blakang komik lame tapi baru jumpa..
dulu bace orang punya jer..





Sedikit kata-kata cinta nak bagi....



"Life is not measured by the number of breaths that we take, but by the number of moments that take our breath away.."



p/s : ok..chow dulu ea..sape yang drop by my blog..trimass..do leave your comment because you are appreciate...tataa








Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...