31 January 2011

Balik kampong tapi........

yap seyo peeps~~ 


Okeh..nak update sikit...semalam 30/01/2011...is my beloved father's birthday.. so happy birthday ayah~~..yeay yeay..I Love you so much !! Thanks for being the best and encouraging father ! Mana nak dapat ayah lain ye tak?? hehe~

nanti g secret resipi ok bos??

So, after pikir punya pikir punya pikir..aku decide nak balik kampong lah..dapat jugak makan kek dengan ayah kan?? haha..walaupon beli kek pakai duet ayah..standard la kann...name pon duk umah..mana boleh pakai duet sendirik..hahaa~~




Tapi tapi tapi...(nie yang tak syok bila banyak 'tapi' nie)...hurm ade probs sikit la kat kampong..aiyo..dengar cerita bebudak kat kampong pon macam teruk jer..huh! camne nie?? camne nak balik??



Amondo ea masalah ekau tu?? huh! tengok la sendirik ...



Banjir woo....nie pekan gemas..Aiyak! dalam jugak ek...aiyo...mana ade sampan nak balik.. Uwaa...mau nangis.. dengar cerita sekarang segamat pon dah naik air...uiyoo.. Nie kira dah tahap bahaya dah nie..hurm...


 


Kesian plak kat penduduk cina yang nak sambut Chinese New Year~~...terpaksa raya dalam banjir..lepas raya..rugi plak..sebab kedai-kedai diorang banjir~~..haiya...tak ada ong woo!!




Gambar kat atas nie plak Stesen Keretapi Gemas...Pergghh!! Dalam kot kalau macam nie..dah macam sungai plak aku tengok..for your information..yang kat tengah-tengah tula rail die...memang karam kalau nak naik ketapi camni weyh..


Ok..yang nie kat gemas...camner dengan rumah aku..alhamdulillah..tak banjir..sebab kami warga FBJ ! diatas bukit..kalau ado pon..naik air sikit jela..alhamdulillah...tapi tapi tapi....biasalah...banyak tapi kann..hurm...rumah tak banjir..but jalan nak keluar dari kampong tu yang banjir...Aiyak! terputus jugak hubungan...

jambatan putus!!
ujan 4 hari..air kuat..sampai putus jambatan!

Nie jalan keluar masuk kampong...fuhh!! teruknyer....bonda and ayahanda ok ker kat sana..?? Jangan main air ujan tau,.?? .adik nak balik.. tapi...hurmmmmm....



p/s : so tell me?? camne nak balik nie ?? nak tinggal sini?? Xmao Xmao!!! semua balik kampong maa..wa tarak kawan sini..wa punya kekasih hati pon ada balik kampong jugak..wa xnak duduk sini wooo..wa mau raya~~!!







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

29 January 2011

Shopping dengan Orang Kaya

Assalamualaikum & salam satu malaysia...


HUh! Penat kot berjalan... haha...harini dok teman member shopping.. aduyai...orang kaya la katakan.. saya sengeh-sengeh je dengan mereka,, tiba-tiba dapat air pepsi basah tekak.. peerrgghh! memang best gila ba! bila dapat shopping ngan orang tengah berduit nie,,hehehe~~..




Serius cakap.. Saya tak payah susah-susah nak keluar duit tambang.. alasannya,, duit saya besar la.. xder duit kecik.. senang-senang jer dapat tambang free.. haha.. Memang best jalan dengan orang berduit..(berapa kali ntah nak ulang statement)..





Saya pon shopping jugak... tapi shopping komik jer banyak-banyak... dapat rembat 3 bijik komik je...sebab dah tak da komik baru yang best...so,, happy la jugak dapat komik baru.. Yeay Yeay!!





Kebetulan beg duit dah terkoyak.. so beli la ganti dia.. murah je kot.. RM10 jer... Jadilah.. asal dapat letak duit suda...and lain-lain hanya barang make-up and facial wash jer...so,,overall saya memang menghabiskan duit untuk komik, dompet and maybelline..haha..





Kengkawan?? Ermm,, jangan tanya lah.. kalau dah name nyer perempuan.. kalau boleh satu kedai nak beli.. tapi memandangkan kawan-kawan jenis yang tak suka nak membazir sangat.. so kami habiskan masa melepak kat kedai makan.. Yeay!! nak wat camner... dalam kalangan member.. saya yang paling kurus and comel kot.. dorang lagi lah comel kuasa dua!! hahaha~~~ 



Haa..yang nie masa lepak makan kat kedai leko-leko..
best tau tempat nie..
smart jer..and just jual keropok lekor..sedap kowt~~
 Awesome!!

best lepak wif them coz selalu dpt mkn tempat best2..!



Saya pulak dalam usaha nak tambah weight sebab nak join korang..huh! Tak nak la saya.. tapi nak buat macam mana kann.. dah kau orang pun tau saya memang makan banyak.. tapi badan tak nak naik...dah tuh,,kau orang sibuk cakap..kering lah kau nie ain..waddefish??






Encik kekasih hati lagi hebat.. merayau dengan geng dia.. p mana pon tak tau lah.. padang besar mungkin~! Saya tak payah susah-susah hati nak tanye dia kat mana and buat apa... sebab nanti bila jumpa,, si dia akan story semua~~ soo,,enjoy suda...(selalu kalau dia p mana-mana mesti beli something tok saya..hahaha harap-harap dapat hadiah..hehehe)...







p/s : penat ah.. merayau satu hari.. mau tidow lena.. esok macam malas jer nak menapak g kuliah..nak ponteng boleh???









Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Cuti - Mau balik or Bercuti?

Hellow One Malaysia~ !


Secara faktanya, cuti yang diberi untuk students UUM bermula 3hb sampai 12hb...lama kan? sebab mid-sem break + Chinese New Year...tapi biasalah..kalau bab-bab melibatkan cuti nie...memang bebudak kat sini expert gila ba! siap mintak kat lecture suruh cancel class..kalau dapat lecture yang sporting,,memang class akan cancel..tak kesah pun kalau dok buat class ganti..janji dapat cuti awal..kalau dapat lecture yang strict,, jangan harap nak ponteng!



Aku dapat lecture yang time orang semua beriya-iya nak balik..time tula dia buat quiz...giler kau..! Aku tak pasal-pasal kena tolak 5markah sebab tak datang masa first class dia.. First class kot..sibuk dok fikir pasal add/drop class..bila aku bagi alasan macam tu..dia boleh cakap "Thats your problems..Not my fault"..Perghhh!! ..Ok ok..redha jela tolak marks...5 markah tu beb! 



Berbalik pada cerita cuti,,biasanya 31hb bebudak dah pakat-pakat balik dah..tapi aku tengok dah ramai yang cabut semalam (28hb ramai dah cabut dah)..pergghh..cepat gila! jeles plak aku...masalahnye CNY kot..melayu plak yang beriya-iya nak balik awal..bajet nak hias rumah dengan tanglong kot..haha..tapi nak buat macam mana kan...kata 1Malaysia..semua raya kau orang sambut..kan3??



Aku plak still dalam dilema..nak balik ke tak..? Hurm...ramai yang cakap..balik jela ain..yang kau nak semak-semak otak duduk kat U nie nak buat ape..baik kau balik..dapat jugak kau motong getah..getah mahal woo..untung-untung 2minggu kau dapt gibu-gibu! pakcik kayooo!!.. masalah ea..kebun tuh, bapak aku punya beb..! Rajin plak aku nak pegi motong..setakat tolong kupik lanton tuh, wa rajin la..untung-untung dapat 30 hengget bapak wa bagi upah..hahaa..



Tapi apasal ntah aku rasa macam malas nak balik..maybe sebab dah final year..kawan-kawan ramai tak balik..so spent masa dengan diorang best jugak..bercuti...!! Sebab kemungkinan nak jumpa diorang selalu-selalu memang tipis la lepas keluar dari UUM nie..



Hurm...selain tu, aku cadang nak lepak Penang la jenjalan...cuti CNY best ape kat Penang..meriah~~...ramai kot cina Penang mali! memang pekak lah telinga korang dengar bunyi mercun sampai pagi..sana-sini mercun..haiya! bikin wa punya gegendang bingit woo..boleh bikin wa sentap tekejut lu punya mercun ada bang sana,bang cini..cishh!! but, it still not confirm yet..( baik kau balik Penang Cik Ina! aku mau lepak dengan kau! ) 

tahun nie tahun rabbit kan??

rembat google!

 
Encik kekasih hati plak...hurm mestilah dia balik..sebab his brother nak kawin..so dia kena la balik Johor..his brother wedding on 12&13 feb..aku pun tak confirm dapat datang ke tak..sebab time tu,,cuti dah habis..tapi wait ha encik kekasih hati..i ni kan spesis UNPLAN punya orang..tup-tup sampai depan pintu umah u..so u jangan buat-buat tak layan i ok!


ok lah..taip panjang-panjang bukan ade sape nak baca...chow lah.. tataaa~~


p/s :.ntah-ntah besok aku cabut balik nogori..sape tau?? Den ikot suko ati den yo..haha~~~





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

26 January 2011

BrOther X3 !

Hey you guys !


Lama kan saya tak update pasal books.. Actually bukan books lah..komik! Masa cuti-cuti ada la beli banyak komik.. tapi bawak balik U just yang belom sempat nak baca jer...but the comics that I bought back here very awesome!



 tadaaa~~!! Brother X3...

Brother X3 by Oga = syOk !




Sebab ape saya suka??.... Sebab saya sukalah! hahaa..senang je kan...tapi saya memang teramat suka pada story yang sangat menekankan strong relationship between siblings macam dalam Brother X3 nie..lagi-lagi story tentang kembar 3 nie... best2....saya suka3!!




Kalau korang nak tau..korang pergi lah beli kat kedai-kedai buku...paling sempoi..pegi je 7 eleven..tu pon kalau korang nak bacalah kannn......(^_^) ~ !




OH ! terlupa plak...kalau nak beli,,beli sekali dengan Brother X3 : Presto ! Sambungan dari buku yang first.. Aku? Of course la ade.. Ni ha...katy bawah tu!! tengok la.................

Love this comics~~


Sikit jela review saya boleh bagi... mereka kembar 3.. Max, Joel and Daniel.. kembar serupa,, namun berbeza perwatakan.. duduk dalam surrounding yang sama.. sekolah sama,, kawan-kawan yang sama... mana-mana pergi mesti bertiga...so mesti lah ade konflik kan...??




Satu part yang memang saya tabik giler... gila lah tabik spring saya  bagi... dari segi bahasa panggilan dorang... walaupun kembar...dorang bahasakan diri.. "Abang Long - Max".. "Abang Ngah - Joel".. "Adik Bongsu - Daniel"... comel kan dalam komik pangil along,angah, adik....comel sangat...salute to Mr Oga!!!




p/s : boring-boring assignment pun belom ade...layan komik memang masyukkk~~






Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Kenapa?? & Kenapa!!!

Assalamualaikum all.....


MOod : Penoh dengan persoalan.......


Kenapa ek?? Apasal macam tu plak..?? Isssyhh...why it is like that?? Weyh!! Apasal hah?? Kenapaaa?? Kenapa???? Kenapaaaaaaaaaaaaaaa?????





Kenapa kau nie ain?? aku tanye diri aku balik...hisyyyyhhh...Geram ahh!! geram... bila aku gerammm aku stresss...bila aku stressss aku benci...bila aku benci...aku rase bengang sangat....







Dah2....nak tau kenapa???  Sebab nye sampai sekarang aku tengah tertanya-tanya......


Kenapa duet JPA ngan PTPTN tak masuk lagi erkkk!!!!! 

KENAPA!!!



Encik! Kenapa Encik??




Tau tak kau orang.....harga makanan semua dah naik sekarang....


Tau tak kau orang.....lepas kelas aku kena straight balik bilik tido je..


Tau tak kau orang.....lecture semua dah mintak beli buku tebal2...


Tau tak kau orang.....aku dah lama tak topap sebab aku tak mampu...


Tau tak kau orang.....dah banyak note aku kena print...tapi terpaksa hutang..


Tau tak kau orang.....Kat UUM ADA EKSPO!!


Tau tak kau orang.....AKU NAIK GILA TGK BARANG KAT EKSPO TU...


Tau tak kau orang.....AKU TAK DER DUIT!!!!




Kenapa dan kenapa......aduh! damn!






Lepas nie kalau aku balik jalan kaki lalu mall...aku kena tahan nafsu aku nieh..aku kena tahan pandangan mata aku,, tahan nafsu nak itu,,nak ini...tahan nafsu nak cuci-cuci mata jer tgk barang2 banyak yang aku berkenan.. Kenapa sekarang??? Uwaaah...



aku rasa aku nak jahit mata aku camni ha!!


Smart an an an??



p/s : banyak lagi aku punya persoalan.....tapi cukup la yang nie jer..persoalan nie akan terjawab bila ada $$$$$ !! No money..no talk!! sapa ade duet..belanja aku weyh!!







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

25 January 2011

formspring.me



Woooottt wOoott...

Aku ade formspring...

Yeah! aku bangga...haha

Tanye jelah ape kao nak tanye !
Nak tanye???


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

23 January 2011

:: Update Sket! ::

Salam peeps....





Since like forever baru saya nak update blog nie... Ya ALLAH berkurun kot baru dapat update.. siot... bukan tak nak update,, tapi macam-macam pulak halangan yang datang.. bohsan gila dengan line wireless kat U nie...paling laju masuk portal jer.. dengan FB! Weyh..serius bohsan..nak bukak gmail or blogger.com langsung tak boleh... ape2 pon.. trimas pada brokband dan kepada my dad yang sudi bayarkan..hehehehe.....



Penat lah wei... malas nak story banyak.. Just nak update jer... Class dah start and dapat lecturer yang best-best semua...hope dapat perform untuk sem nie plak... Ok lah.. chow dulu.. nanti saya update lain kali okayy..choooww~~



Eh! Eh! Eh!.... terlupa plak... sem nie sem last saya bersama dengan kawan-kawan saya.. Wahhhh~~! saya tak tau lah sem depan hidup saya macam mana (eh ade lagi sem depan untuk saya ker?? haha..).. memandangkan saya extend satu semester... So berseorangan lah saya duduk kat eon nie nanti....




So sem nie saya nak habiskan masa puas-puas dengan kalian-kalian sekalian.. Weyhh.. tiba-tiba saya sayu plak... padahal sem baru start.. lambatlah masa berlalu..... supaya saya dapat spent masa dengan korang-korang... lepas nie. .ntah dapat lagi or tidak agaknya... hurmm... sayang korang....




WANA, LIN, FINIEY, MIESA, NA, LINDA, FARAH, SHEILA, SALIA......

SELAMAT MENHARUNGI SEM AKHIR DENGAN JAYANYA!!

SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT..

MUAAAAHHHH!!




p/s : dah dapat idea best nak buat citer baru.. tunggu nak tulis jer.. nanti2 lah okayy.. itu pon kalau ada yang nak bace....aku?? ade aku kesah...haha~







Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

04 January 2011

Budak Sekolah (^_^) !!

salam all...


First day of school?? hurmmmm...If you ask me....I totally don't remember it! Serius wey..memang tak ingat walaupun aku dah paksa kerah otak aku untuk ingat pengalaman tuh...Pengalaman manis ker?? Hurm...ntahlah...Rasa nyer tidak...(oooppppss! bukan bermaksud aku nie menangis mintak mak bapak aku teman...Oh! tidakkkk...I'm not like that okay~~ !)....(^_^)...



Hahahaa....teringat memang kelakar kan? Tapi percayalah..masa aku tahun satu n dua..aku memang tak suka pergi skolah...sangat2 tak suka...tak suka cikgu..tak suka kawan2..tak suka sekolah..tak suka semua..teruk kan??? Sebab nye cikgu class aku garang macam gimau! garang giler weyh...sampai aku takot...sampai aku terkencing dalam kain mase dia tengking aku...betol weyh!! hahahahahahaha....
 


Name cikgu tuh cikgu sakinah tak silap aku lah...disebabkan takot dengan dia jugak aku jadi budak nerd! sangat tekun belajar..duk dalam class diam jer..tak pernah buat bising.. diklasifikasikan sebagai pelajar sopan dan pendiam..skema!!!




Disebabkan tak tahan...aku pindah skola..haha..(poyo jer ayat,padahal mak bapak yang pindah rumah)..hahaha....so aku start my new life kat skola baru... SKBJ..(sekolah kebangsaan budak jahat..hahaha)...Ok kenangan masa kat sekolah nie aku tak boleh lupa..memang best!...aku diklasifikasikan sebagai pelajar yang aktif n hyperactive...



Tapi yang malang sket nyer..masa tuh kan..aku di ajar oleh cikgu Zaini kalau tak silap lah name dia...fakta yang menarik...Cikgu Zaini nie,,,suami kepada cikgu Sakinah!! what the heck????...same jer perangai diorang nieh..memang elok lah tuh jadi laki bini...haha...



Aku ingat lagi, mase tu aku tak tulis bismillahirahmanirahim kat permulaan buku..kena rotan ngan cikgu Zaini...uwaaaa...rotan banyak kali and laju-laju pulak tuh..apelah cikgu nie...jahat! hahaha...tapi aku happy bila cikgu nie pindah...hehehehe..so aku dah mula enjoy pergi sekolah...bestnyer time skola rendah...best giler~~~~...



Lepas dari tu..aku dah hepi pergi sekolah..dah ade kawan best..dah dapat terima cikgu..dah ngam dengan keadaan skola..hurmm....nak kembali jadi budak sekola rendah balik la aku rasa..happy and enjoy jer..tak der masalah...waahhhhh~~~~



but..........

I LOVE SCHOOL WHEN IT"S CLOSE~~ !



Well we got no choice
All the girls and boys
Makin' all that noise
'Cause they found new toys
Well we can't salute ya

Can't find a flag
If that don't suit ya
That's a drag

School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks
hahahaha....


---> "School Out" by Alice cooper <----


pssst : so kepada adik-adik yang baru start skolah tuh...selamat belajar yer..belajar rajin2..Jangan jadi budak yang tak baik..jadilah diri sendiri...!! wahh pesanan kakak kepada adik2 nya~~



psssstt lagi sekali : disebabkan didikan cikgu masa skola,,aku dah jadi macam aku sekarang nie..Terima kasih cikgu..xie xie...nandri! 1Malaysia kan?? hehehe...





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...