13 December 2010

.:: Journey to hOme ::.

Assalamualaikum~~ !

Perjalanan aku pulang ke rumah agak thrill jugak la kali nie..memang x seperti yang dirancang..tapi aku tetap rasa happy sebab kekasih hati sentiasa ada di sisi..(oh! jiwang..muntah darah jap..hahaha..)


First sekali masa tunggu bas mara liner kat UUM..tunggu pukol 445 pm, bas sampai pukol 545..okayy satu jam! baru nak naek,,wah dah macam sardin dah bas tuh..penoh..beg semua besar2..memang sesak..nasib baik aku x kena berdiri sampai alor staq..kalau x..pengsan aku..(@_@) !


Jalan pulak jammed masa tuh..mmg terasa lama gila dalam bas yang macam sardin..pukol 8 baru sampai shahab..oh! penat sangat2...try g usha tiket..waaaa...tiket ke melaka mmg dah habis..tanya kat semua kaunter..diorang semua cakap.."malam nie apa pon tarak dik"...uwaaaa nak balik..nak balik....!!


Ok..kami still cool lagi..muka rilek jer..hehe..(dalam hati siapa tau an?)..nak xnak amek jela tiket ke KL..kami decide turun hentian duta..masa tu jam baru pukol 9 and our ticket at 1130pm..lama jugak kami kena tunggu..memang boring, letih and ngantok giler...


Hurm..tapi kan,,kalau duduk dgn cikyan aku..fuh ade jer lawak sengal yg dia buat..Oh my Goodness..! memang boleh gila aku kalau hidop same ngn dia..asek ketawa je la keje aku.. penat tau ketawa..kadang2 benda yang kecik2 pon boleh jadi bahan lawak..  orang semua dok usha pelik jer kat kami.. x kesah la kan, asalkan kami bahagia...wink2..;)


Korang penah tengok cerita "SPONTAN" tak?? Alah yg zizan, aflin, arwah din beramboi punya show tu..yang sharifah shahira jadi host?? penah kan3??  kalau x penah tu, anggap je cam penah..haha..kan diorang buat game penterjemahan..diorang kena buat secara spontan scene movie yg dah di mute kan..so ape kena mengena spontan ngan kami???


Jawapan dia......itulah lah aktiviti yg kitaorang buat sementara tunggu bas..dok perhatikan orang n buat dialog utk mereka..memang merapu jela keje kami..hahaa..mmg xder keje..kadang2 tu ada yg perasan kami dok  mengata  dorang..yela nmpak obvious gila bila ko pandang je orang tu,,pastu ko gelak2..mesti la dia rasa kita orang tgh cakap pasal dia kan? haha...tapi kelakar sangat2..Oh! I miss that moment.. 


yeah ! we live, we love & we laugh~!


Lepas tu, kami naik bas Jelita..pukol 530am sampai duta..xtau nak pegi mana, tapi awal2 aku dah suroh abg sulong aku tolong ambil kan kami.. thanks to my big bro sebab sanggop susah2 dtg jempot kami n hantar kami ke Bukit Jalil..dapat tiket ke melaka..yeah!!


Sampai melaka, my boyfie kena ambik tiket ke muar plak sebab his father ada bertugas kat sana n akan sama2 balik ngn his father ke Kukup,Pontian..mesti korang pelik kan..kenapa lah my boyfie nie kena buat keje banyak2 kali...the answer is.....he love me so much..fullstop!  right now, I'm home~~!! Home sweet home...;)

Do what makes you happy...
Be with who makes you smile..
Laugh as much as you breathe..
Love as long as you live..
 


Aku perlu beristirehat sekarang..dapat mesej dari cikyan aku tadi dia dah sampai Pontian...alhamdulillah..really miss him now...hurm...salam~~




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

4 Respond Chill-lah....:

Ariffin Janal said...

1. so sweeettttt. *muntah darah beku*

2. aku jealous ! tp bkn bermaksud aku dengki~

3. yg korang benti duta apsal? direct bukit jalil takkan takde. duta-bkt jalil bkn dkt. adesss.

cik aieen said...

1. dilarang muntah disini..sila muntah di dunia epin..hehee

2. aku faham perasaan kau..huu~

3. soalan yg bagus dr encik epin..
saje aku highlight kan di perenggan ke8..
"thanks to my big bro sebab sanggop susah2"...
ehem..double meaning disitu...
mana nak cekau duet kalau x pancing abg aku jempot..haha..
kering woo...

Ariffin Janal said...

wahahahahahahaha so kau nak pow duit die utk tambang blk nogori la ye?

cik aieen said...

yesss....epin bijak menggunakan akal nye yang kritis..terbaek...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...