20 December 2010

.:: Jalan-Jalan ::.

Selamat kepada semua~~


Semalam weekend pergi jalan2 ke Sungai Buloh..saje nak hiburkan hati my mak yang memang minat sangat bunga..aku rasa kalau mak aku bukak nursery boleh untung woo..bukan ape,, bila aku pergi nursery2 kat sana semalam,,hampir semua bunga yang dijual dah ade kat rumah mak tanam.. betapa minatnya mak aku pada bunga...


Bila aku cakap kat mak aku suh bukak nursery,, mak aku kata.."ek elleh,, kalau bukak kat rumah ni pon,, orang datang main mintak jer!"....ponek den tanam!.. hahaha...nak buat camne mak,, duduk kampong camtu la..cuba duduk kat bandar tu haa...bunga yang buruk2 dalam utan banyak jumpa tu pon di jual berpuloh-puloh hengget!


Tapi seronok jugak,,hilang la sakit lutut mak aku jalan berkilometer semata-mata nak tengok bunga....my mom said,,bunga nie hiburan jiwa,,sejuk mata pandang bunga cantik2 tu...ok mak..take your time....


beloved mom with her hobby


Kenapa satu jer gamba?? sebab my camera tiba2 rosak!! dammit!! Memang sengaja nak buat spoiled mood aku..Ujung tahun 2010 nie memang banyak barang aku yang jahanam..tahun depan ingat nak save duet...tapi macam terpaksa beli camera baru,,sebab tanpa camera memang boring hidop nie..kan3??....mak nak camera baru!!

Mintak kat mem besar memang NO WAY! la jawapan dia..sebab dah beli bunga banyak jenis semalam..tambah dengan pasu bunga sepuloh bijik..wuh! banyak giler...balik tu plak singgah Nagoya beli kain..amboih..dah xde duet nak spent utk aku..mintak kat bos plak..duet habis dok repair kereta jer... waaaaaaaa...cepat la taun depan masuk loan...nak beli camera..hahahaa.....


Oh mak aku panggil suh siram bunga....chiooowww dulu...daaaa~~...

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...