29 December 2010

:: help me..anyone? ::

Salam semua...


Help! help! help!

Ok apehal aku melolong-lolong mintak tolong lak nie kan?? bukan kena kejar hantu okay..tahun 2010 dah nak abes dah..new year 2011 just around the corner..yeay yeay~~! Just nak bagi tau..hujung taun 2010 nie barang aku banyak yang jahanam..! Damn.. And the most thing that i love so much is my camera..


A picture tell a thousands words.. Yeah! I'm agree with this quote! Sebab bila kita tangkap gambar, kita rakam memory..aku nie dah la cepat sangat lupa..If ada picture..kita boleh ingat memory tuh and the same time kita boleh ingat perasaan kita masa tuh kan? sentimental value~~


So, right here, aku nak mintak tolong pada sapa-sapa yang pakar, terer, power, hebat, macho dan comel bab-bab camera nie..sebab aku nak beli camera this new year..so anyone can help me...??? Bloggers? Followers? Photographers?? Semualah......


If korang pakar..please tell me what is the best camera that I should get..the advantages and disadvantages..apa-apa sahaja about camera..because I'm curious to know....


Kalau korang ade pakai camera yang best and nak kongsi betapa hebatnya camera korang pon aku terima jugak...If korang pakai camera henfon pon..bagitau aku henfon jenis ape..Eh! camera henfon pon ok what?? Lagi-lagi brand Sony kan???


Ciri - ciri yang aku carik :

1. Tak nak la DSLR..aku tak reti la pakai camera yang best sangat2 nie..lagipon aku nie jenis yang tak suka bawak beg besar-besar..nak bawak camera yang besar nie lagi la aku malas...so slim and compact is just perfect for me..that can fit to my pocket..nice...;)


2. Range harga between RM700 - RM1000...lebih sikit boleh la jugak..tapi kalau dah gibu-gibu sangat tuh aku tak mampu lah..so yang murah-murah and terjamin berkualiti..


3. The camera is for fun only...maksudnya camera yang aku carik tuh mestilah digicam yang best, senang bawak pergi mana-mana(ringan n battery life ok).. aku bukan la profesional photographer..so biasa-biasa jer..tapi best..


4. Old skool look...hehe..aku tau retro look for digicam mahal..tapi kalau ade yang suggest..nak jugak pergi survey..I like old skool~~



Hajat hati nak dapatkan camera nie tau..Panasonic Lumix GF-1..tapi korang tau-tau jela...ongkos tak cukup..masa aku surfing internet excited giler..dah tgk harga..mak ooiii... tak mampu den! Minat jugak dengan Lumix LX3..hurmmmmmmmmm2....


Sejak besemangat nak dapatkan camera baru nie..aku tau banyak jugak la info pasal camera..baru aku tau megapixcel, digital zoom or optical zoom..wah bertambah knowledge aku...


So...any suggestions?? Please~~~..begging you!! Fill up my knowledge also please~~~.. (^_^) !!




 


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

0 Respond Chill-lah....:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...