09 December 2010

antara melaka sentral, shahab & changlun..

yap seyo ~~ !

Malam nie aku terasa macam bosan yang teramat sangat.. my exam dah lama pun habis..merdeka!! yeah!! so aku tak tau nak buat apa.. kawan-kawan semua dah balik rumah..aku?? kenapa aku tetap tunggu kat UUM nie?? sayang sangat ke aku dengan UUM..haha..alasan dia mudah saja..menunggu my boyfie yang still ade lagi dua paper yang tinggal..good luck for him...chaiyok2..





Sudah menjadi kebiasaan, aku dengan dia mesti kena balik sama.. walaupun dia orang Johor..tapi dia tetap nak balik dengan aku..sebab kami akan turun Melaka Sentral..walaupun aku orang Negeri Sembilan tapi aku memang kena turun Melaka sebab.. jarak antara rumah aku dengan melaka hanya 45 minit berbanding seremban mengambil masa 2 jam..jadi mak dan ayah aku akan jemput aku di melaka...(lagipon aku kan lahir kat melaka..haha..bangga kejap)..


Ok..aku memang suka turun kat melaka sentral..bukannya apa,, aku rasa keselamatan lebih terjamin la..sebab biasalah kan..orang dari utara mesti akan naek bas malam dan sampai melaka pagi esoknya.. sebelom suboh dah sampai mesti lah kita nak cari tempat yang selamat untuk stay before mak ayah jempot.. so aku puji melaka sentral lah..tip top! fullstop...
 
kadang-kadang rasa macam kat airport woo..huu

ok..kami suka naik bas ni sebab luas, selesa, empuk & insyallah selamat..

Apa yang aku nak story kan nie, bukan pasal bus stand nie der... tapi pengalaman aku turun kat bus stand di kedah nie.. orang utara jangan marah naa! nie just pengalaman aku je.. bab keselamatan nie lah yang agak kurang sket..almaklumlah aku nie kan seorang gadis.. bahaya..lagi-lagi kalau turun kat Alor Star tuh..

Belom sempat nak jejak tanah, dah ramai prebet-prebet sapu yang datang berkerumun..uhh..rimas2..lepas tuh kalau kita refuse baik2..dia macam tak puas hati pulak, pastu macam mengugut plak tuh...aduyai..tau lah kau nak carik rezeki, tapi jangan lah sampai menakotkan orang..geram..grrrrr!

ni suasana waktu siang..selamat sket..tp kalau pagi2 gelap & kawasan terbuka..bahaya bagi gadis.

Selalunya aku sampai dalam area 530 or 6 pagi..aku kena tunggu sampai pukol 630 untuk naik bas mara liner yang masuk UUM..sementara nak tunggu tu, korang tau jer la kan..prebet sapu nie tak habis2 akan merayau depan aku, nak usha2..dok tanye2..uh rimas gila..kadang-kadang aku saja-saja buat cakap telefon..tak pon aku akan dengar lagu guna earphone.. dalam hati tak habis2 berdoa cepatlah bas mara liner nie datang...


CHANGLUN...ok picture rembat kat uncle google..

Pernah jugak dulu aku try turun kat bus stand Changlun..ohh tidakk!! lagi ngeri sebab masa tuh memang aku sorang-sorang..decide lepak kedai mamak kat changlun tuh...nasib baik bukak..apa yang mengerikan, time aku sorang2 tuh..ade plak sekumpulan mat-mat rempit yang cam gampang dok kacau2 aku.!! serius cakap..memang cam gampang! nasib baik ade senior kolej aku duk makan kat situ pagi tu..ok aku selamat...memang aku tak akan turun changlun lagi! yeah! muktamad!

Nasib baik start dari sem 5 nie, ade bas dari melaka yang masuk terus ke UUM..so tak payah nak risau-risau lagi...thanks Pancaran Matahari..



Memang perkara yang terjadi, dah pun terjadi.. tapi tak la plak serik nak naek bas..sebab kalau tak naik bas nak naik ape ye x? so kalaula kawasan bus stand changlun tu dibesarkan, ade lampu terang, ade guard..mesti elok kan?? kerajaan negeri Kedah x terasa ker yang ade 25000 orang student kat sintok nie?? uh!

apa-apa pun..pengalaman mendewasakan....yeah!



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

4 Respond Chill-lah....:

adik montel said...

pjgnyer post....btw...thx follow

cik aieen said...

adik montel : hehe..bosan punya pasal..tapi kisah benar tuh..huu...welcome..;)

Ariffin Janal said...

sumpah aku jealous ! nape aku tak dpt blk same2 cam korang !!! grrr

cik aieen said...

epin : erm camner aku nak jawab bagi pihak ko nie?? ape kate kita balik same2 3 orang..hahaa~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...