24 November 2010

:: Wish You Good Luck !! ::

:: salam all ::

I just wanna wish all my friends good luck for their exam!


 
Wish me good luck too okay..



My exam will start on 27/11/2010..
The first paper is Financial Management II..

Next 28/11/2010..
Production and Operation Management..
Huh! Tough !


The 3rd paper will be on 30/11/2010..
E-Commerce..
I really have a hard week!


and then I can rest until 4/12/2010..
but the next day...


(5/12/2010) is my Management Information Systems exam!
 I can't rest too long because ..

on 6/12/2010..
Paper Human Resource Management will take part!



Seem that I really-really have to struggle hard!! How to overcome this laziness feeling huh? I need some tips... Anyone?? I can't wait to shout this word.. MERDEKA !!  hehee... Wish me luck okayy!! 



love exam..ngee..;)




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 November 2010

Aishah Wedding Day!!

Salam and hello everybody especially my beloved friends

http://www.emocutez.com










Today is a very special day to my beloved friends Noraishah Mat Zin because today is her big day! Congratz from me.. muuuaaahh!

sama cantik sama padan kan?

 
Tak sangka kawan kami yang kecil, molek dan comel dah sah menjadi Puan Faizal.. Tahniah..!! Hoooraayy.. bestnya tengok kawan kawen... tumpang rasa bahagia jugak.. semoga bahagia menghadapi hidup berumahtangga dan cepat-cepat dapat anak yer..hehee..


:: gorgeous ::


Oh ya!! the best part is.... I met all my old friends today.. I never felt very happy like this.. It is like a reunion of us.. Seriously, I really-really love this moment!





So kalau dah lame tak jumpa tu paham-paham aje lah kan riuh nyer macam mana kan?? huhu..memang penat woo.. rase macam artis pulak bila kena posing jer all the time..hahaa..


:: from the left ::
:: ET, Muza, cik ctnurulaienz, Aini, Fizah, Ayu ::
in front
:: Dierah (white) and Murni ::




Gamat suasana kat dalam.. full of girls.. bila saya keluar and then terjumpa dengan sorang mamat nie.. ingat senang nak jumpa bersemuka dengan budak nie?? nak pandang muka dia pon saya tak boleh.. sebab saya pasti..!  PASTI!   pasti akan tergelak.. perangai tak pernah nak berubah.. hampeeess!





Saya dah nak balik dah nieh.. nak cari or panggil member lelaki satu sekolah tangkap gamba.. huh! jangan harap la diorang nak bekerjasama.. tapi pujuk-pujuk.. At last dapat la jugak take their picture.. penat jugak nak paksa diorang ramai-ramai.. Akhirnya berjaya jugak!


ha kao! badan bagak gedabak semua..hambek kao!



And this last picture.. Ehem! Nothing to say lah.. life must go on right..?? Oh! friend...




Anyway... moga berbahagia Ecah with her husband.. lepas nie giliran siapa plak yer.. ET? Dierah? Aishah hamdan? Aishah muharam? Aini? SAYA??? hahaha..mudah-mudahan...AMIN.... Oh! before aku terlupa.. Hujung tahun nie makan nasik minyak lagi la saya.. Congratz from me amie sayang.. awal-awal dah wish..heee...





Insyallah amie sayang.. kalau tak ada aral melintang.. aku datang okayy.. Aku Sayang kau tau tak! 



:: Oh! Love It So Much ::




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

19 November 2010

Hari Raya Aidiladha

salam... 

http://www.emocutez.com

selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam...




ok! 
upacara korban oleh my family dah selamat berlangsung..
alhamdulillah...
lembu yang dibuat korban raya tahun nie namanya 'Ujang'..
lembu nie lembu jantan yang kami sekeluarga bela..
jinak dan manja..
namun dikorbankan juga!


http://www.emocutez.com



 majlis disempurnakan oleh imam masjid Felda Bukit Jalor..
walaupun kejadian berlaku di Air Kuning..
haa..camne tuh??
senang jer..
bapak aku rapat dengan imam Jalor dan imam nie senang diajak bincang..
so, DEAL!


get ready untuk disembelih..
 
hello? ha..dah siap moleh dah ha..(dialog my bos)

huiyo..apo tuh?? haha..
http://www.emocutez.com
hurm yang sedang melapah perut tuh namanya encik fadil..
kawan aku satu sekolah dulu..sebaya..
hebat..dia sorang je boleh handle sekor lembu..
ok..ada penglibatan belia disini..hahaa
dan budak-budak kecik itu mempunyai semangat ingin tahu yang tinggi.. 
ini adalah proses pembelajaran terbaik!

ya! kanak-kanak harus diberi pendedahan awal..
ok nie lah first time aku rasa semua bahagian dapat dibahagi dan diagihkan kepada semua orang..
daging,tulang,perut,hati,ekor,lidah,kepala waima kulit sekali pun habis!
memang licin..
satu jer yang aku pelik sikit la..
since aku lahir sampai la sekarang memang aku tak tau yang kulit lembu boleh buat gulai..
okay yang amek kulit lembu nie husband kepada cousin aku..
orang JOHOR..
ini lah kulit lembu yang dah siap dibersihkan tuh..heh!

melalui penerangan kulit nie akan dibersihkan..
dijemur..lepas tu dilayur and then bulu nya akan dikikis sampai bersih..
after that, dibasuh bersih dan direbus 3 hari 3 malam..
lepas tu dibuat gulai..
sampai menjilat jari kata kelazatan dia..
fuhh! banyak betol keje nak kena buat..

bak kato oghang nogori sombilan : xdo kojo den nak buek tu sumo do!hehehe..
http://www.emocutez.com
cik ctnurulaienz : majlis selesai dengan sempurna!



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

09 November 2010

Kijiya!


Salam....

http://www.emocutez.com




macam biasa kena senyum tau! ok saya saja jer nak post nie... saja nak bagitau seantero dunia...yang saya dah berjaya membaca 4 buah buku! tahniah kepada saya... ucapkan tahniah kepada saya sekarang yer..saya rasa sangat berilmu dan semakin bijak sekarang...




Buku apa yang saya baca sampai berjaya khatam 4 buah sekali satu malam??...nak tiru macam saya?? hahaha..poyoronosss gila!....buku apa lagi kalau bukan komik...terbaik la...



Kijiya!!


  1. Kijiya
  2. Kijiya Deux
  3. Kijiya Trois
  4. Kijiya Quatre


Hope komik yang kelima lagi gempak!

sedang menunggu yang no5 plak..heheee



haha..saya suka membaca komik! 




p/s ; okaylah...saya out dulu la yer..babai..muaahh! tiba-tiba saya sangat sopan hari ini..hehehe...
 
http://www.emocutez.com





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

seronoknya kalau dapat...

salam...
smile please..ngeee..:) 

http://www.emocutez.com

disebabkan minggu exam ditunda..so, proses mengulangkaji juga ditunda..haha..entah la apa masalahnya..nak stadi memang langsung tak ada mood. tumpuan lebih terarah menghadap laptop menonton movie yang dah berkali-kali tengok tanpa rasa jemu..cerita korea menjadi pilihan disebabkan jalan cerita yang meleret-leret..menyebabkan mata tak akan tertutup kadang kala sehingga pagi menjelang..

http://www.emocutez.com
============================================================================

ok tutop la cerita pasal stadi..penat la..hahaa..otak pun pikir nak balik rumah je sekarang nie..gila bohsan duduk UUM nie sorang-sorang jer..(nampak sangat menipu duduk UUM sorang-sorang)..tak lah, maksud aku lepak kat bilik sorang-sorang..kawan-kawan semua dah balik rumah..memang buhsan gila la... 

nak jalan-jalan..kedah banjir..so lepak ajelah kat UUM nie Online 24jam..huh! nak makan cafe banyak yang tutop..kena berjalan pergi ke Varsity Mall pulak..jaoh la.. transport dah lah tak ada.. kalau ada dah lama aku cari jalan keluar dari bumi sintok nie..

dalam kepala otak sedang merangka-rangka ayat.. ada sesuatu yang harus aku bentang kan kepada ayah aku merangkap bos besar! proposal dah aku sediakan, motif dan objective beserta misi dan visi dah aku olah menjadi sesuatu yang sangat munasabah! 

ya! balik ni aku patut cakap! wajib! harus! jangan ditangguh-tangguh!

apa dia sebenarnya nie??

baek punya~~!
http://www.emocutez.com


malu la nak cakap...hurm...
http://www.emocutez.com


agak-agak dapat tak erk??
http://www.emocutez.com


pssssttt...agak-agak kalau aku mintak nak bawak kereta sem depan dapat ke tidak heh?? hahaha.....


tapi bos nak pakai kereta apa kalau aku rembat kereta dia?? aku nak pinjam skyline dia tu pun kedekot.. khutbah berjela-jela kalau aku bawak kereta dia..hurm..

tak kan aku nak direct sound kat bos.."erm..yah, jom keluar pergi shopping kereta??" nescaya jawapan seakan-akan ini akan terkeluar..."apa ekau ingat nak beli kereta tu pakai daun getah?" dan selepas itu diikuti statistik dan data tentang keadaan semasa sampai bernanah-nanah telinga aku 2 jam...konfem!

konklusinya ---> alangkah seronoknya berangan-angan! kan3....

cik ctnurulaienz : naik jela bas unic tuh..bayar lagipun..rugi tak guna kan...:)



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

08 November 2010

komik review 2

Salam..





Senyum dulu baru baca okayy!!

http://www.emocutez.com








Ok..kan saya dah cakap yang saya memang admire gila dengan karya-karya dari zint! ramai jugak kawan-kawan saya yang kat sini tanya.. apa yang best sangat baca komik nie?? macam tak berfaedah jer...itu pendapat kau orang.. dengan pantas daku menjawab..







S.U.K.A.H.A.T.I.A.K.U.L.A.H! hahaa






Saya tengok dari segi value yang saya dapat dalam seni komik nie.. macam karya-karya zint banyak berkisar tentang fighting, tapi ada moral di sebaliknya.. think from the bright sight la okayy.. tema persahabatan paling kuat dalam komik-komik dia..kadang-kadang boleh buat saya flashback balik kisah-kisah diri sendiri..kan ada sentimental value disitu..!



http://www.emocutez.com




Allright.. selepas kejayaan Under 18 yang pertama tu..muncul la Under 18 - No Fear..


coooollllliiiooo!






No Fear nie bukan sambungan dari komik  yang first pun..serba-serbi baru..just tema jer yang sama..(Under18 restyle-->bak kata zint).. lepas tu diangkat pulak kelab kaunseling sebagai plot..gila gempak! 






And then muncul la under18 the series.. cerita yang sama berkembang dengan kemas dan teratur.. jalan cerita yang sangat menarik hingga rasa rugi kalau tak dibuat koleksi..




ini koleksi simpanan yang paling saya sayang!





  1. Under18 - No Fear
  2. Under18 - Fear No More
  3. Under18 - Fearless
  4. Under18 - End Of Fear
http://www.emocutez.com







My collections kat sini tak banyak.. sebab saya dah banyak hangkut komik-komik kesayangan saya tuh balik rumah sem lepas.. dibuatnya banjir besar kena kat UUM, habis la komik-komik saya hahaa... yang saya tinggalkan kat sini semua artwork dari zint sahaja.. ada la dua tiga biji artwork dari komikus lain..hehee 





sort of my collections





punya la sayang sampai pembalut pon aku tak buang tau!






if ada sapa jumpa buku ada tanda nama nie..PULANGKAN kat aku!!







p/s ; nanti bila aku free..aku nak review satu lagi siri komik zint! i have all of it..thanks..oklah..sekian sahaja dulu..babai....





 

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

07 November 2010

komikus review 1

Salam...



Jeng jeng jeng!

http://www.emocutez.com




Ok.. tajuk nak gempak je kan? komikus review konon..okay-okay.. serius cakap saya memang tak ada sense of art dalam diri.. main muzik tak reti.. menyanyi pon suara macam cengkerik.. melukis orang lidi pun saya fail tau! so saya bukan lah seorang pakar untuk mengomen hasil kerja orang.. cuma saya memang minat gila la baca komik nie..




Saya terlibat dalam arena komik nie setelah diperkenalkan oleh my sis (not my real sis la..ala-ala kakak angkat gitu).. beliau nie seorang yang hebat dalam melukis.. lagi-lagi picture macam nie! lebih kurang la..



nie bukan my sis yang buat : creadit to xanseviera



Lupa lak nak mention, her name is Sis Deanna..masa tu saya dalam tingkatan 3.. mentah lagi.. Deanna is in form 4.. hujung tahun kan PMR dah habis, so memang enjoy sakan tak ingat la kan..nak baca buku apa lagi ye x??  saya pun melepak la dengan deanna nie.. dia pun show kat saya satu komik.. seriusa saya terus rasa nak baca tau! dah la pages dia sume kaler-kaler..memang meriah..suka3!! Saya terus cakap..PINJAM! and deanna pon cool jeh..


http://www.emocutez.com


Ok komik tuh bertajuk "UNDER 18 by Zint"..

ni lah buku nyer..cooooolio siot!!





Dah name pon Under 18.. memang kena la dengan jiwa kami.. dah kami pon masa tuh memang under 18.. sweet seventeen pun belum..hahaha.. cerita pulak pasal budak skool.. haihh..apa lagi, memang masuk la dengan kepala otak.. nak-nak masa tu memang spirit to rebel memuncak-muncak la kan, rasa nak breaking the rules pon meluap-luap.. so memang KENA! memang PADU!







Daripada saya dok fikir nak buat vandalisme conteng-conteng dinding sekolah, baik aku baca komik kan.. luahkan dalam bentuk yang paling sempoi..MEMBACA.. cool beb!




Ok apa yang aku boleh konklusikan, komik nie memang lengkap jalan cerita dia. dari extreme dan hidup yang gila-gila, fighting and even cinta monyet pon ada..







Review sikit.. Kisah berkisar tentang watak utama dia Ax, Kaio dengan Yosi.. memang saya baca berkali-kali tak jemu.. boleh ulang banyak-banyak kali dalam satu hari..BEST GILA! thanks to Deanna because suggest this comic to me.. start from buku nie la saya memang kagum gila dengan karya-karya ZINT! 









Ok start dari situ, almost all artwork from zint saya ada.. haha... nanti saya try review yang lain-lain okayy!

http://www.emocutez.com




p/s ; all the best to zint and others komikus kat Malaysia nie.. majulah komik untuk negara!!





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

06 November 2010

senyum jer

salam..
senyum sendiri..

mula-mula aku tak tahu apa yang hendak aku buat pagi-pagi macam gini..jam di desktop dah menunjukkan pukol satu limapuloh satu pagi..standard la student an?  mana boleh tidur awal-awal..lagipon ayah dan bonda jaoh kat rumah..so, tak der mana la nak dengar dorang bising-bising suruh tidur.kan3??

bila nak bukak buku buat revision sikit-sikit..cepat la pulak mata nie ngantok..haihh..pelik betol.. dalam buhsan-buhsan aku bercampur batuk-batuk kecil aku pon menghadap la lappy kesayangan aku nie.. dapat wireless free plak an...tersenyum lebarla aku..

dalam tak tahu nak buat ape tuh..aku pon rajin giler la tengok-tengok belog orang2..creative..! suke3! suka pulak aku blogwalking..last-last aku decide nak pegi tengok you tube lah..carik la ape video yang best-best kan.. search punya search punya search...

terjumpa la aku ngan video yang comel nieh..comel tau..smart lorh..byk lagi video dia..search jer kat youtube..

so korang layan je lah video nie ek.. dok buat lepas tension ok kot..kalau menambah tension tuh..tgk la entry yang lain okayy...layan~~ !



video 



cik ctnurulaienz : haha..study sketla lepas nie..tu pon kalau rajin..heheh!




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...