26 March 2010

weeeeee~~~~~

Assalamualaikum...



harinie sangat best..aku bangun agak lambat hari nie... sebab tito pon lambat malam nyer.. jadi terlajak sampai pukul 9.. tapi normal la kot bangun jam tuh.. sebab bukan lah lewat sangat.. huhuhuhu..kalau nak di ikotkan aku sangat psiko malam tadi. bermain-main dengan emosi.. terasa sangat tak stabil.. terasa nak nangis. nak nangis kuat-kuat..waaaaa........



kenapa aku nak nangis..(atau memang aku dah nangis?)..huhuhuhu....aku rasa tahap ke'stressan yang paling tinggi setinggi menara KLCC..tapi masih terkawal..bukan ape...aku rasa semua barang-barang kesayangan aku menuju kehancuran..kesian kat barang tuh.. bertambah kesian kat aku nieh..terasa seperti menanggung kerugian yang sangat besar...(tau lah budak business)..



apakah barang2 aku tuh?????   meh aku list kan kat sini...



Yang pertama dan paling berharga - laptop aku.. ntah nape  lah dia wat hal plak..aduish...payah aku nak wat keja.. masalah nak On langsung x boleh.. bajet rosak biasa jeh..tengok la cam ner nanti...







Yang kedua hand-phone aku - nak kol susah, nak message pon susah.. bley dengar lagu jeh..tangkap gamba. at least ada lagi la function dia.. tapi main function dia dah jadi mengong... 







Pastu sekarang yang latest - broadband aku lak wat hal. tal ley nak connect. aduish.. nak mengedix kat fb pon tak ley dah..huhhuhu 



                                                                    


Itu belom lagi hal kecik2 tuh...gelang kaki my boyfie kasi... tercabut hari tuh.. nasib baik aku perasan.. kalau hilang x tau la..aku sayang sangat..tapi aku sayang lagi kat boyfie aku..huhu...jam tangan mak bagi pon..duet kat bank pon..extension pon rusak..aduyai.. sumanya melibatkan cost........................................................



hey ntah lah ha.. naik poning kepalo nie...hurmmm...lambat laun mental aku pon boleh rusak kalau macam gini selalu...hurmmm..





p/s: nak balik lah...ponek lah....





Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 March 2010

addrop week..

minggu addrop dah pon hampir tiba nie.. bagi aku yang dah semester 4 nak masuk ke 5 nie tengah berkira- kira nak ambil subjek ape sem depan. bagi budak yang ambil general BBA macam aku nie mesti tengah pening kepala nak ambil subjek ape.. aduyai pening... aku dah la kena ambil 7 subjek dengan 21 kredit hour. di tambah dengan ko-k satu jam kredit, so, semua sekali kena amek 22 credit hour.. huh!! gyler ahh...











jap aku nak pk nak amek ape dulu... nanti dah decide aku bagi tau la aku amek ape ngan camner process dia nanti..mesti pressure...

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

17 March 2010

lakonan..


Alhamdulillah..



akhirnya aku dapat jugak kemas kini blog aku nie.. rasa puas hati la jugak sebab dah lama dah aku nak buat blog nie kasi hidup sikit..hahaa.. jadi aku pun terpaksalah mencari material2 yang nak di letak dalam blog aku.. alah bukan nya aku hebat sangat pun. tapi aku seronok. sambil-sambil tuh aku bace blog orang, aku tukar pendapat.




aku suka mendengar pengalaman dan cerita-cerita menarik yang di post kat blog nie.. ada suka, ada bahagia, ada yang kata hidup nie teruk, ada juga bincang pasal agama.. semua nya menarik minat aku.at least ada juga tempat untuk meluahkan segala isi hati...macam aku juga lah..




lagi-lagi aku masih baru lagi dalam dunia blog nie.. dulu sekadar rajin membaca jeh.. sekarang aku merajinkan diri plak nak menulis.. tapi kadang- kadang aku terpinga-pinga jugak.. sebab aku tak tahu apa yang menarik nak aku post kan..hurmmm...sebab aku rasa hari-hari yang aku lalui sekarang nie sangat menarik sampai aku x tau macam mana nak cerita..(yelah, dah hidup ni hanya sekali jer)...


izinkan aku bercerita tentang ape yang aku dapat pada hari ini.. kata seorang ustaz yang mengajar aku berkata  :


"hidup ini hanyalah pinjaman semata-mata. kita sebagai manusia yang hanya pelakon di pentas dunia.. macam yusof haslam juga, buat filem.. lepas jer berlakon.. CUT!!.. dan lepas tuh, kita akantengok balik lakonan kita tuh, bagus atau tidak..



kalau tak bagus boleh ulang semula..tapi bila kita mati kelak..di akhirat nanti semua lakonan kita di dunia ni akan dipertontonkan semula.. tak ada lagi CUT!! ACTION!!.. dah x boleh nak ulang tayang semula..hidup ini adalah pinjaman semata-mata..


manakala MATI itu adalah PERMULAAN bagi sesuatu yang TAK AKAN BERAKHIR.."

Prof. Madya Dr.Ustaz Abdullah bin Abdul Ghani (UUM COB)




semua orang mahukan perubahan. aku juga mahu berubah.. berubah ke arah jalan yang menuju kebaikan. memang susah nak berubah. tapi jika ada usaha, semangat pasti boleh. aku cuba menjadi seorang yang lebih baik. ahh,, orang mesti kata, muka macam ko ni boleh caya ke nak berubah?? macam bagus jer minah nie.. muka macam jahil, nak cakap pasal agama konon......



tapi tu semua kata-kata  yang membuat kan aku menjadi lebih tabah... memang aku seorang yang open minded, gila-gila tapi aku tetap mahu menjadi orang yang boleh di banggakan oleh ibu dan ayahku... ilmu yang aku aku akan gunakan dengan sebaik mungkin. saat aku menaip tulisan ini,, adalah waktu selepas subuh.. aku rasa sangat tenang..



jadi sebagai manusia dan juga sebagai pelakon dunia.. berlakon lah sebaik-baik yang kita mampu.. jangan kita menipu diri sendiri.. aku? insyallah-dengan izin Allah.. aku berusaha untuk mencari dan menjadi seorang yang berguna.. INSYALLAH.....




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

HOtt!!!~~~~

lame gyle x updated blog nie...hurmmm..
macam dah kurang mood plak..
lately because of the busyness of my class, my schedule, my activities, coming exam, plus the problem of the laptop, money and so on make me feel very-very dizzy..

oh i wish i can go far from all this matter..
i want to spent my time alone.. 
nobody can disturb me..!!
but i know that i can't live alone without everybody..
so,, im just pray to god that i can solve all the problem that happens.. 

semalan aku pergi gunting rambut...
aku rasa ringan jer kepala aku nie..
hilang dah pening-pening aku..
tapi aku sayang rambut aku yang panjang tu...
tapi bila fikir,,rambut boleh tumbuh balik..
jadi aku relakan je lah... 

cuaca sekarang nie panas sangat kan???
sampai aku keluar kejap jer pergi jemur kain..
masuk balik dalam bilik aku dah rasa panas sangat kepala aku nie..
kena mandi basahkan kepala...
(nasib baik rambut dah pendek)
huhuhuhuhu....
tapi bila aku bangun pagi pun, aku dah tak rasa sejuk..
kalau dulu masa mak kejut suruh pergi sekolah..
punya la malas nak bangun mandi sebab sejuk sangat air kolah tu..
tapi sekarang, pagi2 rasa berbahang..
sama je tahap dia macam mandi tengahari...

harap hujan turun besok..
sejuk sikit hati aku..
sejuk rasa diri nie..
mood pun bley calm..
damai dan tenang selalu...

oklaa... see all next time..doakan hujan besok.. boleh kita tengok pelangi..indahnya..


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

13 March 2010

~~sengal~~

Salam..(^_______^)



Hari ni rasa macam sengal je.. tak tau la kenapa boleh rasa macam tu.. pada hal saya nie tak de la kiranya orang yang sengal.. (pendapatsaya sendiri laa) kalau tanya member-member mesti dorang nafikan...



So saya pon bermalas-malasan la hari nie.. Jaga je dari tidur, saya terasa sakit tengkuk, badan-badan semua sekarang rasa sakit-sakit.. hurmm apesal entah.. tu yang saya cakap sengal tadi tuh.. huhuu...saya pun tengok lah handphone saya.. jam 11 lebih kot.. lambat gila bangun hari ni.. maklumlah hari sabtu kan cuti..bestlah..



So saya pon rasa sangat buhsan.. tak tau nak watpe.. saya pergi tekan-tekan lah henfon buruk saya tu.. Saya sibuk la nak taip facebook...and then saya pon tengok la profile n email saya..pastu sebab den rasa sengal2.. den pon post la kat facebook den tuh..


"sengal-sengal ubi la rasenyer harini"



Tup-tup... tak sampai 1 minit dah ada orang komen.. member semua macam dapat satu kuasa untuk kutuk dirku kow2.. adeeeesss.... teruk jugaksaya kena masa tu... siap panggil saya zoro plak.. mengong kawan-kawan den nieh...



Tapi nak wat macam mana... lantak lah apa mereka mau nak kata kat saya.. saya buat  tak tau je la... At least dapat jugak release tension.. heehehe... to all my friends.. thanks for being my friends... to my boyfie... I love you... hehe .. to my family.. tak sabar pulak nak balik jumpa semua..



sayang semua..salam...



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

10 March 2010

mEnCiNtAiMu CiNTa

jauh sudah ku jalani,
kisah cintaku yang penuh berduri dihati,
saat ku hancur dah rapuh,
ku TAK yakin lagi,
.....cinta di dunia ini....

hari-hari ku lalui,
tanpa ku sedar,
ada yang basuh hatiku,
banyak yang inginkan dia,
dia yang terbaik,
....hingga luluhkan hati....

yang tulus mencintai KU,
 menyayang KU,
memahami setiap nafas KU,
saatku yakin dialah milik KU,
....SUNGGUH ENGKAU SEMPURNAKAN DIRI KU....

....dan tuhan masih menyayangi aku....
....DIA beri KAU untuk KU....

yang tulus mencintaiku,
menyayangku,
memahami setiap nafasku,
saatku yakin dialah milikku,
...SUNGGUH SEMPURNANYA HIDUP KU...

p/s : puisi ini ditujukan khas buat Azran Abdullah a.k.a cyan..my boo that always make me happy, love me, care about me, pamper me.. i really love him.. i am really-really love you sayang..nobody perfect, but you perfect me..        


.........I LOVE YOU.......

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

moody

hari nie aku masih tak ada mood untuk post ape2 kat blog kesayangan aku. mungkin disebabkan satu dari barang berharga aku sudah rosak. barang yang amat penting bagi aku. bertambah penting untuk aku dan blog aku nie..ia adalah LAPTOP aku...



 rindu gyler kat laptop nie.. moga kesihatan nyer akan baek seperti sedia kala..





maybe bila laptop aku dah elok nanti aku akan update blog aku nie.. hurmmm,,pakai laptop pinjam nie rasa susah sikit, sebab yelah nanti x pasal-pasal rosak..aku jugak kena ganti. tu satu hal, buat nyer dia tarik muka ngan aku, x ker susah aku.. so,, sabar jela.. tunggu la sampai laptop aku dah di baiki yer..
papai sumer...


Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

08 March 2010

Communication Skill..

1400 pm - Ahad - 07032010

Harini aku kena pergi dewan Tan Sri Othman, UUM untuk dengar satu  ceramah. A Creative Professional Talk...paling aku teruja sekali ialah, penceramah yang diundang ke majlis tu.. beliau adalah pengacara no 1 Malaysia. Aznil Hj Nawawi.. sangat2 teruja kerana berpeluang la juga dengar, tengok dan lihat aznil @ pak nil dari dekat.. 

Ya ALLAH.. mudanya dia.. sangat awet muda, muka macam babyface. dalam tv nampak tua plak..hehehe..tapi pape pon dia tetap comel sangat..yang aku nak tulis bukan lah pasal pak nil nie..walaupun aku minat tengok dia, tapi tujuan utama mestilah pada ilmu yang disampaikan kepada kami pada petang itu. 


Ilmu tentang kemahiran berkomunikasi. satu cabang ilmu yang sangat - sangat penting pada zaman ini. rata-rata majikan akan mengambil pekerja yang mempunyai kemahiran dalam berkomunikasi.

I still remember my lecturer said in one of my management class. He said that an employee must have T = ATTITUDE, SKILL, KNOWLEDGE to do TASK (TASK).. what he said is true. Many, not many laa, most of the student nowadays didn't have an ability to communicate with people because they didn't have the wider knowledge and they didn't want to change their attitude. 



Aku menulis macam aku sangat hebat dalam hal nie.. padahal aku sama dengan jer dengan ape yang aku tulis tadi tu..hahaa.. tapi memang betol la komunikasi tu sangat penting. dengan bercakap jer kita boleh meyakinkan orang, berbincang, dan sebagainya. (rasa-rasa lepas x aku jadi lecturer)..haha..

Aku akan terangkan kat semua apa yang aku dapat masa sesi tu..bahagian yang kedua..tunggu jer sambungannyer..



Aku bukan ape sebernanya, aku xda idea and mood plak nak menulis harini.. mungkin sebab aku rasa banyak sangat plak benda nak fikir. so bila aku rasa aku  boleh berkongsi idea dan pengalaman aku, aku akan kongsikan pada suma kat blog nie ok..




p/s : lupa plak.. cam bese laa.. aku sayang keluarga aku.. aku sayang kekasih hatiku..rindu pada keluarga dan rindu pada dia juga..hehehe.motif letak gamba pon aku tak tau..senang cerita... suka-suka..hehehe...tidur dulu laa... salam...



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

07 March 2010

hujung minggu ku..

 As- salam..(^______^) 




Hari nie hari sabtu... aku tak dapat tidur.. aku pon tak tau la nape.. tapi malamnye tu aku ade minum air nescafe..air feveret boss n aku n my boyfie jgk..huhu.. kalau kat rumah minum air tu lena jer tido..tapi kat sini, minum air nes bley jage sampai petang..hebat2...

sedap tau air nie..kalau aku buat lagi sedap..my boyfie suke..hehe



Puas aku pakse mata nie tito..x mau jgk..aku dah boring tahap gaban dok tunggu mata nie nak lena..so aku pon decide la bace buku..buku Teori dan Amalan Perniagaan Islam plak tu.. fuh.. agak rajin aku masa tu..haha.. bila dah lame sket dok baca, aku dah mula mengantok..haha..yes.. xsaba nak tido.. aku pon tutop la buku tu.. 






Bila dah ready jer nak tito.. mate nie plak dok terkebil2.. x mau plak mata nie lelap..tadi ngntok sgt..hampeh tol laa..hurmm... aku sambung bace novel plak.. novel yg aku suka besela.. novel fiction, kalau x pon epic.. tu jerla yg aku minat..bace sampai dah nak abeh dah buku yg setebal 234 pages tu..n dgn sendirinya aku tertito...zzzzzzZZZZ!! 




aku x taula pukol bape aku tito masa tu,,tapi dalam area2 kul 10 kot..and then aku terjage plak jam 1 tghari sebab alarm aku bunyi..haha..terok betol time management aku.. nama jer blaja kat universiti pengurusan.. tapi pengurusan masa giler terok..huhuhu..tapi bangun untuk tutup alarm tu jer,,pastu aku tido balik..hahaha...last2 aku terjage jam 3.40 ptg..alamak!!!!!!!


aku dah lambat!! aku dah lambat!! 
 


Aku sepatotnyer ade Ko-Kurikulum kat U aku nie kol 4 sampai kol 6..satu aktiviti yang paling aku malas sangat nak attend. xtau la nape..maybe sebab hari sabtu..n hari jumaatnyer cuti..so macam x best lah..sebab da best2 cuti pastu kena plak datang Ko-k yang dua jam tuh..hurm.. tapi nak wat camner kan.. terpaksa lah.. kang kena bar x pasal2 jer dapat F..


haha..nie lah group ko-k aku.. Siswaniaga III- kumpulan B. picture nie aktiviti luar kampus yang kami orang pergi haritu..



Hurmmm..masuk clazz tu..lepak jer cam bese ngan mereka- mereka itu.. aku juga rasa sangat best hari ni walaupon aku mengantuk dan mamai2 lagi.. nasib baik hari ini ada game, kalau la wat aktiviti membaca..tentulah aku orang yang pertama sekali tidur bawah kerusi..hehe..apa - apa hal pon.. best la hari nie...balik...menulis and sekarang aku rasa aku patut tidur..



p/s : lena,,,lena  wahai puteri...selamat malam semua..adios...   
 



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

05 March 2010

corat-coretz

hellow...

ngongotz-ngonegtz...hehehe..mane ntah datangnya perkataan tu. aku pon xsure mana asal usulnyer. tak penah plak ahli sejarah menkaji dari mana asalnya. yang aku tau that word is easy to pronounce and menarik tok diamalkan.. FYI, that word bukanlah mencarut or manghina sape2. it's just a luvly word that always been spoke by me..huhuhu..


aku pon dah x igt mana aku dapat perkataan ngongotz tu.. yang jelas dalam otak aku, firstly aku dengar dari cousin aku..cik ina.. dia la suka sebut perkataan tu bila ada benda yang dia suka or x suka. aku plak ter 'influence' dari dy.. and we say that word even we happy, angry, sad or just want to praise people..hehe..dah jadi kebiasaan bagi cik ina ni menambah 'zo' dalam setiap percakapan kami.


seronok jgk.. bila aku nak panggil makan..aku akan kate.."jom kita makanzo"..hahaha.. i don't look it as a stupid thing and i didn't mean to spoiled the malay word.. but it is fun for us.. make our relationship more close. tak salahkan???


last2 perkataan ngongotz menjadi sebati dalam hidop aku. rase x lengkap plak x sebut perkataan tu. macam korang2 la yangn suke dok tambah perkataan 'dowh', 'poik', 'lol' dalam setiap percakapan harian korang. walaupon korang x tau ape sebenarnya maksud disebalik perkataan tu. 


just nak menyedapkan ayat jer..tapi manusia sume laen2.. kata pepatah rambut sama hitam,hati lain... dulu yela rambut sume hitam.. sekarang rambut sedia ada hitam dok letak kaler blond. dumb blond..hahaha..


berbalik pada story aku tadi, ada orang yang sensitif bila dengar perkataan tu.. bagi mereka aku ni sedang mencarut kat dorang. mana ada aku mencarut. aku pon x suka menggununakan perkataan camtu kalau marah. laenlah kalau aku termelatah.. hahaha.. tu di maafkan lah jugak kan.???


so last2 bagi yang terasa tu, aku terangkan la,, yang maksud ngongotz bagi pandangan aku adalah "sayang"..hehee.."ngongotz = sayang"... mula2 sume x caya.. maklumlah aku dikenali sebagai kaki kuat kelentong. haha.. tapi ada aku kesah?? hahaha...so aku teruskan lah jgk menyebut perkataan yuh..sampai kawan2 aku pon dah mula mempraktikkan perkataan tu. ade jgk aku cakap kat kawan aku..


aieen said :awak nie ngongotz la...
mr/s X said :awk lagi ngongotz...
aieen said :awk ngongotz kat sy ker??
mr/s X said :ngongotz awk jgk...


hahaha... kelakar pon ader, lawak pon ade.. rase nak gelak sampai guling-guling..lantak la ape orang mahu kata.. kita punya kehidupan kita sendiri. kehidupan yang kita sendiri corakkan. if kita nak dengar asik nak dengar cakap orang, bukan nyer mereka boleh tolong kita pon kan??


tapi yang paling penting sekali.. dengar cakap orang tua kita. kerana derhaka pada mereka hanya neraka saja lah tempatnyer..


haaa..i think tu jer la yang ingin aku luahkan..hehee.. ape-ape hal jom la kita ber'ngongotz - ngongerz' same2 k.. c ya next time..chow dulu..




Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

karang-karangan

hello~~
this is the first time i wrote something through my blog. felling very excited and curious about this stuff.Firstly i like to thank to ALLAH s.w.t because give me the opportunity to write in this column. thanks to my family who always support me in everything that i am doing. without them i fell so lonely. not forgotten to my beloved bOo that always care about me, and love me so much (love you too). my friends who always make me smile and happy and also with all the blogger that inspired me to wrote in the blog.
this blog is created just to share knowledge and ideas, to view my thought and to sharpened my writing and communication skills. this blog also as my appreciation to all the best thing that happens in my daily life.
love Allah..
love Muhammad s.a.w..
love my life..
love my family..
love my boo..
love my friends..
love myself...
thanks for reading..
jom ber ngotngetz??
heheehe...
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...