22 May 2017

Seberapa Pantas?

Assalamualaikum.
Page 142 from 365.

Seberapa pantaskah kau untuk ku tungguCukup indahkah dirimu untuk s'lalu kunantikanMampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukkuMampukah kita bertahan disaat kita jauh
Seberapa hebatkah kau untuk kubanggakanCukup tangguhkah dirimu untuk s'lalu kuandalkanMampukah kau bertahan dengan hidupku yang malangSangguplah kau meyakinkan disaat aku bimbang
Celakanya hanya kaulah yang benar benar aku tungguHanya kaulah yang benar benar memahamikuKau pergi dan hilang ke mana pun kau suka
Celakanya hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakanHanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkanDiantara peri aku s'lalu menantimu
Mungkin kini kau t'lah menghilang tanpa jejakMengubur semua indah kenanganTapi aku s'lalu menunggumu disiniBila saja kau berubah pikiran


Perasaan hati bila mendengar bait lagu.. lebih terarah kepada somebody. Pergi dan hilang kemana pun dia suka... Ah celaka.. Kerana rasa sayang tetap setia. Begitu aku banggakan, begitu aku gagahkan. Mohon dipanjangkan. persoalannya adakah pantas dia bagi aku? 

Tetap setia kerana ada sesuatu yang pasti, yakni rasa sayang dan rindu yang di anugerah ilahi. Bila saja kau berubah fikiran, aku tetap di sini.. Menanti... 

Sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 May 2017

Selamat Pengantin Baru Brother!

Assalamualaikum...

Page 141 from 365.

Apo koba waghih? Sihat tak?

Hari niaa den nak cakap nogori yo sini. Maleh den nak cakap KL. Sobab eh den nak cubo. Rupo eh payah menaip bahaso nogori dan becakap nogori secaro lisan ni..Bilo bercakap lanca yo poie eh, bilo menulih gagap den nak mengejo satu-satu!

So balik kito pado tajuk asal.

Alhamdulillah, pado duo puloh duo haghi bulan  April , topat jam sepuloh setongah pagi abang den yang sulong tu ha dah solamat dah jadi suami oghang! Syukur Alhadulillah. Dah nak masuk bulan onam dah jam niaa baru la raso nak update pasal kawen abang esey tu. Tahniah la big brothaaa!!


Gamba pun curi dari facebook abang..adoi.. hahaa
Adoi, lambek boto nak wish majlis kawen abang sendighi. Ontahlah, ponek tau tak buek kojo kawen ni. Ontah time den sok camno la agak eh ponek eh.. Alhamdulillah semuo jalan dengan lancaa. Selamat dah.. Syukur.. Bilo dah lopeh settle semuo bondo baru raso ngam nak share siniaaa..

Apo-apo pon selamat menjalani alam rumah tanggo la hondak eh..Den tak tau sobab bolum kawen laie, tapi den doa yang baik-baik yolaaa.. Copek sikit dapek pejal junior.. so boleh la berlari berkejarannn eden dongan anak-anak buah... hahaa

Selamat pengantin baru Bang jai & kak Ila...

sincerely,
sitinurulaieen.
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

20 May 2017

My Someone Special

Assalamualaikum..

Page 140 from 365. 

Hi readers.

Sebenarnya aku dah lama dah nak up entry ni..tapi tak tau kenapa entry ni tak terpost. So aku cuba sekali lagi gagahkan diri untuk post this entry. Sejujurnya, aku sendiri tak tahu macam mana and bagaimana nak terangkan tentang seseorang ni. Agak terhad bagi aku untuk menulis secara freely berkenaan dengan this special man of mine. 

Okay let me introduce you. His name is Mr H. I know him for almost 3 years now. First kenal masa aku dan dia sama-sama bekerja di satu company sales di Melaka. Mula sebagai leader dan downline. Camtulah.. 



How is he?
He is kind to me. Always make me laugh and take care of me. He manage to handle me when I buat perangai. Kira tahap boleh tahan la dengan aku punya gila. Sebab bila aku buat gila, aku main tinggal je dia. Bila aku kata pergi kau mampus, maknanya pergi mampus. Yes, that me! 


Is he a romantic person?? 
Yes and No. He is so unpredictable. Sometime he can be very thoughtful, sometime he don't care at all. When he in a good mood he will always make sure that I am happy. The best things is dia akan make sure aku makan and kenyang setiap hari. So boleh diterima la kan?? hahaa 

Menepati ciri-ciri idaman ke?
Tidak. hahaha, semua ciri-ciri yang aku nak tak ada kat dia.. hahaha, tapi semua yang aku perlu ada kat dia.. Hee. Yang penting dia terima aku seadanya. Baik buruknya perangai aku. Aku tak suka lelaki panas baran, so aku dapat lelaki yang always keep me calm. Yang boleh layan perangai cepat bengis aku ni. Boleh tadah telinga bila aku membebel.. Paling best diam je bila aku buat perangai.. 



Boleh bertahan ke??
Actually aku tak tahu nak kata apa. Hubungan masih baru, walaupun dah nak masuk 3 tahun. Banyak lagi yang kami perlu belajar. I am just pray and wait for something special to happen. In shaa Allah. See, I actually got many things to write about this relationship, but at the end I don't have anything to say. Biasa la dalam relationship always got up and down. Always quarrel everyday. Sometimes I hate him the most. Sometimes I miss him the most. I don't know. 

Bila nak kawin?
Siapa yang tak nak kawen kan? Most of my batch semua dah bekeluarga. Dah ada baby berderet dah. Tapi jangan tanya aku bila. Just doakan sahaja semua berjalan dengan lancar. Both of us baru start over new career. Business baru nak up, so focus memang pada career growth. Untuk masa depan jugak. Hopefully semua berjalan according to plan. Please pray for us.



Harapan dalam hubungan..
I just harap boleh jadi yang terbaik untuk this relationship. To always learn about each other and communicate better. I do really wants honestly and trust. That whats make the relationship strong and tough! 


So, here that is the story about my someone special. Tak ada romantic, over the top macam dalam drama ke apa. Sebab reality dia hanya aku dan dia je tau. So thank you Mr H for being here with me. Even everyday always get angry with you, but still i love you. 

Thank you. :) 

With love,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...