04 September 2017

Quick Update for Quarter 4.

Assalamualaikum...

Page 245 from 365.

Apa khabar guys. Pejam celik pejam celik dah masuk bulan september. Time is running out really fast! Alhamdulillah, Thank to ALLAH sebab bagi aku peluang untuk merasa nikmat yang terhingga banyaknya sehingga hari ini. 

Just a quick update about me. Just in case I'm forgetting who I am one day, Ahaks! 

1. Career 
In my career, a lot of thing need to catch up! Plus for this Quarter 4 (Q4) a lot of money and contest that company throw yang tak seharusnya aku biarkan terlepas ke tangan orang lain. Kena kerja sungguh-sungguh Cik Aieen. An apple product tu. Iphone 8 weh! Senang cerita semua product dari apple!. Oh ya, for those yang tanya Cik Aieen kerja apa - I am a Fulltime AIA Takaful Life Planner. Yesssss!! I am an Insurans Agent!.. Do contact me :) 011-3970 9391

Looking for better career. Pm me!

2. Love Life
Perlu ke nak update about this? Kahkah. Just getting ready je now.. Ready for what, nanti ler aku update bila aku tak lupa.. Persediaan nak kene ambik this month. Maybe kursus kawen. Even aku dah lama attend kursus kawen, just for the sake of teman encik H.. Kena la attend sekali this time. Bila nak langsung.. Ontahlahhhhhh, tunggu masa jer. Ahahaaiii... 

Some Inspiration :)

3. Financial 
Macam biasa la, tight! Ramai yang beranggapan kerja sebagai agent insurans ni kaya-raya. Yes memang aku tak nafikan. Itu apa yang kawan-kawan aku fikir apa yang aku earn la.. Padahal kawan-kawan tak support pon.. Kahkah.. Memang sekarang tak nampak lah kaya nye.. But slowly bro, Im catching up! Alhamdulillah for all the rezeki from The Almighty.. Syukur.
He knows best!
4.Health
Hurm, quite challenging for the past few month! At the age of 29years old, I've got a chicken pox.. Hahaha, sedih pulak aku bila orang tanya kenapa? Selamba jawab chicken pox, orang gelakkan pulak.. Huhu. On and off. Tapi nak merungut apa, 28 tahun hidup ALLAH bagi nikmat sihat, baru demam sikit dah nak mengeluh?? Wake up Cik Aieen.. 

Sakit-sakit dah ada medical card lom? PM me.
5.Mental & Fizikal
Mental sekarang tengah bersemangat. After facing a down moment, so time to boost up balik momentum. Sekarang kurus melidi. So ada persiapan nak gemukan badan.. 



6. Cuti-cuti.
Tahun ni tak berkesempatan nak becuti jejauh. Sibuk memanjang. Hanya mampu throwback je memory berjalan last year. But next year will go someplace that I've been dreaming off. Can't wait for January 2018!


Bila nak jalan-jalan lagi woih!! 
Overall itu ajelah update about me for this year.. May Allah ease everything. Hopefully what I plan and dream this year will be granted. In shaa Allah. Amin. Thanks guys for reading :)
Hope I can write more. Krik2. Bye.

sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

28 July 2017

Chicken Pox is not COOL at ALL!!

Assalamualaikum..

Halaman 209 dari 365.

Hi semua. Apa Khabar? Hope sihat la engkau orang ye. Harini cik aieen tak berapa sihat. Cik aieen terkena chicken pox. Serius tak cool langsung kena chicken pox bila dah besar macam ni. Umur nak masuk 3 series pulak tu baru nak kena chicken pox! Huaaarghhhh..

Bukan nak merungut atau apa. Islam kata sakit itu kifarah dosa, Alhamdulillah. Yang buat tak cool adalah kerana chicken pox tu naik kat muka.. Bila effect muka, korang tau jela kan, macam aku ni ha - kerja kena jumpa dengan orang ramai - sekaligus rasa tak confident kalau muka macam hapa.. Adui!

Simptom dia boleh refer gambar di bawah.


Alhamdulillah, walaupun kena chicken pox, tapi tak demam or sakit kepala. Sempat settlekan semua kerja and taip entry ni. Nak jalan pun dah tumbuh satu kat tapak kaki. Memang nak suruh aku rilek kat rumah la katanya kan..

Anyways orang kata nak cepat elok kena minum air kelapa muda banyak2. Sekarang dah kebah sikit, tapi gatal-gatal tu tak payah cerita la kan. Rasa nak garu tapi tahan je. Rusak sudah kejelitaan aku.. hahahaa..



Apa-apa pun kau orang doakan la ye supaya cik aieen cepat sembuh dan boleh kerja macam biasa. Siapa tau lepas ni bertambah gojes dan sukses pulak kan. Amin. In shaa Allah.

Ok chow dulu la ye.. mau beradu.

Till then.

sincerely,
sitinurulaieen
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

12 July 2017

Salam Syawal 2017

Assalamualaikum.

Page 193 from 365.

Di kesempatan ini, aku hanya nak mengucapkan selamat hari raya aidilfitri 2017 kepada semua yang membaca blog picisan aku ni. Mintak maaf sekiranya ada di dalam tulisan aku yang menyinggung hati pada sesiapa yang membaca.


Yelah, aku pun manusia biasa. Tak lari dari buat silap. Salam kosong-kosong buat semua yang mengenali. 

Alhamdulillah raya aidifitri 2017 bagi aku sangat meriah. Tahun ni alhamdulillah dapat beraya bersama keluarga tersayang, anak buah pun dah betambah dan riuh rendah suasana tu tak payah cerita la kan. Seronok dan meriah. Alhamdulillah thanks ALLAH. 

Tahun ni aku still beraya sebagai orang bujang.. Haha, okaylah bujang boleh serve kat mak dan ayah lama sikit  ye dak? In shaa Allah doakan tahun ni jelah aku sambut raya bujang. Tahun depan moga bersama dengan suami la pulak ye dak??


Okay la guys, aku rasa sampai sini je aku larat nak menaip.. menguap besar gila dah mulut macam badak air.. sangap sungguh pulak rasa.. Hahaa. 

See you in the next entry.

Sincerely,
sitinurulaieen



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...