17 October 2017

Sakit Gigi - Petua Kurangkan Rasa Sakit

Assalamualaikum.

Halaman 288 dari halaman 365.

Hi readers. Alhamdulillah dah middle of October dah sekarang. Huisshhh, cepat sungguh la masa berjalan now kan.. Hurm, I don't know la why lately sakit banyak datang menjengah. Maybe dah tua.. Hahaaa.. Sedar diri :(

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara

Seriusly tengah sakit gigi sekarang ni. Tapi entah mengapa takut sangat nak jumpa dentist. hahahaa, Weh, maybe bila umur dah nak masuk 3 series ni semangat nak jumpa doctor tu memang merudum woih. Bukan la takut mana, cuma entahlah.. 

Dulu masa early 20s happy je jumpa dentist cepat if sakit. Maybe in my mind masa tu I'm healthy, I'm still young. So memang takde la nak takut-takut jumpa dentist/ doktor. Kahkah. Kelakar pulak bila di ingatkan balik semula.. hehee.. Anyway, doakan takde apa2 la gigi ni. Maybe kene tampal la kot. 

Petua yang aku guna sementara nak jumpa dentist. Yang aku rasa agak mujarab la jgk untuk kawal rasa sakit gigi ni.

1. Cengkih

  • Okay serius ni aku try buat after dengar suggestion. Memang dia tak akan stop kan sakit gigi berlubang tu on the spot, tapi lama selepas tu sakit gigi aku surut.. Alhamdulillah.. Haha, so far berkesan dengan aku. Cara dia tumbuk lumat cengkih tu, pastu serbuk tu letak kan kat tempat yang sakit.. Tahan jela rasa dia yang pepayau pedas tu.. Hehee
Cengkih

2. Kumur Air Garam
  • First apa yang aku buat, aku berus gigi and letak garam sikit kat colgate tu. Lepas tu kumur dengan air garam suam.. Cara dia letak dalam sesudu kecik garam dalam air suam, lepas tu kumur dengan air tu. So far lps tu akan rasa macam tak denyut sangat la.

3. Ubat sakit gigi cap kaki 3
  • Okay, bila tak tertanggung sakit gigi, kepala semua berdenyut jugak woih. So makan la ubat. Memang dia mcm painkiller. Tapi tak di galakkan sangat la nak makan banyak2. Lagi satu ada ubat cap kaki 3 ni yang serbuk, tu aku letak kat tempat yang sakit. In shaa Allah kebah la sikit.
ubat sakit gigi tablet - paracetamol
Ni yang serbuk panya
                                 
4.  Ubat gigi sensodyne kaler purple
  • Okay so far aku ni memang ada probs gigi sensitif, sebab aku susah sikit nak makan makanan yang sejuk, lagi lagi ais. So aku try guna sensodyne yang kaler purple ni. So far okay la untuk gigi yang sensitif macam aku ni.
Selain dari ni pun boleh jugak
5. Jumpa Dentist
  • Last sekali sila la jumpa dengan dentist anda. Takut macam mana pun kita wajib jumpa dentist at least 2x setahun. If kita jaga gigi kita elok-elok, In shaa Allah kita boleh pakai lama - sampai hayat dikandung badan. Hopefully dapat jumpa dentist yang handsome! hahaha, kurang debau mak!
Hi hopefully jumpa dentist yang cute.. Hilang sakit mak!



So itu jelah aku nak taip arini. hahaa.. till we meet again. Didoakan sesiapa yang baca entry ni, semoga sihat-sihat sentiasa, dipermudahkan segala urusan dan murah rezeki masing-masing ye. Chioooooouuuu :)

sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

06 October 2017

My Small Career Achievement

Assalamualaikum.

Page 277 from 365.

Hi readers, how are you?

Alhamdulillah, September is already gone. Now we are in the month of October. Of course I rasa the time is running too fast. Because throughout this year I've been busy chasing my dream and in a blink of an eyes is already near to the end of the year..

But anyways, I feel glad and bless for the progress and achievement yang I dah lalui sepanjang tahun 2017 ni. Hopefully Allah mempersempatkan I untuk capai impian I - bahagiakan mak dan ayah. To make them proud of me!

For my career development, Alhamdulillah - Great!!

In the month of September, the CEO of AIA Berhad - Madam Anusha throw a challenge to our agency - Stable Vision Corporation Bhd to achieve RM2.5 million ANP in a month of Sept. We take that challenge and just do it without hesitation! hahahaa. Padahal goyang woo.. But Mdm Anusha actually one of the booster for us to keep focus and keep going! Thank You Boss!!


And......................

Sorry boss, we did more than you want!
WOWWWWWW.. Congrats SV members.!!

We all ni semua budak nakal, tak dengar cakap. Boss suruh buat 2.5 million je.. Sebab warga Stable Vision nakal, we did more... Sorry bosss!! hehehe..

Alhamdulillah, all praises to Allah, I achieve an anugerah on that night.. Hehe, Its a small achievement for me and also a booster for me to aim higher for this month on-words. I am a 7th Runner Up for this challenge in a category Top 10 Producers (New Life Planner).

I love that tumbler - Thanks Ceo & SV.. Smart!

By the way, with this booster I am blessed that I am in the right industry for me. I am in the right company and in the right agency. Alhamdulillah, Thank you Allah for your blessing. I also want to  say my gratitude to my business partner ABDUL HAKIM - for always helping me throughout this journey.. And my leaders, my seniors and also for my beloved clients for trusting me and supporting me! Thank you so much. I love you!!

Pose cun sikit, smileeeeee :) 

Free-styler - Yes we are Havoc team!

If you are looking for great business, having a career development, better income and helping others - come and join me as a life planner. Together we make our dreams come true!!

Contact me at
011-3970 9391
Cik Aieen.

sincerely,
sitinurulaieen
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

30 September 2017

Wake Me Up When September End

Assalamualaikum..

Halaman 271 dari halamaan 365.

Apa khabar my readers, harap kalian okay-okay jela ye.

Its already the end of September month.. Alhamdulillah for the past month, a lot of bittersweet things and memories happened to me. Syukur aku masih bernafas dan masih bergerak dalam dunia nie... Lama sudah tak menulis kat blog.. Kesian blog (even takda siapa baca hahaha)..

Actually I tried to write more here, that is my 2017 resolution but end again I'm still neglect this blog.. sigh** Dah berhabuk sampai ada benda yang aku outdated kat blog ni, tapi aku tak tau macam mana nk edit. Hampeh!

Angan-angan nak make over blog sampai sekarang tak  kesampaian.. Kekangan masa buat aku langsung tak boleh nk membebel kat sini apatah lagi nak godek-godek segala bagai coding-coding yang kengkadang memeningkan saraf urat kentut! Ceit!

Ada sesiapa terer and ambik upah makeover blog tak? Mai pm aku weh.. Aku memang nk makeover blog bagi nampak professional sikit.. If ada anyone drop comment kat bawah ye?.. Dalam masa yang sama, aku rindu zaman membebel kat blog.. Sebab aku rasa blog ada satu sentimental feeling yang buatkan aku rajin nk mencurahkan isi hati.. Entah tak tau kenapa facebook/instagram bukan tempat untuk aku bercerita...

Dengan kuasa viral yang melampau-lame pau sekarang ni, benda tak betul pun jadi betul... Fitnah berleluasa.. so aku prefer jadi scrolldown reader sahaja and like a few of my friends activities only.. Hahaa.. Im still obsessed with blog.. Dulu kini selamanya.. Hahaha..

Ah sudah lah, penat pulak nak menaip..Dah lah pinjam wifi Mcd je ha.. Almaklumlah zaman pak jib ni, memamg semua benda kalau ada yang free grab aje.. melampau nau dia punya komitmen zaman akak ros ni.. Sabau jelaaa ye dak..

Till then, till we meet again.. Hope whatever things that you are working at, success be upon you! In Shaa Allah 😘

p/s; sometimes it takes an overwhelming breakdown to have an undeniable breakthrough.. May Allah Ease..😎😊


Sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...