12 July 2017

Salam Syawal 2017

Assalamualaikum.

Page 193 from 365.

Di kesempatan ini, aku hanya nak mengucapkan selamat hari raya aidilfitri 2017 kepada semua yang membaca blog picisan aku ni. Mintak maaf sekiranya ada di dalam tulisan aku yang menyinggung hati pada sesiapa yang membaca.


Yelah, aku pun manusia biasa. Tak lari dari buat silap. Salam kosong-kosong buat semua yang mengenali. 

Alhamdulillah raya aidifitri 2017 bagi aku sangat meriah. Tahun ni alhamdulillah dapat beraya bersama keluarga tersayang, anak buah pun dah betambah dan riuh rendah suasana tu tak payah cerita la kan. Seronok dan meriah. Alhamdulillah thanks ALLAH. 

Tahun ni aku still beraya sebagai orang bujang.. Haha, okaylah bujang boleh serve kat mak dan ayah lama sikit  ye dak? In shaa Allah doakan tahun ni jelah aku sambut raya bujang. Tahun depan moga bersama dengan suami la pulak ye dak??


Okay la guys, aku rasa sampai sini je aku larat nak menaip.. menguap besar gila dah mulut macam badak air.. sangap sungguh pulak rasa.. Hahaa. 

See you in the next entry.

Sincerely,
sitinurulaieen



Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

22 May 2017

Seberapa Pantas?

Assalamualaikum.
Page 142 from 365.

Seberapa pantaskah kau untuk ku tungguCukup indahkah dirimu untuk s'lalu kunantikanMampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukkuMampukah kita bertahan disaat kita jauh
Seberapa hebatkah kau untuk kubanggakanCukup tangguhkah dirimu untuk s'lalu kuandalkanMampukah kau bertahan dengan hidupku yang malangSangguplah kau meyakinkan disaat aku bimbang
Celakanya hanya kaulah yang benar benar aku tungguHanya kaulah yang benar benar memahamikuKau pergi dan hilang ke mana pun kau suka
Celakanya hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakanHanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkanDiantara peri aku s'lalu menantimu
Mungkin kini kau t'lah menghilang tanpa jejakMengubur semua indah kenanganTapi aku s'lalu menunggumu disiniBila saja kau berubah pikiran


Perasaan hati bila mendengar bait lagu.. lebih terarah kepada somebody. Pergi dan hilang kemana pun dia suka... Ah celaka.. Kerana rasa sayang tetap setia. Begitu aku banggakan, begitu aku gagahkan. Mohon dipanjangkan. persoalannya adakah pantas dia bagi aku? 

Tetap setia kerana ada sesuatu yang pasti, yakni rasa sayang dan rindu yang di anugerah ilahi. Bila saja kau berubah fikiran, aku tetap di sini.. Menanti... 

Sincerely,
sitinurulaieen

Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

21 May 2017

Selamat Pengantin Baru Brother!

Assalamualaikum...

Page 141 from 365.

Apo koba waghih? Sihat tak?

Hari niaa den nak cakap nogori yo sini. Maleh den nak cakap KL. Sobab eh den nak cubo. Rupo eh payah menaip bahaso nogori dan becakap nogori secaro lisan ni..Bilo bercakap lanca yo poie eh, bilo menulih gagap den nak mengejo satu-satu!

So balik kito pado tajuk asal.

Alhamdulillah, pado duo puloh duo haghi bulan  April , topat jam sepuloh setongah pagi abang den yang sulong tu ha dah solamat dah jadi suami oghang! Syukur Alhadulillah. Dah nak masuk bulan onam dah jam niaa baru la raso nak update pasal kawen abang esey tu. Tahniah la big brothaaa!!


Gamba pun curi dari facebook abang..adoi.. hahaa
Adoi, lambek boto nak wish majlis kawen abang sendighi. Ontahlah, ponek tau tak buek kojo kawen ni. Ontah time den sok camno la agak eh ponek eh.. Alhamdulillah semuo jalan dengan lancaa. Selamat dah.. Syukur.. Bilo dah lopeh settle semuo bondo baru raso ngam nak share siniaaa..

Apo-apo pon selamat menjalani alam rumah tanggo la hondak eh..Den tak tau sobab bolum kawen laie, tapi den doa yang baik-baik yolaaa.. Copek sikit dapek pejal junior.. so boleh la berlari berkejarannn eden dongan anak-anak buah... hahaa

Selamat pengantin baru Bang jai & kak Ila...

sincerely,
sitinurulaieen.
Sekian, Terima Kasih Kerana Sudi Membaca!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...